ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

7 σειρές του Netflix που παρουσιάζουν άτομα με ειδικές ανάγκες

Εσείς ποια θα δείτε σύντομα;

Netflix και πάλι Netflix! Εκτός από τις ταινίες, σειρές και ψυχαγωγία που μας προσφέρει ξέρει να μας περνάει και όμορφα μηνύματα. Πολλά από αυτά έχουν να κάνουν με την διαφορετικότητα και το πόσο σημαντικό είναι να μην την αντιμετωπίζουμε σαν κάτι ξένο η περίεργο.

Εμείς σας παρουσιάζουμε 7 σειρές οι οποίες μας εμπνέουν και αντιπροσωπεύουν άτομα με ειδικές ανάγκες που πρέπει να δείτε!

The Healing Powers of Dude

Αυτή η οικογενειακή σειρά περιστρέφετε γύρω από ένα 11χρονο αγόρι στο δημόσιο σχολείο για πρώτη φορά μαζί με το σκύλο του, τον Duke ο οποίος είναι emotional support animal. Βοηθάει τον Noah να διαχειριστεί την διαταραχή του και το κοινωνικό του άγχος. Τον Noah στηρίζει και η καλύτερή του φίλη Amara η οποία βρίσκεται καθηλωμένη σε καροτσάκι λόγω της μυϊκής δυστροφίας της. Αυτό το γλυκό show αντί να μας κάνει να νιώθουμε λύπη για τον κάθε χαρακτήρα λειτουργεί ως μέσω για τις οικογένειες να συζητήσουν και να κατανοήσουν την ορατή και μη ορατή αναπηρία.

Atypical


Στην σειρά αυτή ακολουθούμε τον Sam Gardner, έναν έφηβο με αυτισμό που αποφασίζει ότι είναι έτοιμος να αφήσει τους γονείς τους και να κερδίσει την ανεξαρτησία του ιδιαίτερα στην ερωτική του ζωή.. Βιώνει τα πάντα για πρώτη φορά από την πρώτη του κοπέλα, στην πρώτη του δουλειά και τελικά τα πρώτα του μαθήματα στο πανεπιστήμιο. Το Atypical είναι πανέμορφο και ξεκαρδιστικό ταυτόχρονα. Αν και ο ηθοποιός Keir Gilchrist δεν βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού από την δεύτερη σεζόν και μετά η σειρά προσθέτει ηθοποιούς οι οποίοι βρίσκονται. Με αυτή την τεχνική η σειρά αποκτάει περισσότερο βάθος και γίνεται πιο περίπλοκη.

Raising Dion


Βασισμένη στην μικρού μήκους ταινία και comic του Dennis Liu αυτή η sci-fi σειρά παρουσιάζει την ζωή μιας μητέρας η οποία μεγαλώνει το παιδί της μόνη ενώ ο γιος της Dion αρχίζει να έχει υπερφυσικές δυνάμεις μετά τον ξαφνικό θάνατο του επιστήμονα άντρα της. Ενώ ο Dion έχει απίστευτες δυνάμεις, η αληθινή star της σειράς είναι η συμμαθήτριά του Esperanza η οποία πάσχει από osteogenesis imperfecta (μια σπάνια γενετική διαταραχή κατά την οποία τα κόκαλα είναι πολύ εύθραυστα και σπάνε) και βρίσκεται καθηλωμένη σε καροτσάκι. Αν και οι συμμαθητές της την αγνοούν ο Dion και η Esperanza γίνονται πολύ καλοί φίλοι καθώς η Esperanza προσέχει τον Dion και αυτός με την σειρά του βλέπει το ταλέντο της και το πόσο καλή φίλη είναι σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που την βλέπουν ως διαφορετική.

Sex Education


Αυτή η σειρά είναι γεμάτη χιούμορ και άβολες εφηβικές στιγμές. Το Sex Education παρουσιάζει την ζωή του Otis, ενός άβγαλτου μαθητή του Λυκείου, ο οποίος δουλεύει με το «κακό» κορίτσι Maeve ανοίγοντας μια θεραπευτική κλινική για sex στο σχολείο. Δίνουν συμβουλές στους συμμαθητές τους χάρις τις γνώσεις τις οποίες έχει ο Otis από τη μητέρα του η οποία είναι sex therapist. Στην δεύτερη σεζόν στο cast της σειράς προστίθεται ο Isaac ο οποίος βρίσκεται σε αναπηρικό κάθισμα όπως και ο ηθοποιός ο οποίος ενσαρκώνει τον ρόλο. Η Maeve σύντομα ταιριάζει με τον Isaac και το γρήγορο πνεύμα του το οποίο χρησιμοποιεί σε άβολες στιγμές όπως όταν αυτός η Maeve και ο Otis βρίσκονται σε ένα πάρτι όπου αυτός δεν μπορεί να κατέβει τις σκάλες. Σε αυτή την περίπτωση ο Isaac αντί να τα παρατήσει αλλάζει τον χαρακτήρα του και καταφέρνει να πάρει αυτό που θέλει.

Jessica Jones


Όπως η Πηνελόπη στο One Day at a Time ο χαρακτήρας της Jessica πάσχει από PTSD, αντί λοιπόν αυτό να υπονοείτε μέσα από flashbacks φαίνεται από το πρώτο επεισόδιο όταν αποκαλύπτετε ότι έχει σταματήσει να βλέπει τον θεραπευτή της. Αντί να χρησιμοποιεί την διαταραχή της ως δεκανίκι ή δικαιολογία για να έναν antihero χαρακτήρα η Jessica αντιμετωπίζει παρενέργειες τις οποίες προσπαθεί να αντιμετωπίσει με καταστρεπτικά μέσα αυτοθεραπείας. Δεν θα περίμενες η Marvel θα εκπροσωπούσε άτομα με PTSD και όμως το κάνει. 

The Politician


Η μαύρη κωμωδία του Ryan Murphy ακολουθεί την ιστορία ενός πλούσιο μαθητή που θα έκανε τα πάντα για να γίνει πρόεδρος του μαθητικού συμβουλίου του Λυκείου του και αργότερα πλανητάρχης. Παρουσιάζει μια πληθώρα χαρακτήρων όπως κωφούς, trans και με εγκεφαλική παράλυση μα το καλύτερο είναι ότι κανένας δεν τους βλέπει ως διαφορετικούς ή ξεχωριστούς. Παρόλο που ο Andrew (Ryan Haddad, ο οποίος έχει εγκεφαλική παράλυση στην πραγματική ζωή) χρησιμοποιεί πατερίτσες, ελάχιστη προσοχή δίνεται στη φυσικότητα του, κάτι το οποίο είναι αρκετά επαναστατικό.

Stranger Things


Και ποιος δεν έχει δει η ακούσει για την sci-fi σειρά Stranger Things. Διαδραματίζεται την δεκαετία των 80s όπου 4 έφηβοι ανακαλύπτουν μυστικά του κράτους, υπερφυσικές δυνάμεις και ένα κορίτσι με τηλεπαθητικές ικανότητες, Ένας από τους κύριους χαρακτήρες ο Dustin πάσχει από cleidocranial dysplasia (μια σπάνια γενετική διαταραχή η οποία επηρεάζει την ανάπτυξη των δοντιών και κοκάλων.) όμως αυτό αντιμετωπίζεται ως κάτι φυσικό από τους φίλους του. Ο ηθοποιός Gaten Matarazzo έχει CCD στην πραγματική ζωή και μιλάει πολύ ανοιχτά για αυτό. Με αυτό τον τρόπο ενημερώνει τον κόσμο για την διαταραχή του και μέσα από τον ρόλο του αλλά και στην κανονική του ζωή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Netflix  |  Σειρές  |  ΑμεΑ  |  ΑμΕΑ  |  Καλύτερες  | 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS