ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι Royals της Ευρώπης

Σε ποια θέση βρίσκεται η Βασίλισσα Ελισάβετ;

Αν νομίζετε ότι η περιουσία των 500 εκατομμυρίων δολαρίων της βασίλισσας Ελισάβετ είναι τεράστια, τότε θα σοκαριστείτε με την περιουσία άλλων βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης.

Αν και η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας είναι η πιο γνωστή, δεν βρίσκεται στην πρώτη θέση με τους top 10 πλούσιους γαλαζοαίματους της Ευρώπης.

Εμείς σας παρουσιάζουμε τα 10 πιο πλούσια μέλη των βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης και τις υπέρογκες περιουσίες τους. 

10. Βασιλιάς Φελίπε, Βέλγιο
Καθαρή αξία: 14 εκατομμύρια δολάρια

Αν και δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για την καθαρή του περιουσία, το 2013, η μοναρχία δήλωσε ότι η περιουσία του ανέρχεται στα 14 εκατομμύρια δολάρια.

Τα βασιλικά ακίνητα ανήκουν είτε στο Royal Trust είτε στο κράτος.

9. Βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας
Καθαρή αξία: 20 εκατομμύρια δολάρια

Σύμφωνα με πληροφορίες από το CNBC, ο βασιλιάς της Ισπανίας έκοψε τον μισθό του κατά 20% το 2015, κερδίζοντας 267.447 δολάρια.
Η οικογένεια έχει στην περιουσία της οκτώ βασιλικά ανάκτορα, δέκα μοναστήρια και πέντε βασιλικές κομητείες.

8. Βασιλιάς Χαράλντ, Νορβηγία
Καθαρή αξία: 30 εκατομμύρια δολάρια

Ο Βασιλιάς της Νορβηγίας «γλιτώνει» φτηνά χρήματα από την περιουσία του αφού, δεν πληρώνει καθόλου φόρους. Έχει στην κατοχή του βασιλικό γιοτ ενώ όπως φαίνεται, η μοναρχία κοστίζει στο κράτος το απίστευτο ποσό των 72 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.

7. Βασίλισσα Μαργκέτ, Δανία
Καθαρή αξία: 40 εκατομμύρια δολάρια

Η Μαργκέτ της Δανίας, η οποία βρίσκεται στην βασιλεία από το 1972, 48 ολόκληρα χρόνια, παίρνει από το κράτος 12,8 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Τα χρήματα αυτά καλύπτουν τις βασιλικές δραστηριότητες, τα ιδιωτικά τους έξοδα, όπως και τις λειτουργίες του νοικοκυριού.

6. Ο βασιλιάς Καρλ Γκουστάβ, Σουηδία
Καθαρή αξία: 70 εκατομμύρια δολάρια

Στην συνολική αξία της βασιλικής οικογένειας της Σουηδίας περιλαμβάνεται και η ιδιωτική ιδιοκτησία του Solliden Palace, ενός εξοχικού στη Βαλτική.

Πέραν αυτών, ο Καρλ Γκουστάβ, πρόσθεσε άλλα 7,6 εκατομμύρια δολάρια για τα καθήκοντα του το 2015, ενώ η διοίκηση του παλατιού άλλα 7,4 εκατομμύρια.

5. Βασίλισσα Βεατρίκη, Ολλανδία
Καθαρή θέση: 200 εκατομμύρια δολάρια

Η Βασίλισσα Βεατρίκη παραιτήθηκε από το θρόνο το 2013, όμως παραμένει μία από τις πιο εξέχουσες προσωπικότητες της Ολανδίας.

Σήμερα ο βασιλιάς Γουίλιεμ-Αλεξάντερ, εισέπραξε 47 εκατομμύρια δολάρια τα οποία χρησιμοποιεί για τις επίσημές του επισκέψεις στο εξωτερικό. Άλλωστε ο ίδιος έχει και την δική του περιουσία από ακίνητα, επενδύσεις και συμμετοχή στην Shell Oil.

4. Βασίλισσα Ελισάβετ, Αγγλία
Καθαρή αξία: 530 έως 600 εκατομμύρια δολάρια

Τα ακίνητα, έργα τέχνης και επενδύσεις της βασιλική οικογένειας συμπληρώνουν την περιουσία τους που ανέρχεται στα 530 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με τo Forbes. Φυσικά το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας είναι το Crown Estate, που περιλαμβάνει το παλάτι του Μπάκιγχαμ και τα βασιλικά κοσμήματα. Το κάστρο του Μπαλμόραλ και το κτήμα του Σάντριγχαμ, ανήκουν στο βρετανικό κράτος όμως συμπεριλαμβάνονται στην περιουσία της βασίλισσας. Στα κέρδη του Crown Estate από το 2016 – 2017, υπολογίζεται η κρατική επιχορήγηση που ανέρχεται στα 57.931.768 δολάρια περίπου.

3. Πρίγκιπας Αλβέρτος , Μονακό
Καθαρή αξία: 1 δισεκατομμύριο δολάρια

Όσο περίεργο και αν φαίνεται, ο πρίγκιπας Αλβέρτος κατέχει το ένα τέταρτο του Μονακό περίπου.

Το σπίτι της μητέρας του στην Φιλαδέλφεια αγοράστηκε από τον ίδιο το 2016, για το ποσό των 754.000 δολαρίων. Κατέχει ακόμα, συλλογή από αντίκες αυτοκινήτων, μετοχές στο θέρετρο του Monte Carlo Societe des Bains de Mer και μια ακριβή συλλογή γραμματοσήμων, τα οποία συνεισφέρουν στην καθαρή αξία του Οίκο των Γκριμάλντι.

Το Μονακό δαπάνησε 52.788.294 δολάρια για τους βασιλείς του το 2015.

2. Πρίγκιπας Χανς Αδάμ, Λιχτενστάιν
Καθαρή αξία: 3,5 δισ. Δολάρια

Ο πρίγκιπας του Λιχτενστάιν, δεν λαμβάνει μισθό αλλά ένα αφορολόγητο επίδομα των 270.709 εκατομμυρίων.

Ενώ μπορεί να φαίνεται μικρό συγκριτικά με άλλα βασίλεια το ποσό αυτό, το Princely House του Λιχτενστάιν εκτιμάται ότι αξίζει γύρω στα 3,5 δισ. δολάρια, λόγω της ιδιωτικής του τράπεζας του LGT Group.

1. Μεγάλος δούκας Χένρι, Λουξεμβούργο
Καθαρή αξία: 4 δισ. δολάρια

Άλλη μία οικογένεια που δεν λαμβάνει μισθό αλλά επιχορηγείται με 324.851 δολάρια ετησίως από το 1948 είναι αυτή του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου.

Το κόστος του σπιτιού του Δουκάτου ανέρχεται στα 12.181.914 δολάρια. Το εισόδημα της ιδιωτικής περιουσίας του Δουκάτου ανήκει στο ίδιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Royals  |  Πλούσιοι  |  Τοπ 10  | 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X