ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Βασίλισσα Ελισάβετ: ''Μαζί θα νικήσουμε τον κορωνοϊό''

Το ιστορικό διάγγελμα για τον κορωνοϊό

Η Βασίλισα Ελισάβετ στο διάγγελμά της προς τον βρετανικό λαό που πλήττεται από τον κορωνοϊό εστίασε την αξία της αυτοπειθαρχίας και της αποφασιστικότητας.

Μίλησε για τη θλίψη, τον πόνο και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Μεγάλη Βρετανία κατά τη διάρκεια αυτής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία. Η Ελισάβετ, η οποία βρίσκεται εδώ και εβδομάδες απομονωμένη στο κάστρο του Windsor, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της απέναντι σε όλο το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας αλλά και προς όλους τους εργαζόμενους οι οποίοι βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά για την αντιμετώπιση του ιού.

«Σας μιλώ εν μέσω μιας περιόδου μεγάλης πρόκλησης για τη χώρα. Μια περίοδο κρίσης για τη χώρα μας: μια κρίση που έχει προκαλέσει πόνο και οικονομικές δυσκολίες σε πολλούς, μια κρίση που έχει επιφέρει τεράστιες αλλαγές στην καθημερινότητα όλων μας... Ευχαριστώ εσάς που μένετε σπίτι σας. Μαζί θα νικήσουμε. Εύχομαι στα χρόνια που θα έρθουν όλοι μας να μπορούμε με περηφάνια να αναπολούμε τον τρόπο με τον οποίο ανταποκριθήκαμε σε αυτήν την πρόκληση. Όλοι θα θυμούνται με περηφάνια για το πως έδωσαν την μάχη. Εύχομαι η αυτοπειθαρχία, η αποστασιοποιημένη και πάντα με καλή διάθεση αποφασιστικότητα και το αίσθημα αλληλεγγύης να χαρακτηρίζουν ακόμα αυτή τη χώρα».

«Μου θυμίζει το πρώτο διάγγελμα που έκανα το 1940 με την αδερφή μου σε όσα παιδιά είχαν χάσει τα σπίτια τους. Σήμερα όλοι αισθάνονται τον πόνο για τον χωρισμό από τους αγαπημένους τους”, είπε σε άλλο σημείο του μηνύματός της, κατά το οποίο προβλήθηκε κι αυτό το ιστορικό ντοκουμέντο» είπε.

«Αυτό σήμερα είναι διαφορετικό. Θα πετύχουμε και αυτό θα ανήκει σε καθέναν από εμάς. Οι καλύτερες ημέρες θα γυρίσουν και θα είμαστε με τους δικούς μας ανθρώπους. Στέλνω σε όλους μας τις ευχές μου».

 

 
 
 
View this post on Instagram

Her Majesty The Queen addresses the UK and Commonwealth in a special broadcast recorded at Windsor Castle.

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on

Το διάγγελμα της μεταδόθηκε από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τα social media. Τη λήψη έκανε ένας cameraman, ο οποίος φορούσε προστατευτικό εξοπλισμό, με όλα τα άλλα μέλη του τεχνικού συνεργείου να βρίσκονται σε άλλα δωμάτια.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση