ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Biden κατά Trump: Θα βάλω «τέλος στο σκοτεινό κεφάλαιο» της αμερικανικής ιστορίας

Υποσχέθηκε ότι θα θέσει σε εφαρμογή εθνική στρατηγική κατά της πανδημίας από την πρώτη μέρα της ενδεχόμενης θητείας του

Ο Joe Biden, αποδεχόμενος και τυπικά το βράδυ της Πέμπτης (το πρωί σήμερα Παρασκευή ώρα Ελλάδας) το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, δεσμεύθηκε να γυρίσει τη σελίδα του «φόβου» και των «διχασμών» που γνωρίζει η χώρα του, να βάλει τέλος σε «αυτή την εποχή σκότους στην Αμερική».

Ο Joe Biden έκανε το σχόλιο αυτό εκφωνώντας την ομιλία με την οποία ολοκληρώνεται το εθνικό συνέδριο των Δημοκρατικών, που τον ανέδειξε υποψήφιο του κόμματος. Θα αναμετρηθεί με τον  Donald Trump.

«Μακάρι η Ιστορία να μπορέσει να πει ότι το τέλος αυτού του κεφαλαίου του αμερικανικού σκότους άρχισε εδώ, απόψε», είπε, «αυτή είναι μια μάχη που την κερδίσουμε, και θα το κάνουμε μαζί. Σας το υπόσχομαι».

Κατηγορώντας τον Trump ότι «βύθισε την Αμερική στο σκοτάδι εδώ και πολύ καιρό», ότι προκάλεσε «πολλή οργή, πολύ φόβο, πολλούς διχασμούς», ο κεντρώος Δημοκρατικός πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε, απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους, «εδώ και τώρα, σας το υπόσχομαι: εάν με εμπιστευτείτε και μου αναθέσετε την προεδρία, θα φροντίζω να βγάζω το καλύτερο από μέσα μας, όχι το χειρότερο. Θα είμαι σύμμαχος του φωτός, όχι του σκότους».

«Αυτό είναι ένα σπουδαίο έθνος, είμαστε καλός και αξιοπρεπής λαός», συνέχισε.

Υποσχέθηκε εξάλλου ότι θα θέσει σε εφαρμογή εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού την «πρώτη ημέρα» της ενδεχόμενης θητείας του. Ακόμη, δήλωσε ότι η «εποχή των ερωτοτροπιών με δικτάτορες θα έχει παρέλθει» ανεπιστρεπτί εάν επικρατήσει τον Νοέμβριο.

«Θα είμαι ένας πρόεδρος αλληλέγγυος προς τους συμμάχους και τους φίλους μας, και θα το πω καθαρά στους αντιπάλους μας: η εποχή των ερωτοτροπιών με τους δικτάτορες παρήλθε», υπογράμμισε ο Joe Biden.

«Επί προεδρίας Joe Biden, η Αμερική δεν θα κλείνει τα μάτια αν η Ρωσία επικηρύσσει αμερικανούς στρατιώτες. Δεν θα ανέχεται ξένες επεμβάσεις» στις εκλογές, συμπλήρωσε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, δεσμευόμενος ότι θα υπερασπίζεται «τα ανθρώπινα δικαιώματα» και την «αξιοπρέπεια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X