ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Άστεγοι στα πεζοδρόμια στο κέντρο της πρωτεύουσας

Ποια η συμβολή των αρμόδιων αρχών

Του Δημήτρη Λουκά

Αντιμέτωποι με μια θλιβερή εικόνα έρχονται οι πολίτες στο κέντρο της πρωτεύουσας. Δύο άστεγοι, πατέρας και γιος, η ιστορία των οποίων είναι γνωστή στους περίοικους, βρίσκουν καταφύγιο στους δρόμους στην περιοχή της Μακαρίου.

Το 24news, μετέβη στο σημείο όπου διαπίστωσε τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν. Κουβέρτες στο πεζοδρόμιο, μαξιλάρια και άλλα αντικείμενα συνθέτουν το λυπηρό σκηνικό. Καταστηματάρχες και κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν στην ιστοσελίδα μας πως οι περισσότεροι βοηθούν τα δύο άτομα παρέχοντάς τους, ανάμεσα σε άλλα και φαγητό.

Ωστόσο, μας επισήμαναν ότι παρά τις συνεχείς προσπάθειες των αρμόδιων υπηρεσιών όπως βρουν στέγη στα δύο άτομα, αυτά αρνούνται πεισματικά επιλέγοντας να ζουν κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες. Μάλιστα, υπάλληλος υποστατικού της Μακαρίου, σημείωσε ότι κάποιες φορές οι δύο άστεγοι, επιτίθονται λεκτικά σε πολίτες όταν αυτοί δεν τους προσφέρουν χρήματα ή ό,τι άλλο τους ζητήσουν.

Κουβεντιάζοντας με μία εργαζόμενη καφετέριας, μας ανέφερε πως, «τα δύο πρόσωπα δεν προκαλούν προβλήματα, όλοι στην περιοχή προσπαθούν να τους βοηθήσουν αλλά η κατάσταση έχει παρατραβήξει», διευκρίνισε μάλιστα, πως μερικοί θεωρούν ότι τα εν λόγω πρόσωπα εκμεταλλεύονται την καλοσύνη όσων τους βοηθάνε.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS