ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

6 tips για να μην μπορεί κανένας να σου χακάρει το κινητό

Δέσποινα Άσπρου

Εάν θεωρείς ότι το κινητό σου ανήκει στην ιδιωτική σου ζώνη και ότι δεν θα μπορέσει ποτέ κανένας να σου το χακάρει, δυστυχώς θα πρέπει να σε βγάλουμε από την «ροζ τσιχλόφουσκά» σου και θα σου πούμε πως κάτι τέτοιο, μπορεί να συμβεί στον καθένα μας. Για να είμαστε ρεαλιστές, θα πρέπει όλοι μας να εμπεδώσουμε πως δεν υπάρχει συσκευή που δεν μπορεί να χακαριστεί.

Αν και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, από την στιγμή που οι περισσότεροι είμαστε «κοινοί θνητοί» και δεν αποτελούμε στόχοι μυστικών υπηρεσιών και της κυβέρνησης, η πιθανότητα να θέλει κάποιος να μας χακάρει είναι μειωμένη. Φυσικά, αυτή η πιθανότητα ενισχύεται αν λάβουμε υπόψη ότι υπάρχουν πολλοί που χάκερ ψάχνουν αφορμή συνεχώς για να υποκλέψουν τις οικονομικές και προσωπικές πληροφορίες – ανεξαρτήτως ποιοι είμαστε. Την ίδια στιγμή, δεν αποκλείεται άτομα από το κοντινό μας περιβάλλον να θελήσουν να μας χακάρουν ώστε να δουν ή να υποκλέψουν προσωπικά μας δεδομένα.

Για να μειώσουμε την πιθανότητα αυτή και να προστατεύσουμε την συσκευή μας από κακόβουλο λογισμικό, μπορούμε να ακολουθήσουμε μερικά tips. Ποια είναι αυτά; Δείτε στην συνέχεια.

1.Το σημαντικότερο είναι να γνωρίζεις πάντα τι κάνεις download. Να θυμάσαι πως ο πιο εύκολος  τρόπος να χακάρει κάποιος το κινητό σου είναι μέσα από εφαρμογές κατασκοπείας, όπως Spy Phone App, Spyzie και Spyera. 

2.Απέφευγε να συνδέεσαι στο internet από δημόσια Wi-Fi. Με τα δημόσια Wi-Fi μοιράζεσαι τα πάντα με τους γύρω σου που χρησιμοποιούν το ίδιο δίκτυο με σένα, όσο τρομακτικό κι ακούγεται αυτό!

3.Ακόμη και αν χρειάζεσαι επιγόντως μπαταρία, καλό είναι να αποφεύγεις να φορτίζεις το κινητό σου μ' ένα άγνωστο  USB αφού υπάρχει κίνδυνος όλα σου τα δεδομένα ν’ αποκαλυφθούν και να μεταφερθούν.

4.Μην ανοίγεις link που δεν γνωρίζεις. Πολλές φορές αν κλικάρεις λάθος links, αυτομάτως το αρχείο και όλο σου το περιεχόμενο είναι διαθέσιμο στους χάκερς.

5.Διατήρησε το λογισμικό σου ενημερωμένο. Ναι, οι ενημερώσεις δεν είναι τυχαίες και προεραιτικές. Τις περισσότερες φορές διορθώσεις για ελαττώματα που μπορεί να κρατούν ανοιχτό κάποιο παράθυρο της συσκευής μας στους χάκερ.

6.Ενεργοποίησε την εφαρμογή Find My iPhone, αφού αυτή δεν είναι μόνο για την εύρεση του τηλεφώνου μας, αλλά αν η συσκευή μας έχει χαθεί, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το Lost Mode. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η οθόνη να κλειδώνει και να μπαίνει αυτόματα κωδικός, πράγμα που κάνει την δουλειά των χάκερς... πολύ δύσκολη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS