ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Αυτά είναι τα φαβορί στα φετινά Όσκαρ

Ο Έλληνας που είναι υποψήφιος για βραβείο

Ριάνα Στυλιανού

Έπειτα από δύο χρόνια απουσίας, σε έντονο αντιπολεμικό κλίμα επιστρέφουν τα βραβεία Όσκαρ, που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή στις 27 Μαρτίου, στο Dolby Theater. Οι παρουσιάστριες της βραδιάς θα είναι οι Amy Schumer, Wanda Sykes και Regina Hall.

Λέγεται μάλιστα πως πριν την έναρξη της ζωντανής τηλεοπτικής μετάδοσης, θα παρουσιαστούν 8 βραβεία, με σκοπό να συρρικνωθεί η διάρκεια της απονομής.

Το φαβορί σε όλες τις τεχνικές κατηγορίες, είναι η ταινία "Dune" σε σκηνοθεσία του Denis Villeneuve. Η εν λόγω ταινία, είναι προτεινόμενη για 10 Όσκαρ και αν καταφέρει να αποσπάσει τα 8 από αυτά, θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του μιούζικαλ "Cabaret".

Όσον αφορά το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, ακούγεται έντονα το όνομα της Kristen Stewart, που μάγεψε ως Diana στην ταινία "Spencer".

Για το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου φαίνεται πως είναι έτοιμο να παραδοθεί στον Will Smith, ο οποίος είναι υποψήφιος για δύο βραβεία Όσκαρ, για την ερμηνεία του στην ταινία "King Richard".

η ταινία του Steven Spielberg "West Side Story", φαινεται πως θα χαρίσει το Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου, στην Ariana DeBose, κάνοντας την μάλιστα, τη δεύτερη Λατίνα και την πρώτη έγχρωμη γυναίκα queer, που θα αποσπάσει το συγκεκριμένο βραβείο.

ανάμεσα στον Troy Kotsur με την ταινία "CODA", και στον Kodi Smit-McPhee με την ταινία "The Power of the Dog", θα κριθεί το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου.

Οι συγκεκριμένες ταινίες μάλιστα, κοντραρίζονται και στη μάχη για το βραβείο Καλύτερης Ταινίας. το "The Power of the Dog" έκανε τη σκηνοθέτιδα της να γράψει ιστορία, αφού η Jane Campion είναι η πρώτη γυναίκα που έχει προταθεί δύο φορές για το Όσκαρ Σκηνοθεσίας.

Αξίζει να θυμίσουμε, πως φέτος θα απονεμηθεί για πρώτη φορά στην ιστορία των Όσκαρς, το βραβείο κοινού, με τα στοιχήματα να αποκλείουν τις μπλοκμπαστερικές ταινίες και να δίνουν προβάδισμα στο "Cinderella" και στο "Minimata".

Υποψήφιος για Όσκαρ στην κατηγορία Καλύτερα Οπτικά Εφέ, είναι και ο Έλληνας εικονογράφος Νίκος Καλαϊτζίδης, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Νέα Υόρκη. Έχει διαγράψει μια σπουδαία επαγγελματική πορεία ενώ το όνομά του έχει συνδεθεί με περισσότερες από 35 επιτυχημένες κινηματογραφικές παραγωγές. Ανάμεσά τους οι ταινίες: Spider-Man: Homecoming, Shazam!, Ant-Man and the Wasp, Tron: Legacy, X-Men Days of Future Past, The Fate of the Furious, The Curious Case of Benjamin Button και X-Men: First Class.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση