ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Brexit: Τα πρωτοσέλιδα και οι Βρετανοί που δεν το πιστεύουν

«Νέα αυγή για τη Μεγάλη Βρετανία»

Για τελευταία φορά σήμερα οι Βρετανοί ξύπνησαν ως πολίτες της ΕΕ και τα πρωτοσέλιδα του Τύπου αντικατοπτρίζουν τον ενθουσιασμό των υποστηρικτών του Brexit, αλλά και τον φόβο όσων ήθελαν να παραμείνουν στην Ένωση.

«Ναι, τα καταφέραμε!», γράφει η Daily Express, μια ταμπλόιντ η οποία είναι ένθερμη υποστηρίκτρια της αποχώρησης της Βρετανίας. Κάτω από τον τίτλο υπάρχει ένα κολάζ με τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας τους 43 μήνες που πέρασαν από το δημοψήφισμα του Ιουνίου του 2016.

«Νέα αυγή για τη Μεγάλη Βρετανία», είναι ο τίτλος της Daily Mail, μιας άλλης εφημερίδας που είναι υπέρ του Brexit. «Στις 11 το βράδυ το περήφανό έθνος μας θα αποχωρήσει επιτέλους από την ΕΕ-πάντα φίλη με την Ευρώπη, αλλά ελεύθερη και ξανά ανεξάρτητη έπειτα από 47 χρόνια».

Η αριστερή εφημερίδα The Guardian, που έχει εκφράσει την προτίμησή της για παραμονή στην ΕΕ, έχει τίτλο «Το μικρό νησί», ενώ χαρακτηρίζει το Brexit «το μεγαλύτερο στοίχημα εδώ και μία γενιά».

Οι Times δημοσιεύουν στο πρωτοσέλιδό τους άρθρο του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στο οποίο αναπτύσσει τις απόψεις του για τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που θέλει να συνάψει με την ΕΕ αντίστοιχη με αυτή που έχουν οι Βρυξέλλες με τον Καναδά.

«Ο πρωθυπουργός θέλει μια εμπορική συμφωνία με τις Βρυξέλλες στο πρότυπο αυτής με τον Καναδά», γράφουν οι Times.

Για τους Financial Times «η Βρετανία κάνει υπόκλιση και εγκαταλείπει την ΕΕ με ένα μίγμα αισιοδοξίας και μεταμέλειας».

O Ευρωβουλευτής του ΔΗ.ΣΥ Λουκάς Φουρλάς δημοσίευσε χθες βίντεο από τις Βρυξέλλες και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η "Grand place" είχε ντυθεί στα χρώματα της βρετανικής σημαίας.

Όπως έγραψε και ο ίδιος παρά το κρύο και τις βροχές εκατοντάδες Άγγλοι βγήκαν έξω τραγουδώντας για την Ευρώπη. Όπως φαίνεται ακόμα και σήμερα δεν δέχονται την απόφαση της Μεγάλης Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρώπη. Η συγκίνηση τόσο του κόσμου όσο και των Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όταν αποχαιρέτησαν τους συναδέλφους τους ήταν μεγάλη. Σε αντίθεση με τους Βρετανούς ευρωβουλευτές του Brexit οι οποίοι το πανηγύρισαν δεόντως με σημαίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση