ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: denim mini φούστα, λινό πουκάμισο και sliders
 

Βραβευμένος σεφ με αστέρι Michelin παραδίδει φαγητά delivery στην καραντίνα

Μετά την πίτσα και το κινέζικο φαγητό, ήρθε η ώρα για τα φαγητά κατσαρόλας από έναν βραβευμένο σεφ με αστέρι Michelin

Μετά την πίτσα και το κινέζικο φαγητό, ήρθε η ώρα για τα φαγητά κατσαρόλας από έναν βραβευμένο σεφ με αστέρι Michelin που θα παραδίδονται σε πακέτο κατευθείαν στους πελάτες στη βόρεια Ιταλία.

Ο Marc Lanteri, Γάλλος μάγειρας με ένα αστέρι Μισελέν στο ενεργητικό του, διευθύνει από το 2015 το Ristorante al Castello de Grinzane Cavour, σε ένα μικρό δήμο στο Πιεμόντε, στα σύνορα με τη Γαλλία.

Ωστόσο, λόγω της επιδημίας της Covid-19, ο Marc Lanteri χρειάστηκε να επαναπροσδιορίσει την αποστολή του έπειτα από δύο μήνες κλεισίματος του εστιατορίου λόγω της καραντίνας και αποφάσισε να στραφεί στο φαγητό με παράδοση κατ`οίκον. "Αποφασίσαμε να κάνουμε παραδόσεις, ώστε να μην χάσουμε τη δυναμική μας και να αποκτήσουμε νέα πελατεία", δήλωσε στο AFPTV.

"Είχαμε κανονικά μια ολοένα και πιο μακρινή πελατεία, από το Τορίνο, το Μιλάνο και, στη συνέχεια, μια ξένη πελατεία", αλλά τώρα πρέπει να εξυπηρετούμε "μια πελατεία περισσότερο τοπική", εξηγεί ο πρώην μαθητής του Αλέν Ντουκάς.

Ο Marc Lanteri κάνει τα πάντα στο εστιατόριο στο Καστέλο ντε Γκρίντσανε Καβούρ: μαγειρεύει τα φαγητά του από την αρχή έως το τέλος και κάνει και τις διανομές. Για να προσεγγίσει μια τοπική πελατεία, ο σεφ έπρεπε να μειώσει τις τιμές του και στο εξής προτείνει μενού στα 35 ευρώ.

"Είναι μια πιο τοπική και πιο απλή κουζίνα και είμαι μόνος επί του παρόντος γιατί οι υπάλληλοι είναι σε τεχνική ανεργία", δηλώνει. Αλλά η επιχείρηση ξεκινά σταδιακά.

"Είναι έτοιμη να ανοίξει τα πανιά της. Σιγά σιγά, ειδικά το Σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας είναι λίγο πιο ήσυχα. Αλλά πρέπει ο κόσμος να μας γνωρίσει, να εξοικειωθεί. Είναι αλήθεια ότι ακόμη δεν ξέρουμε τα ήθη των ντόπιων, όμως αρχίζουμε, σιγά-σιγά συνηθίζουμε μαζί με τους πελάτες μας και τα πράγματα πάνε καλά", δηλώνει ο σεφ.

Και ο πελάτης μετατρέπεται και αυτός σε ένα είδος βραβευμένου σεφ.

"Κάθε μέρα, οι παραγγελίες μαγειρεύονται με φρέσκα υλικά, τα ζυμαρικά, τα κρέατα, όλα παρασκευάζονται σε κενό αέρος. Τα κρέατα είναι προμαγειρεμένα, έχουν ροδίσει ελαφρώς και μετά ετοιμάζονται σε κενό αέρος. Στη συνέχεια δίνουμε στο Διαδίκτυο οδηγίες χρήσης και ο πελάτης (...) καταφέρνει να ετοιμάσει μια γκουρμέ κουζίνα", λέει.

Η επαναλειτουργία, που έχει προγραμματιστεί στις αρχές Ιουνίου αλλά μπορεί να γίνει νωρίτερα, στις 18 Μαΐου, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, θα αποτελέσει επίσης πρόκληση. "Θα πρέπει να συνηθίσουμε τον πελάτη, ειδικά στην αρχή, θα υπάρξει λίγη επιφυλακτικότητα. Θα πρέπει να τον εμπιστευτούμε και αυτό είναι μια ωραία πρόκληση. Θα τα καταφέρουμε, το ελπίζω", καταλήγει ο Marc Lanteri.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marc Lanteri (@chef_marclanteri) on

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marc Lanteri (@chef_marclanteri) on

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X