ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Αλματώδης αύξηση του ημερήσιου αριθμού νεκρών στις ΗΠΑ

ΗΠΑ: Αναθεωρήθηκε προς το χειρότερο η πρόβλεψη για τη θνητότητα της COVID-19

Αναθεωρήθηκε επί τα χείρω ένα μοντέλο για την πρόβλεψη της θνητότητας της COVID-19 - της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός - στις ΗΠΑ, με τους ερευνητές που το καταρτίζουν να ανακοινώνουν πως αναμένουν πλέον 147.000 θανάτους Αμερικανών ως τις αρχές Αυγούστου, ή 10.000 περισσότερους από ό,τι μέχρι τώρα, εξαιτίας της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

Η πρόβλεψη του Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον αναθεωρήθηκε εξαιτίας μεταβολών που καταγράφονται ως προς τις διαγνωστικές εξετάσεις, τη μεγαλύτερη ελευθερία της κίνησης των πολιτών και τη χαλάρωση των πολιτικών κοινωνικής αποστασιοποίησης, εξήγησαν οι ερευνητές.

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 289.138 ανθρώπους σε όλον τον κόσμο από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν πρωτοεμφανίστηκε ο κορονοϊός SARS-CoV-2 στην Κίνα, σύμφωνα με τον απολογισμό που συντάσσει το Γαλλικό Πρακτορείο βασιζόμενο σε επίσημες πηγές.

Μέχρι τις 22.00 χθες (ώρα Κύπρου) είχαν καταγραφεί περισσότερα από 4.226.110 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 195 χώρες και εδάφη. Όσο αφορά τώρα τις ΗΠΑ, ο ημερήσιος απολογισμός των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού αυξήθηκε αλματωδώς χθες Τρίτη -έπειτα από δύο 24ωρα κατά τη διάρκεια των οποίων δεν υπερέβη τους 900- με άλλους σχεδόν 1.900 ασθενείς να υποκύπτουν, σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση