ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

António Guterres: ''Πρέπει να δώσουμε τέλος στον βιασμό και στη σεξουαλική κακοποίηση''

25 Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Η 25η Νοεμβρίου καθιερώθηκε και τιμάται ως η Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, με αφορμή όλα τα αισχρά γεγονότα που έχουν συμβεί σε πολλές γυναίκες ανά το παγκόσμιο.

Σαν σήμερα, όλες οι γυναίκες στέλνουν το δικό του ηχηρό μήνυμα κατά της βίας, υπέρ της ισότητας και κατά των διακρίσεων προς το γυναικείο φύλο.


Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΟΗΕ, τα ποσοστά βίας αντί να μειώνονται, δυστυχώς αυξάνονται. Συγκεκριμένα,  τουλάχιστον 1 στις 10 γυναίκες, ηλικίας από 15 ετών και άνω έχει υποστεί κάποια μορφή βίας, ενώ 1 στις 10 από αυτές έχουν υποστεί κάποια μορφή σεξουαλικής βίας.

Σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πάνω από 16,7 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σωματική ή λεκτική σεξουαλική βία. Στην Κύπρο σοκάρουν τα αποτελέσματα αφού 1 στις 5 γυναίκες βιώνει βία στην οικογένεια, σύμφωνα με έρευνες όπου μπορεί να προκαλέσει ακόμη και αιτία ή αφορμή θανάτου.

Ο António Guterres, Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ στις 25/11/2019, μέσω βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι Youtube: 
United Nations Regional Information Centre for Western Europe, δήλωσε πως “Τα Ηνωμένα Έθνη είναι δεσμευμένα στην προσπάθεια για τον τερματισμό όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών. Η κακοποίηση τους είναι ανάμεσα στις πιο φρικιαστικές, επίμονες και διαδεδομένες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίες πλήττουν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο. Αυτό σημαίνει κάποια γύρω σου. Ένα μέλος της οικογένειας, μια συνάδελφος, μια φίλη. Ή ακόμα και εσένα.”

Τόνισε πως “Η σεξουαλική βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών έχει τις ρίζες της στους αιώνες της ανδρικής κυριαρχίας. Ας μην ξεχνάμε ότι οι ανισότητες μεταξύ των φύλων που τροφοδοτούν την κουλτούρα του βιασμού είναι ουσιαστικά ένα ζήτημα ανισορροπίας της εξουσίας”.

Στο τέλος , επισήμανε πως “Ο βιασμός εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ως ένα φρικτό όπλο πολέμου. Όλα αυτά πρέπει να αλλάξουν… τώρα. Καλώ τις κυβερνήσεις, τον ιδιωτικό τομέα, την κοινωνία των πολιτών και τους ανθρώπους παντού να πάρουν μία σταθερή θέση κατά της σεξουαλικής βίας και του μισογυνισμού. Πρέπει ακόμη να προωθήσουμε τα δικαιώματα των γυναικών και τις ίσες ευκαιρίες. Μαζί, μπορούμε – και πρέπει – να δώσουμε τέλος στον βιασμό και στη σεξουαλική κακοποίηση κάθε είδους”.

Γίνε ο άντρας κατακτητής που θα προστατεύει, προσέχει και αγαπάει μια γυναίκα! Πως μπορείς να ασκεί βία σε αυτό που αγαπάς; Μια γυναίκα είναι η αντανάκλαση της μητέρας, αδερφής ή φίλη σου...κάθε φορά που την χτυπάς ή θες να την βιάσεις, σκέψου αυτό!

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:


NEWS: Τελευταία Ενημέρωση