ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Barbie επιρροή: Ζευγάρια θέλουν να ονομάσουν τα παιδιά τους «Barbie» και «Ken»

H ταινία που σκηνοθέτησε η Greta Gerwig έχει ξεπεράσει το σημαντικό οικονομικό όριο του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων παγκοσμίως.

Μαρία Καραμάνου

Η ταινία "Barbie" έχει μετατραπεί σε ένα αληθινό φαινόμενο στον κινηματογραφικό χώρο. Η ενθουσιώδης ανταπόκριση γύρω από τις περιπέτειες της διάσημης κούκλας που έχουν μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη έχει επηρεάσει ακόμη και μελλοντικούς γονείς, καθώς έχουν δείξει ενδιαφέρον να δώσουν στα παιδιά τους τα ονόματα της "Barbie" και του αγαπημένου της συντρόφου.

Σύμφωνα με το ΤΜΖ, που αναφέρεται στα δεδομένα του ιστότοπου babynames.com, παρατηρείται μια εντυπωσιακή αύξηση των αναζητήσεων για το όνομα "Barbie", με αύξηση περίπου 300% τον Ιούλιο. Επιπλέον, το όνομα "Ken", που είναι το όνομα του αγαπημένου της κούκλας, έχει επίσης αυξημένο ενδιαφέρον, με αύξηση περίπου 200% κατά τη διάρκεια του ίδιου χρονικού διαστήματος.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει πόσο μεγάλη επίδραση μπορεί να έχει μια δημοφιλής ταινία στο κοινό, ανακινώντας το ενδιαφέρον γύρω από στοιχεία της πλοκής και του χαρακτήρα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, παρατηρείται μια ανατροφοδότηση της αύξησης της δημοφιλίας της ταινίας "Barbie" μέσα από τις αναζητήσεις που πραγματοποιούν χρήστες σε ιστοσελίδες που προσφέρουν δημοφιλή ονόματα για μωρά. Εκατοντάδες χρήστες φαίνεται πως έχουν προσθέσει τα ονόματα των κύριων χαρακτήρων της ταινίας στη λίστα των επιλογών τους για τα ονόματα των μωρών τους.

Μια παρατήρηση είναι ότι τα ονόματα "Barbie" και "Ken" είχαν φτάσει στην υψηλότερη σημείωση της δημοτικότητάς τους το 1694 και το 1963 αντίστοιχα. Αυτό συνέβη λίγα χρόνια μετά την έναρξη της παραγωγής της δημοφιλούς κούκλας από την αμερικανική εταιρεία παιχνιδιών Mattel το 1959.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS