ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φαρδύ πουκαμισο, αθλητικό κολάν και sneakers
 

Αλυσίδες μετάδοσης σε πάρτι και γάμο

Κρούσματα δεν ενημερώνουν έγκαιρα τις επαφές τους.

newsroom must

Δύο αλυσίδες μετάδοσης θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού εντοπίστηκαν τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας. 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία αλυσίδα μετάδοσης που αφορά cluster από πάρτι αποφοίτων Γυμνασίου στην Επαρχία Λευκωσίας και αριθμεί 17 άτομα όλοι μαθητές ηλικίας 14-15 ετών και μία από γάμο με 6 κρούσματα από τον στενό οικογενειακό κύκλο της νύφης.

Σύμφωνα με το αρμόδιο Υπουργείο, σε σχέση με την αλυσίδα μετάδοσης που αφορά σε πάρτι αποφοίτων Γυμνασίου στην Επαρχία Λευκωσίας, το cluster φαίνεται να ξεκίνησε από μαθήτρια που είχε συμπτώματα την ημέρα του πάρτι και ήταν στενή επαφή φίλης της, χωρίς να είχε δηλωθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή από το κρούσμα.

Για τη δεύτερη αλυσίδα από γάμο, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει πως αναμένεται να σταλεί λίστα με τους καλεσμένους από τον γάμο, περίπου 350 άτομα.

Η διερεύνηση συνεχίζεται για να εντοπιστεί το κρούσμα «0».

Το Υπουργείο Υγείας σημειώνει ότι από τις δύο αλυσίδες φαίνεται ότι τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν εφαρμόζονται πιστά, ιδιαίτερα σε κοινωνικές εκδηλώσεις, που λόγω της φύσης τους θεωρούνται υψηλού ρίσκου, προσθέτοντας πως παρά την άρση πολλών μέτρων, ο κίνδυνος μετάδοσης εξακολουθεί να υπάρχει και για αυτό είναι αναγκαία η εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων. 

Επίσης, συμπληρώνει ότι εκείνο που παρατηρείται -όχι μόνο από τα δύο clusters- είναι το φαινόμενο κρούσματα να μην ενημερώνουν έγκαιρα τις επαφές τους ή να μην δηλώνουν επαφές στην Ομάδα Ιχνηλάτησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση