ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Black Friday εν μέσω κορωνοϊού - Αυτά πρέπει να γνωρίζετε

Χρήσιμες συμβουλές από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών

Χρήσιμες πληροφορίες για το Black Friday που πραγματοποιείται την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου δίνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών. Ο θεσμός του Black Friday ξεκίνησε τη δεκαετία του `60 στις ΗΠΑ και αποτελεί ουσιαστικά την έναρξη της εμπορικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών προτρέπει στη διενέργεια έρευνας αγοράς από τώρα. «Εντοπίστε τα προϊόντα που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και σημειώστε την τιμή τους, ώστε να μπορείτε πιο εύκολα να έχετε πραγματική εικόνα του ύψους των εκπτώσεων που θα ανακοινωθούν την Black Friday. Σκοπός είναι να αγοράσετε εκείνα τα προϊόντα που τον υπόλοιπο χρόνο δεν προσφέρονται σε εκπτώσεις. Για τα άλλα προϊόντα θα υπάρξουν και άλλες ευκαιρίες», σημειώνει.

Αξιοσημείωτο, συμβουλεύει είναι μην γίνονται βιαστικές αγορές - αγοράστε αυτά που πραγματικά χρειάζεστε, κάνετε προσεκτική έρευνα αγοράς, συγκρίνοντας τιμές και ποιότητες προϊόντων.

«Μην αγοράσετε ένα προϊόν, απλά επειδή είναι σε προσφορά. Μελετήστε τα χαρακτηριστικά του προϊόντος που σας ενδιαφέρει, προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι ανταποκρίνεται στις ανάγκες και απαιτήσεις σας. Αναζητήστε κριτικές (reviews) για την ποιότητα του προϊόντος. Αξιολογήστε την τελική τιμή, όχι την έκπτωση», αναφέρεται.

Άλλη συμβουλή του Συνδέσμου είναι η αξιοποίηση του διαδικτύου. «Χρησιμοποιήστε το διαδίκτυο, όχι μόνο για πραγματοποίηση αγορών, αλλά και για να εντοπίσετε εναλλακτικά προϊόντα, κριτικές για το προϊόν που σας ενδιαφέρει, καθώς και την τιμή πώλησης του προϊόντος από άλλους προμηθευτές. Προσοχή όμως σε προϊόντα με πολύ μεγάλες εκπτώσεις που δεν έχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, όπως, ακριβή στοιχεία της διεύθυνσης του πωλητή ή πλήρη περιγραφή των χαρακτηριστικών του προϊόντος» προστίθεται.

Η τιμή, αναφέρεται, δεν πρέπει να είναι το μόνο κριτήριο ιδιαίτερα αν σκοπεύετε να αγοράσετε κάποιο προϊόν αξίας (πχ. κινητό τηλέφωνο, υπολογιστή), είναι σημαντικό να αξιολογήσετε την αξιοπιστία και την ποιότητα εξυπηρέτησης του συγκεκριμένου πωλητή. Ρωτήστε άλλους καταναλωτές για τις εμπειρίες τους, όπως για παράδειγμα η ανταπόκριση του πωλητή σε θέματα εγγυήσεων και η εξυπηρέτηση μετά την πώληση.

«Καθορίστε τον προϋπολογισμό σας από πριν. Είναι προφανές ότι την ημέρα του Black Friday θα υπάρξουν αρκετές προσφορές και θα είναι εύκολο να παρασυρθείτε. Καθορίστε από πριν τι χρειάζεστε και το μέγιστο ποσό που θέλετε να διαθέσετε, έχοντας υπόψη τις οικονομικές σας δυνατότητες. Μπορεί ο στόχος σας να είναι ένα κινητό τηλέφωνο και στο τέλος να καταλήξετε και με μια τηλεόραση που δεν την έχετε ανάγκη», σημειώνεται.

Ο Σύνδεσμος προτρέπει τους καταναλωτές να ενημερώνονται για την πολιτική επιστροφών του καταστήματος, πριν προβούν σε αγορά. «Να θυμάστε ότι σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, για αγορές από κατάστημα δεν υπάρχει νομική υποχρέωση και επαφίεται στην πολιτική του κάθε καταστήματος αν θα αποδεχτεί επιστροφές ή αλλαγές. Αυτό δεν ισχύει για αγορές μέσω διαδικτύου, όπου οι καταναλωτές έχουν δικαίωμα υπαναχώρησης μέχρι και 14 ημέρες μετά την παραλαβή του προϊόντος», σημειώνεται.

Οι καταναλωτές επίσης, πρέπει να είναι ενήμεροι κατά πόσο το κατάστημα που τους ενδιαφέρει εφαρμόζει τον Κώδικα Καταναλωτικής Δεοντολογίας και κατά πόσο συμμετέχει στο μηχανισμό Εναλλακτικής Επίλυσης Καταναλωτικών διαφορών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X