ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: faux leather pencil φούστα, ζιβάγκο και kitty heels
 

6+1 συμβουλές για ασφαλή οδήγηση στη δυνατή βροχή

Η ασφάλεια στου δρόμους τώρα που χειμωνιάζει είναι το πιο σημαντικό.

H βροχή έρχεται με τις δικές της προκλήσεις στην οδήγηση. Αυτό που προκαλεί είναι η μειωμένη ορατότητα και η απώλεια πρόσφυσης. Μάλιστα το 74% όλων των τροχαίων που σχετίζονται με τον κακό καιρό συμβαίνουν σε βρεγμένο οδόστρωμα. 

1 Πήγαινε αργά

Όταν βρέχει είναι καλύτερα να αργήσεις να φτάσεις στον προορισμό σου. Πολλοί άνθρωποι σοκάρονται όταν μαθαίνουν ότι ένα απλό ψιλόβροχο - φαινομενικά ακίνδυνο - αυξάνει τον κίνδυνο θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος κατά 27%. Ένας καλός κανόνας που πρέπει να ακολουθείς είναι να μειώσεις την ταχύτητά σου κατά τουλάχιστον το ένα τρίτο ενώ οδηγείς σε βρεγμένο οδόστρωμα.

2 Διπλασίασε την απόσταση

Το να αφήνεις μια κατάλληλη απόσταση από το μπροστινό όχημα είναι κάτι που καλούνται όλοι οι οδηγοί να κάνουν σε ΟΛΕΣ τις καιρικές συνθήκες. Η μέση απόσταση από ένα αυτοκίνητο είναι τρία δευτερόλεπτα. Ωστόσο, η αύξηση αυτής της απόστασης για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας και της βροχής είναι έξι δευτερόλεπτα. Αυτό σημαίνει ότι αφήνεις διπλάσια απόσταση από το προπορεύομενο αμάξι από ότι θα έκανες μια ηλιόλουστη μέρα.


3 Απόφυγε τα λιμνάζοντα νερά

Η οδήγηση πάνω από λιμνάζοντα νερά δημιουργεί κίνδυνο υδρολίσθησης (όταν ένα όχημα γλιστράει πάνω από το νερό ή το βρεγμένο οδόστρωμα ανεξέλεγκτα).

Εάν αποφεύγεις τα λιμνάζοντα νερά μπορεί να αποφύγεις και τη μεγάλη λακκούβα που πιθανόν να βρίσκεται από κάτω. Εάν στην πορεία σου είναι αναπόφευκτο το σημείο με τα νερά και πρέπει να το περάσεις, επιβράδυνε πριν τα ελαστικά περάσουν πάνω από το νερό και απόφυγε να πατήσεις το γκάζι.

4 Άναψε τα φώτα σου

Ο καιρός με βροχή συνοδεύεται συνήθως από συννεφιασμένο ουρανό οπότε με το άναμμα των φώτων σου θα γίνεις πιο εύκολα ορατός στους άλλους. Άναψε τα μεσαία φώτα αλλά μην ανάβεις τα μεγάλα, καθώς αντανακλούν τις υγρές επιφάνειες και επιδεινώνουν την ορατότητα.

5 Δημιούργησε εξαερισμό

Για να αποφύγεις τα παράθυρα που θαμπώνουν, είναι απαραίτητο να δημιουργήσεις εξαερισμό. Τα παράθυρα γενικά θολώνουν όταν βρέχει επειδή το επίπεδο υγρασίας έξω είναι υψηλότερο από ότι μέσα στο αυτοκίνητο. Δοκίμασε να ανοίξεις λίγο τα παράθυρα και περίμενε να ξεκινήσεις έως ότου το παρμπρίζ καθαρίσει

6 Μην αμελείς το σέρβις του αυτοκινήτου σου

Η βροχή και η υγρασία αυξάνουν τις πιθανότητες βλάβης στο όχημα, τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά μέρη είναι πιο ευαίσθητα, ειδικά των παλαιότερων αυτοκινήτων. Έλεγχε περιοδικά τους υαλοκαθαριστήρες για να είσαι σίγουρος ότι είναι σε κατάσταση λειτουργίας. Εάν οι υαλοκαθαριστήρες δεν καθαρίζουν το νερό σωστά καλά δεν θα έχεις πλήρη ορατότητα, οπότε αντικατάστησέ τους. Ομοίως, τα ελαστικά πρέπει να τα ελέγχεις τακτικά, όπως την πίεση του αέρα, τη φθορά του πέλματος και την ευθυγράμμισή τους. Τα φθαρμένα ελαστικά είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για οδήγηση σε βρεγμένο οδόστρωμα και πρέπει να αντικατασταθούν το συντομότερο δυνατό.

7 Περίμενε

Εάν η βροχή μόλις άρχισε καλό είναι να περιμένεις, καθώς τα πρώτα 15 λεπτά είναι η πιο επικίνδυνη ώρα για οδήγηση. Κατά την έναρξη μιας βροχής, το νερό αναμιγνύεται με το λάδι που στάζει στο οδόστρωμα από άλλα οχήματα, κάνοντας τους δρόμους εξαιρετικά ολισθηρούς. Μετά από περίπου 15 λεπτά, η βροχή έχει ξεπλύνει αυτά τα έλαια.

Εάν είσαι ήδη καθ 'οδόν όταν ξεκινά η βροχή ή μία ξαφνική μπόρα ή καταιγίδα πρόσεχε πάρα πολύ την κίνηση των βαρέων οχημάτων, τα οποία λόγω του όγκου τους εκτοξεύουν μεγάλες ποσότητες νερού εμποδίζοντας την ορατότητά σου.

Μην διστάσεις να σταματήσεις σε κάποιο πάρκινγκ μέχρι η ορατότητα να αποκατασταθεί. Χρησιμοποίησε τα alarm εάν είσαι σταθμευμένος στην άκρη του δρόμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση