ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Βροχές και καταιγίδες στο καιρικό «μενού»

Αναλυτικές προβλέψεις

newsroom must

Ψυχρή αέρια μάζα θα επηρεάζει την περιοχή από αργά απόψε, σταδιακή υποχώρηση της οποίας αναμένεται από τη Δευτέρα.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, που δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ αλλά το πρωί, στα ανατολικά, μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Το απόγευμα, στα νότια παράλια, θα πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα προσήνεμα ταραγμένη αλλά το πρωί, στα ανατολικά, ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Αργότερα όμως, θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως τις μεταμεσονύκτιες ώρες. Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται παροδική χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά, κυρίως στα προσήνεμα παράλια, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, αλλά στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και γύρω στον μείον ένα βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά και ενδεχομένως στα χαμηλότερα ορεινά, θα σημειώνεται κατά διαστήματα χιονόπτωση. Αργά το απόγευμα ο καιρός θα σημειώσει σημαντική βελτίωση.

Την Κυριακή, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ από το μεσημέρι και μετά αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και παροδική χιονόπτωση, στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά. Το απόγευμα πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες ελαφρές βροχές, στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση το Σάββατο, για να κυμανθεί πολύ πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, αλλά μέχρι τη Δευτέρα θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο, για να παραμείνει όμως πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X