ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: skinny jeans, φλοράλ μπλουζάκι και mules
 

Ανοίγει ο φάκελος του στυγερού εγκλήματος του '76 μετά το διπλό φονικό

Σήμερα η προφυλάκιση του 59χρονου και οι νεκροτομές των θυμάτων

newsroom must

Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας τίθεται η υπόθεση του στυγερού εγκλήματος του 1976 με θύμα 10χρονο κοριτσάκι. Ο 59χρονος φερόμενος ως δράστης του διπλού φονικού στους Εργάτες φέρεται να εμπλέκεται και σε αυτή την υπόθεση. Οι φάκελοι της υπόθεσης έχουν ήδη παραληφθεί από τους ανακριτές του ΤΑΕ. 

Ο δράστης ήταν τότε 14 χρονών και το φρικτό έγκλημα διαπράχθηκε στις 29 Αυγούστου στον Παρισσινό.

 Σύμφωνα με τον φάκελο της υπόθεσης ενώ η 10χρονη βρισκόταν στο σπίτι της μόνη, αφού η μητέρα της είχε πάει να ψωνίσει, δέχθηκε επίσκεψη από τον 15χρονο γείτονα και θείο της. 

Ο ίδιος την κυνήγησε μέσα στο σπίτι και την κάρφωσε με στιλέτο στο στομάχι, το στήθος και την καρδιά 17 φορές.

Μετά και την εν λόγω αποκάλυψη αναμένεται να ανοίξει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης από τους αρμόδιους, σε μια προσπάθεια να στήσουν το παζλ για το προφίλ του 59χρονου.

Σήμερα η προφυλάκιση και οι νεκροτομές

Την Παρασκευή (12/2) έχουν προγραμματιστεί οι νεκροτομές της 52χρονης Ανδρούλας και του 21χρονου γιους της Στέλιου, οι οποίοι έπεσαν νεκροί ύστερα από μαχαιριές που δέχθηκαν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Η νεκροτομή αναμένεται να καταδείξει τα ακριβή αίτια θανάτου των θυμάτων, τις μαχαιριές που δέχθηκαν αλλά και τα τραύματα που επέφεραν τον θάνατό τους.

Επίσης, ο 59χρονος μετά την εξέτασή του από ψυχίατρο και αφού διαπιστώθηκε ότι είναι σε θέση να παρακολουθήσει την δικαστική διαδικασία, την Παρασκευή (12/2) αναμένεται να πραγματοποιηθεί η διαδικασία για προφυλάκισή του.

Εξαιτίας του ότι νοσηλεύεται ακόμη στο Γεν. Νοσοκομείο Λευκωσίας, η διαδικασία αναμένεται να διεξαχθεί εκεί γύρω στις 10:30-11:00.

Σε σοκ ο 25χρονος γιος που επέζησε

«Κλειδί» για την υπόθεση θεωρείται ο 25χρονος γιος που κατάφερε να γλιτώσει από τα χέρια του πατέρα του. Ο 25χρονος ήδη έχει δώσει μια πρώτη κατάθεση στις Αρχές, ωστόσο έχει υποστεί σοκ μετά τα όσα έζησε και γι’ αυτό αναμένεται να του δοθεί ο απαραίτητος χρόνος και όταν το επιτρέψει η υγεία του, να καταθέσει στους ανακριτές ώστε να δώσει περισσότερο φως στην υπόθεση.

Επεισοδιακή σύλληψη του 59χρονου και η διάγνωση του ψυχίατρου

Ο 59χρονος εντοπίστηκε σε εγκαταλελειμμένο υποστατικό στην περιοχή των Χαλεπιανών στο Τσέρι. Στην θέα των αστυνομικών πρόταξε μαχαίρι και τους επιτέθηκε με άγριες διαθέσεις, προβάλλοντας και αντίσταση στη σύλληψη, ωστόσο με την ανάλογη βία τα μέλη της Δύναμης του πέρασαν χειροπέδες.

Η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη του 59χρονου μετά από πληροφορίες που έλαβε, σχετικά με χώρους που σύχναζε ο ύποπτος. Ο 59χρονος ακολούθως οδηγήθηκε στο Γεν. Νοσοκομείο Λευκωσίας λόγω τραυμάτων που διαπιστώθηκε ότι έφερε. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε να φέρει εκδορές και αίματα στα χέρια του, τα οποία μερικά εξ αυτών φαίνεται να προκάλεσε μόνος του με το μαχαίρι που κρατούσε, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο άλλα να προκλήθηκαν κατά την διάπραξη της εγκληματικής ενέργειας εντός του σπιτιού.

Η Αστυνομία αναμένεται να διερευνήσει και το ενδεχόμενο το μαχαίρι που πρόταξε ο ύποπτος να είναι το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε και για την δολοφονία των της 52χρονης και του 21χρονου γιου της.

Ο 59χρονος, όπως αποκαλύφθηκε πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα και μάλιστα, φέρεται να λαμβάνει σχετική φαρμακευτική αγωγή.

Μετά την σύλληψή του, αναμενόταν να εξεταστεί από ψυχίατρο. Αυτή η τακτική ακολουθείτε πάντοτε από την Αστυνομία σε τέτοιου είδους εγκλήματα, αφού προβλέπεται ο θύτης να εξετάζεται ώστε να διαπιστωθεί αν βρίσκεται σε θέση να παρακολουθήσει την δικαστική διαδικασία.

Ο ψυχίατρος που εξέτασε τον 59χρονος διέγνωσε ότι αυτός είχε πλήρη επίγνωση των πράξεων του και μπορεί να καταθέσει για την υπόθεση.

Το χρονικό

Οι ώρες που προηγήθηκαν των φόνων, δεν φαίνεται να προμήνυαν τα όσα τραγικά θα εκτυλίσσονταν εντός της οικίας της οικογένειας.

Ήταν γύρω στις 6:00 το πρωί της Πέμπτης (11/2) όταν η δίδυμη αδελφή της άτυχης 52χρονης Ανδρούλας Αβραξίδου, άκουσε φωνές ενώ βρισκόταν σπίτι της και έσπευσε να δει τι συνέβη, αντικρίζοντας φρικτό θέαμα. Αυτή, μαζί με άλλους γείτονες είδε την αδελφή της και τον Στέλιο Γιάγκου, το ένα από τα δύο παιδιά της οικογένειας νεκρούς από μαχαιριές, ενώ ο άλλος γιος κατάφερε να γλιτώσει με τραύματα.

Η άτυχη 52χρονη, εντοπίστηκε από γείτονες στην αυλή του σπιτιού, ενώ ο 21χρονος γιος της στον διάδρομο. Σημειώνεται επίσης ότι εντός της οικίας επικρατούσε χάος, αφού εντοπίστηκε να είναι σε ακαταστασία.

Ο πατέρας της οικογένειας, από την πρώτη στιγμή θεωρήθηκε ως βασικός ύποπτος για την διάπραξη του εγκλήματος, ο οποίος ωστόσο κατάφερε να διαφύγει από την σκηνή με το όχημά του. Εντοπίστηκε αργότερα και συνελήφθη.

Στις έρευνες της Αστυνομίας, συνέδραμε και το ελικόπτερο της Δύναμης, σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί το όχημα του υπόπτου τα στοιχεία του οποίου είχαν δοθεί και στην δημοσιότητα, με σκοπό να προκύψει οποιαδήποτε μαρτυρία.

Στην σκηνή του εγκλήματος δεν εντοπίστηκε το φονικό μαχαίρι που χρησιμοποίησε ο δράστης.

Ο Βοηθός Αρχηγού Αστυνομίας Επιχειρήσεων Δημήτρης Δημητρίου, σε δηλώσεις του από τη σκηνή ανέφερε: «Δυστυχώς βρισκόμαστε μπροστά από μια οικογενειακή τραγωδία, Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής υπό διερεύνηση στοιχεία, όλα ξεκίνησαν γύρω στις 06:00 το πρωί, όταν ο 59χρονος φερόμενος δράστης επέφερε θανάσιμα τραύματα στην σύζυγό του και στο γιο του. Στην συνέχεια τραυμάτισε το μεγαλύτερο γιο, 25 ετών με μαχαίρι και με καλώδιο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο»

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση