ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Αυτές είναι οι λεπτομέρειες για τα κίνητρα σε εμβολιασμένους

Ο αριθμός των ξενοδοχείων και τι ισχύει

newsroom must

Του Μάριου Χριστοφή

Πέραν των 100 ξενοδοχείων αναμένεται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για το «Πρόγραμμα Επιχορηγημένων Καλοκαιρινών Διακοπών» που εξήγγειλε το Υπουργικό Συμβούλιο σε μια προσπάθεια να δώσει κίνητρα στους πολίτες να εμβολιαστούν.

Όπως δήλωσε στην «Κ» ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, «Θεωρώ ότι υπάρχει ενδιαφέρον, εκτίμησης μου είναι ότι θα έχει πέραν των 100 ξενοδοχείων που θα συγκληθούν με το σχέδιο, τα οποία θεωρώ είναι και υπεραρκετά για να καλύψουν την οποιαδήποτε ζήτηση που απορρέει από τον εσωτερικό τουρισμό».

Για το ενδεχόμενο τα ξενοδοχεία να μειώσουν κι άλλο τις τιμές από τη μέγιστη τιμή που προνοεί το σχέδιο του Υφ. Τουρισμού ούτως ώστε να προσελκύσει περισσότερο κόσμο ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ δεν το απέκλεισε λέγοντας ενδεχομένως να μη βάλουν την ανώτατη τιμή αλλά μια μειωμένη τιμή.

Ερωτηθείς αν το εν λόγω σχέδιο μπορεί να συμβάλει στη βιωσιμότητα των ξενοδοχείων, ο κ. Ρουσουνίδης απάντησε «Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία στους Κύπριους πολίτες να κάνουν διακοπές με ιδιαίτερα φθηνές τιμές. Τιμές οι οποίες δεν αφήνουν ιδιαίτερα περιθώρια κέρδους στον επιχειρηματία αλλά στην ουσία είναι μία επιδότηση προς τους πολίτες. Από εκεί και πέραν, βοηθούν σίγουρα κάποιες μονάδες στο να παραμείνουν εν ζωή και να λειτουργούν, παρά να είναι κλειστές και να απορροφούν όλα τα πάγια κόστη».

Η επιδημιολογική κατάσταση της Κύπρου έχει επιβαρυνθεί τις τελευταίες δύο βδομάδες με αποτέλεσμα ο ECDC να την τοποθετήσει στην «κόκκινη» κατηγορία. Στο ερώτημα αν γίνονται σκέψεις για πρόωρο κλείσιμο των ξενοδοχείων αν συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση ο κ. Ρουσουνίδης είπε «ενδεχομένως, ναι». Συνεχίζοντας τόνισε «ιδιαίτερα ξενοδοχεία τα οποία διαχρονικά συνεργάζονταν με μεγάλους τουριστικούς πράκτορες και ταξιδιωτικά γραφεία από το εξωτερικό, από τη στιγμή που αυτοί δεν θα μπορέσουν να μας φέρουν τουριστική κίνηση, ενδεχομένως να κλείσουν πιο νωρίς για τη σεζόν φέτος».

Διακοπές μέχρι 80 ευρώ για Ιούλιο - Αύγουστο

Στο Πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν Τουριστικά Καταλύματα (Ξενοδοχεία, Οργανωμένα Διαμερίσματα, Τουριστικά Χωριά, Αγροτουριστικά Καταλύματα) και Τουριστικά Γραφεία που συνεργάζονται με νόμιμα τουριστικά καταλύματα, τα οποία δύνανται να προσφέρουν για την περίοδο από την 15η Ιουλίου 2021 μέχρι και την 31η Αυγούστου 2021 μέγιστη τιμή 80 ευρώ (περιλαμβανομένου του ΦΠΑ) για δίκλινο δωμάτιο, με πρόγευμα, ανά ημέρα, με ελάχιστη παραμονή τα 3 βράδια.

Το Πρόγραμμα προβλέπει επίσης την κάλυψη του 35% του κόστους διαμονής από το Υφυπουργείο.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δήλωσης τουριστικών επιχειρήσεων για συμμετοχή στο Πρόγραμμα είναι η Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021 στις 13:00. Ακολούθως θα ετοιμαστούν οι σχετικοί κατάλογοι για ενημέρωση του κοινού.

Δικαιούχοι του Σχεδίου είναι όλοι οι μόνιμα διαμένοντες στο νησί, οι οποίοι:

- Έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση
- Έχουν αναρρώσει από το ιό μέχρι και 180 μέρες πριν την παραμονή τους στο κατάλυμα.

Για όλα τα πιο πάνω, οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν, σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή, τα σχετικά αποδεικτικά κατά την άφιξη τους στο κατάλυμα της επιλογής τους. Από την υποχρέωση προσκόμισης εξαιρούνται τα άτομα κάτω των 16 ετών.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X