ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

23χρονος ο μικρότερος ασθενής - Ανεμβολίαστοι το 90%

Νοσηλεύονται 66 ασθενείς με κορωνοϊό, έξι εκ των οποίων βρίσκονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

Το 90% περίπου των ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, δεν έχει εμβολιαστεί κατά του Covid-19, ανέφερε σήμερα στο ΚΥΠΕ η Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου.

Πρόσθεσε ότι «σήμερα στο Νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύονται 66 ασθενείς με κορωνοϊό, έξι εκ των οποίων βρίσκονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση. Ο μικρότερος σε ηλικία ασθενής είναι 23 ετών και η μεγαλύτερη 92, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευομένων στο Νοσοκομείο είναι τα 60 έτη».

Πρόσθεσε ότι «το ποσοστό των ατόμων που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο και δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού ανέρχεται στο 90%. Στο δημόσιο νοσηλευτήριο υπάρχουν 11 κενές κλίνες, ωστόσο, αναμένεται σήμερα να γίνουν ορισμένες εισαγωγές ασθενών, ενώ θα δοθούν εξιτήρια σε άτομα, τα οποία έχουν αποθεραπευθεί, είναι καλά στην υγεία τους και θα μεταφερθούν στο σπίτι τους».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κα. Χατζηγιάννη είπε ότι «ενόψει του τριημέρου του Δεκαπενταύγουστου, το ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό του Νοσοκομείου Αμμοχώστου είναι σε ετοιμότητα για να μπορέσει να αντεπεξέλθει σε εισαγωγές ασθενών που ενδεχομένως να χρειαστούν νοσηλεία. Για μας η 15η Αυγούστου είναι μια συνηθισμένη μέρα και είμαστε πρόθυμοι και έτοιμοι να συνδράμουμε στο άπαν των δυνάμεων μας για να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας την απαραίτητη βοήθεια ώστε να αποθεραπευτούν και να επιστρέψουν υγιείς στα σπίτια και τις οικογένειες τους».

Κάλεσε ταυτόχρονο τον κόσμο «να τηρεί πιστά τα μέτρα υγιεινής προστασίας, να εκμεταλλευθεί το πρόγραμμα walk-in και να εμβολιαστεί κατά του Covid-19. Ακόμα και τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί δεν πρέπει να εφησυχάζουν, αφού και αυτά μπορούν να κολλήσουν τον ιό, εάν δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας όπως αυτά αναφέρονται στα διάφορα Διατάγματα του Υπουργείου Υγείας», ανέφερε.

Σημειώνεται ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας νοσηλεύονται 19 ασθενείς και στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden στην Τερσεφάνου φιλοξενούνται 133 άτομα τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίηση τους.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση