ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Αντίο στην αγαπημένη Άλκηστη Παυλίδου

Ανήμερα των γενεθλίων της, η σπουδαία ηθοποιός έφυγε για το μεγάλο ταξίδι μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, βυθίζοντας στη θλίψη τον κυπριακό καλλιτεχνικό κόσμο.

Έφυγε στα 74 της χρόνια, ανήμερα των γενεθλίων της, η Άλκηστις Παυλίδου, δικαιωμένη από τη ζωή και το κοινό της που τόσο την αγάπησε. Μια πολύτιμη ηθοποιός, μια έντιμη και υποδειγματική συνεργάτιδα. Μια τρυφερή μητέρα και γιαγιά. Μια γενναιόδωρη, ειλικρινής, χαρισματική, ευγενική και αισιόδοξη ψυχή. Μια σπουδαία καλλιτέχνις που υπηρέτησε με πάθος, συνέπεια, αφοσίωση και δοτικότητα το θέατρο της Κύπρου και την υποκριτική τέχνη.

Δεν είναι τυχαίο που όλοι μιλούν για ένα σπάνιο άνθρωπο. Όλοι μιλούν για τη «μάνα γη» που είχε ως σκοπό ζωής να προσφέρει πράγματα σε αυτούς που αγαπά, χωρίς να ζητά ποτέ ανταλλάγματα. Έφυγε με το κεφάλι ψηλά, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, αφήνοντας πίσω της ήθος, χαρακτήρα και αγάπη αλλά και ένα πλούσιο και εξαίρετο καλλιτεχνικό έργο.
Πολυσχιδής η καριέρα της. Έδωσε ψυχή στο σανίδι, στην τηλεόραση, στο σινεμά.

Το είχε μέσα της η Άλκηστις, η οποία γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 5 Οκτωβρίου 1946, το καλλιτεχνικό φως. Από τα 11 της χρόνια λάμβανε μέρος σε προγράμματα του ΡΙΚ στο ραδιόφωνο και μετά στην τηλεόραση. Είχε βρει, ωστόσο, πολλά εμπόδια στους στόχους της. Όταν ανακοίνωσε στη μητέρα της ότι θέλει να γίνει ηθοποιός, έλαβε την εξής απάντηση, όπως εξομολογήθηκε η ίδια σε συνέντευξή της στο Beautiful People το 2004: «Όχι, αρκεί ένας ηθοποιός στο σπίτι (ο αδελφός της, Νίκος Χαραλάμπους, τον οποίο και θαύμαζε από μικρή)». Τόση ήταν η αγάπη της που δεν τα έβαλε κάτω. Όταν παντρεύτηκε έκανε την επανάστασή της, πήγε στην Αθήνα με τη Χριστίνα, την πρωτότοκη κόρη της τριών ετών στην αγκαλιά και σπούδασε το όνειρό της.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Το ταξίδι στον χώρο του θεάματος ξεκινά το 1976 από τον ΘΟΚ που υπηρέτησε για 24 χρόνια όπου έζησε σημαντικές στιγμές μέσα από τους ρόλους της με παραστάσεις σε Κύπρο και εξωτερικό όπως «Ικέτιδες», «Τρωάδες», «Οθέλλος» κ.ά.

Η πιο σημαντική στιγμή για την ίδια, όπως είπε, ήταν οι «Ικέτιδες» του Ευριπίδη που ανέβηκαν για πρώτη φορά στην Επίδαυρο έξι χρόνια μετά την τουρκική εισβολή στο νησί, με τους θεατές να σηκώνονται όρθιοι και να φωνάζουν «Ζήτω η Κύπρος».

Πλούσια η συμμετοχή της και στην τηλεόραση, πρωταγωνιστώντας σε πολλές τηλεοπτικές επιτυχίες όπως «Βουράτε γειτόνοι», «Βασιλική», «Το αηδόνι της Σμύρνης» και άλλες, ενώ από την αρχή της καριέρας της συμμετείχε σε δεκάδες ηθογραφικά σκετς, ζωντανεύοντας στην οθόνη χαρακτήρες της Κύπρου του χθες, της παράδοσης και της ιστορίας μας.

Οι δύο της κόρες, Χριστίνα και Κύνθια, την αποχαιρέτησαν με συγκινητικές αναρτήσεις στα social media τους και δέχτηκαν εκατοντάδες συλλυπητήρια μηνύματα.

Στο καλό, αγαπημένη μας Άλκηστη…

Πηγή: Η Καθημερινή

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X