ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

6 γυναίκες μάς αποδεικνύουν ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο

Αξίζει τον κόπο να τις θαυμάσεις, να παραδειγματιστείς από τις πράξεις, τους κόπους και την ιστορία τους.

Είναι οι εποχές που φωνάζουν αλλαγή, είναι οι καιροί που αλλάζουν, όμως οι γυναίκες και η παρουσία τους, τόσο στις επιστήμες, στην πολιτική αλλά και στον πολιτισμό παραμένει ισχυρή και δυνατή, πόσο μάλλον εν έτη 2021.

Αξίζει τον κόπο να τις θαυμάσεις, να παραδειγματιστείς από τις πράξεις, τους κόπους και την ιστορία τους, που αποδεικνύει ακράδαντα πως όποιος παλεύει μπορεί να μην κερδίζει πάντα αλλά αποκτά τον σεβασμό ολόκληρου του κόσμου.

Πιο κάτω θα δείτε αυτές που πρωτοστατούν και αλλάζουν τους καιρούς μέσα από τις δράσεις τους, 6 γυναίκες που τελικά αξίζει τον κόπο να λάβουν την ταμπέλα του «influencer» και να την πάρουν σε άλλο επίπεδο.

1. Greta Thunberg

Γεννηθείσα το 2003 (18 ετών) η Greta κατάγεται από την Σουηδία και έχει γίνει γνωστή ανά το παγκόσμιο λόγω των περιβαλλοντικών της δράσεων αλλά και των συζητήσεων που έκανε με πολλούς ηγέτες κρατών όσον αφορά την κλιματική αλλαγή.

Η ίδια, μιλά έξω από τα δόντια, τραβά το ενδιαφέρον των μέσων από πολύ μικρή ηλικία, αποσιωπώντας όλους όσους βρίσκονται σε μερικές από τις δημόσιες ομιλίες της, περιγράφοντας τα όσα πρέπει άμεσα να γίνουν έτσι ώστε να σταματήσουμε την κλιματική κρίση.

Από τα 15 της χρόνια, όπου άρχισε να περνά τις μέρες της έξω από το Σουηδικό Κοινοβούλιο, με μοναδικό σκοπό να διαδηλώσει για τις περιβαλλοντικές συνέπειες στον τρόπο ζωής μας, και κρατώντας την χαρακτηριστική της ταμπέλα που γράφει «Skolstrejk för klimatet» (απεργία από το σχολείο για το κλίμα) η Greta έχει κερδίσει 9 βραβεία παγκοσμίου αναγνώρισης, ανάμεσα σε αυτά και το «International Children’s Peace Prize» (2019).

2. Flossie Wong-Staal

Γεννηθείσα το 1946 και αποβιώσασα το 2020 (73 ετών) η Flossie ήταν μια Κινέζα- Αμερικανή βιολόγος και μοριακή βιολόγος. Παρέμεινε στην ιστορία ως η πρώτη επιστήμονας που κατάφερε να κλωνοποιήσει τον ιό HIV με σκοπό να ανακαλύψει τον τρόπο που λειτουργούν τα γονίδιά του. Ένα τεράστιο βήμα προς την ανακάλυψη των συστατικών που προκαλούν το AIDS.

Η ίδια ήταν από το 1990 μέχρι το 2002 πρύτανης στο πανεπιστήμιο της California, στο κομμάτι του Florence Riford Chair για την έρευνα που αφορούσε το AIDS. Ενώ στη συνέχεις συνιδρυσε την εταιρία “Immusol” – στη συνέχεια “iTherX Pharmaceuticals” το 2007 όπου κατάφερε να δημιουργήσει ένα φάρμακο που αντιμετωπίζει την Ηπατίτιδα Γ.

3. Malala Yousafzai

Από τις πιο γνωστές πια φυσιογνωμίες στον κόσμο της πολιτικής και του ακτιβισμού για τα δικαιώματα των γυναικών, η Malala, γεννήθηκε το 1997 (24ετών). Η ίδια, είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και αποτελεί ένα από τα χιλιάδες παιδιά τα οποία υπέστησαν επιθέσεις από τους Ταλιμπάν το 2012, όταν την πυροβόλησαν στο κεφάλι και κατάφερε να βγει ζωντανή, αφοσιώνονται το υπόλοιπο της ζωής της στον ακτιβισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Malala με καταγωγή από το Πακιστάν, είναι η νεότερη κάτοχος βραβείου Nobel Ειρήνης (μόλις στα 15 της χρόνια -2014) , και παλεύει καθημερινά με πολιτικούς αλλά και κοινωνικούς λειτουργούς για να βοηθήσει όσα κορίτσια περνούν τα ίδια με εκείνη.

Ιδιαίτερα σήμερα, που το Αφγανιστάν δέχεται ξανά επιθέσεις από τους Ταλιμπάν, η ίδια προσπαθεί τόσο διαδικτυακά – φωνάζοντας το μήνυμα «εν μπορούμε να βλέπουμε μία χώρα να γυρνάει δεκαετίες και αιώνες πίσω. Πρέπει να κρατήσουμε μία τολμηρή τοποθέτηση για την προστασία των γυναικών και των κοριτσιών, την προστασία των ομάδων μειονοτήτων για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή», όσο και πρακτικά.

4. Oprah Winfrey

Σε ηλικία 67 ετών, η Oprah έχει γίνει σύμβολο για εκατομμύρια Αφρο-αμερικανίδες, γνωστή τόσο για τα τηλεοπτικά της προγράμματα όσο και για τις φιλανθρωπίες της. Η ίδια καταπιάνεται με πολλές ασχολίες, γράφοντας βιβλία και μιλώντας ανοιχτά για τα δικαιώματα των πολιτών.

Έχει καταφέρει να κατακτήσει τον κόσμο των media από το 1986 ιδρύοντας την δική της εταιρία παραγωγής “Harpo Productions”, αλλά βρίσκεται και στο διοικητικό συμβούλιο του “Oprah Winfrey Network”.

Η Oprah μεταξύ άλλων έχει λάβει το Προεδρικό μετάλλιο Ελευθερίας από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Barack Obama (2013) ενώ ταυτόχρονα το 2010 ήταν και η πρώτη μαύρη γυναίκα δισεκατομμυριούχος από το 2004 – 2006.

5. Waad Al-Kateab

Γεννημένη στη Συρία το 1991, η Waad είναι μια δημοσιογράφος, ακτιβίστρια και δημιουργός ταινιών μικρού μήκους, με το ντοκιμαντέρ της “For Sama” να είναι υποψήφιο το 2019 για BAFTA, όπου κέρδισε μεταξύ άλλων και το βραβείο για το καλύτερο ντοκιμαντέρ.

Η ίδια, ακολούθησε το «μάχιμο» ρεπορτάζ, καλύπτοντας την μάχη στο Aleppo της Συρίας κερδίζοντας με το σπαθί της ένα βραβείο Emmy . Ακόμη έχει ασχοληθεί με τον τομέα των οικονομικών ενώ είχε επιλεγεί ανάμεσα σε εκατοντάδες για να παραμείνει στην πόλη της Συρίας όταν ξέσπασε ο πόλεμος για 5 χρόνια.

Ήταν μια από τις πρώτες 100 γυναίκες στην λίστα του BBC που έχουν τη δύναμη να επηρεάσουν τον κόσμο, όπως και σε αυτήν του περιοδικού “Times”.

6. Kamala Harris

Η Kamala Harris γράφει ιστορία στα 54α της χρόνια, καθώς μέσα από μια μακρά πορεία στην πολιτική, καταφέρνει να εκλεγεί, Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, γίνοντας η πρώτη γυναίκα που λαμβάνει αυτόν τον τίτλο.

Είναι η πρώτη στην ιστορία των πολιτειών που ταυτόχρονα προέρχεται από Αφρο-αμερικάνικη καταγωγή αλλά και πρώτη Ασιατική – Αμερικάνικη αντιπρόεδρος. Μέλος των δημοκρατικών, χρόνια στην πολιτική η ίδια είναι απόφοιτος νομικής, κατακτώντας δεκάδες θέσεις σε κύρια σημεία των τομέων με τους οποίους καταπιανόταν από το 1990.

Αποτελεί παράδειγμα, μεγάλων κόπων και θυσιών για όλες τις γυναίκες που θέλουν να κάνουν την αλλαγή στο πολιτικό στερέωμα.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση