ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

20 ιδέες για το weekend

Μερικές ιδέες εξόδου για το Σαββατοκύριακο.

Ημέρα Περιβάλλοντος στη Μαρίνα Λεμεσού
Η Μαρίνα Λεμεσού διοργανώνει Ημέρα Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Μέρας Περιβάλλοντος. Η εκδήλωση στοχεύει στην περιβαλλοντική ενημέρωση, στην προώθηση της διατήρησης και προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και στη διαπαιδαγώγηση του κοινού που επισκέπτεται και χρησιμοποιεί τη Μαρίνα Λεμεσού, γύρω από ζητήματα που αφορούν το θαλάσσιο περιβάλλον, και γενικότερα τον πλανήτη.

Οι επισκέπτες  έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν διάφορες δραστηριότητες εκπαιδευτικού χαρακτήρα, παιχνίδια, εκθέματα και ζωντανή μουσική. Η χορωδία του ιδιωτικού σχολείου Silverline θα τραγουδήσει κατά μήκος της προκυμαίας, ενώ το συγκρότημα TAT-TNABAR θα δημιουργήσει μια όμορφη ατμόσφαιρα με μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά.
 
Info
Σάββατο 4 Ιουνίου 2016
Μαρίνα Λεμεσού,  11.00-19.00
Πληροφορίες  25020020
limassolmarina.com


ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΟΥ

Imagine the roads festival στην Αγλαντζιά
Το υπαίθριο φεστιβάλ τεχνών διοργανώνεται από την ομάδα Eventful Cyprus με την υποστήριξη του Δήμου Αγλαντζιάς και έχει στόχο να κινητοποιήσει κοινό και καλλιτέχνες με σκοπό την αναμόρφωση του αστικού χώρου μέσω διαφόρων τεχνών.

Φέτος, σε μια μαζική συνάθροιση Κυπρίων και ξένων καλλιτεχνών αλλά και σχολών Καλών Τεχνών, θα δημιουργηθούν πέραν των 20 καλλιτεχνικών έργων μεγάλης κλίμακας. Μεγάλα γκράφιτι  στις προσφυγικές πολυκατοικίες, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις κατά μήκος της Λεωφόρου Κερύνειας, καλλιτεχνική ανακατασκευή του παλιού ρολογιού του Δήμου Αγλαντζιάς, και εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, είναι μόνο μερικά από αυτά που θα συμβούν. Το πρώτο βιωματικό εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί 10.00-12.00 και το δεύτερο από 18.00-20.00. Ο χώρος διεξαγωγής και των δύο εργαστηρίων είναι το Καφενείο Παστελλάς.

Στο φεστιβάλ παράλληλα παίζουν μουσική DJs και συγκροτήματα, ενώ στο χώρο υπάρχουν τσιμπήματα και ποτά.

Info
Κυριακή 5 Ιουνίου 2016
Λεωφ. Κυρήνειας, Αγλαντζιά 
109- 22.00
Πληροφορίες, κρατήσεις info@eventfulcyprus.com

 

ΑΝ ΠΑΣ LIVE

Μαρινέλλα & Αντώνης Ρέμος στο Παττίχειο Λάρνακας
Δεν είναι η πρώτη φορά που θα συναντηθούν στη σκηνή για να μας ξεναγήσουν στον κόσμο της μουσικής, με έναν μοναδικό τρόπο. Με όπλα τα αγαπημένα τους τραγούδια, την αγάπη τους για την μουσική και τις μοναδικές τους φωνές.

Σ' αυτή τη μουσική ξενάγηση, εκτός από τα δικά τους αγαπημένα τραγούδια έχουν και οι δυο τους μια κοινή συνισταμένη. Τον Στέλιο Καζαντζίδη. Η Μαρινέλλα, το αγαπημένο σεκόντο του Στέλιου, είναι το κατ 'εξοχήν άτομο που ήταν δίπλα του οκτώ χρόνια, στη ζωή και στο πάλκο και ο Αντώνης Ρέμος που τον είχε σαν πρότυπο, αφού τα πρώτα του ακούσματα είναι απόλυτα συνδεδεμένα με τον Στέλιο.

Η μεγάλη αγάπη τους για τον Στέλιο Καζαντζίδη τους οδήγησε στην απόφαση να κάνουν μια σειρά από εμφανίσεις, στην Ελλάδα και στην Κύπρο, με την σημαντική συμβολή του Χρήστου Νικολόπουλου, αφιερωμένες στον Στέλιο Καζαντζίδη, με τίτλο «Όσο υπάρχεις θα υπάρχω».
 
Info
Σάββατο 4 Ιουνίου 2016
Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο, 21.00
Ν. Γ. Δημητρίου, Λάρνακα
Εισιτήριο €35
Προπώληση www.tickethour.com.cy

Info
Κυριακή 5 - Δευτέρα 6 Ιουνίου  2016
Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ’, 21.00
(Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών)
28ης Οκτωβρίου, Ακρόπολη, Λευκωσία
Τηλ. 22314507
Εισιτήριο €35 / €40
Προπώληση www.tickethour.com.cy


Σάκης Ρουβάς στο Breeze Summer 
Το Breeze Summer Club παρουσιάζει τον κορυφαίο star Σάκη Ρουβά σε ένα εκρηκτικό live performance στο πρώτο iLove Greek Sundays party!

Info
Κυριακή 5 Ιουνίου 2016
Breeze, 22.00
Λεωφ. Γεωργίου Α' 90, Γερμασόγεια, Λεμεσός
Κρατήσεις  70005868


Γιάννης Χαρούλης στο Κούριο
Ο Γιάννης Χαρούλης, που αναγνωρίζεται πια για την αυθεντική και ειλικρινή του στάση απέναντι στη μουσική του και τον κόσμο, υπόσχεται και φέτος να μας ταξιδέψει σε άλλους τόπους και άλλες εποχές, από το χθες μέχρι το σήμερα.

Θα μας υποδεχθεί με αγαπημένα τραγούδια, μπλεγμένα όπως πάντα με τις βαθιές ρίζες της κρητικής παράδοσης. Χωρίς να παύει να πειραματίζεται κάθε φόρα , πάντα με σεβασμό και διατηρώντας την ουσία της μουσικής και των στίχων, μας καλεί να γίνουμε ένα, αγκαλιάζοντας αυτή τη μουσική εμπειρία και τραγουδώντας παρέα.

Μαζί του οι μουσικοί:
Λευτέρης Ανδριώτης/λύρα
Μιχάλης Καλκάνης/ κοντραμπάσο
Βασίλης Μπαχαρίδης/ κρουστά
Κωνσταντής Πιστιόλης / Πνευστά
Θανάσης Τζίνγκοβιτς/ κιθάρα
Πάνος Τόλιος / τύμπανα

Info
Κυριακή 5 Ιουνίου 2016
Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, 21.00
Επισκοπή, Λεμεσός
Πληροφορίες κρατήσεις 99810011


Ο Βάσος Αργυρίδης παρουσιάζει την Νένα Βενετσάνου
Η Νένα Βενετσάνου είναι μια από τις μεγαλύτερες φωνές της εποχής μας. Ανήκει στην πρώτη κατηγορία των Ελλήνων τραγουδιστών με διεθνή καριέρα και με εξαιρετικές ερμηνείες, ανυπέρβλητης εκφραστικής κομψότητας. Προικισμένη με μια σπάνια φωνή, εμπλούτισε το ελληνικό τραγούδι και συνέβαλε στην διεθνή αναγνώριση του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού με τις εκλεπτυσμένες ερμηνείες της και την δισκογραφία της.

Μια σπουδαία ερμηνεύτρια των μεγάλων Ελλήνων συνθετών, ενώ ταυτόχρονα έχει δώσει σπουδαία δικά της τραγούδια μέσα από την προσωπική της δισκογραφία.

Με τον Κύπριο συνθέτη Βάσο Αργυρίδη έχουν μια μακροχρόνια συνεργασία, με σημαντικές συναυλίες στην Κύπρο και κυρίως στο εξωτερικό. Η Νένα Βενετσάνου έχει ερμηνεύσει τραγούδια του Βάσου Αργυρίδη σε συναυλίες στη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη, το Κίεβο και το Λονδίνο με μεγάλες συμφωνικές ορχήστρες, ενώ οι δύο καλλιτέχνες είχαν παρουσιαστεί μαζί και σε συναυλίες στην Κύπρο.

Η Νένα Βενετσάνου ξεδιπλώνει ένα πλούσιο και ενίοτε απρόβλεπτο ρεπερτόριο, μαζί με δύο σπουδαίους Κύπριους μουσικούς, τον Κώστα Χαλλούμα στο κοντραμπάσο και το Βάσο Αργυρίδη στο πιάνο και τη μουσική επιμέλεια.

Info
Σάββατο 4 Ιουνίου 2016
Εναλλάξ, στις 21.30
Λεωφόρος Αθηνάς 16-17, Λευκωσία
Κρατήσεις 22430121
Εισιτήριο €15

Κυριακή 5 Ιουνίου  2016
Κύκλος Μουσική Σκηνή, 21.00
Ανδρέα Δρουσιώτη 17, Λεμεσός
Κρατήσεις 25107230
Εισιτήριο €15


Πάφος με Πάθος και τους Minus One
Οι Εθελοντές του Πάφος2017 προσκαλούνται σε μια συνάντηση-γιορτή για την Πάφο του 2017 με πάθος, μουσική και χορό παρέα με τους Minus One.

Μια εκδήλωση αφιερωμένη σε όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτή τη μεγάλη πολιτιστική διοργάνωση της Ευρώπης.

Info
Σάββατο 4 Ιουνίου 2016
Έδρα του Οργανισμού Πάφος2017, 19.00
Λεωφ. Γεωρ. Γρίβα Διγενή 55, Πάφος
Τηλ. 26932017
Είσοδος Ελεύθερη
www.pafos2017.eu


Μπλε unplugged στον Εξάντα
20 χρόνια έχουν περάσει από τότε που εμφανίστηκαν στην ελληνική μουσική σκηνή, ανατρέποντας τα μέχρι τότε δεδομένα, με τον ιδιαίτερο ήχο τους και την μοναδική αισθητική τους.

Εκατοντάδες πετυχημένες συναυλίες, χρυσά και πλατινένια albums και πολλά ραδιοφωνικά hits που όλοι έχουμε αγαπήσει και ακούγονται με διαχρονική συνέχεια, έχουν καθιερώσει πλέον τους Μπλε ως ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά συγκροτήματα.

Ετοιμαστείτε να απολαύσετε ζωντανά την Τζώρτζια να ερμηνεύει με διαφορετικό τρόπο τις γνωστές επιτυχίες του συγκροτήματος μαζί με τον Πάνο Παπάζογλου στην κιθάρα και τον Γιώργο Παπαποστόλου (συνθέτη του συγκροτήματος) στα πνευστά, σε μια ιδιαίτερη unplugged συναυλία

Την βραδιά θα ανοίξουν μέλη των SαΡδΑμ

Info
Σάββατο 4 Ιουνίου 2016
Εξάντας, 22.30
Θεμιστοκλή Πετρίδη 11, Λευκωσία
Εισιτήριο €15 (πόρτα)/  €12 (προπώληση)
Κρατήσεις 97770787 (μόνο με αγορά εισιτηρίου)


ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Φινάλε για το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Φάρος
Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Φάρος κλείνει απόψε μια εορταστική συναυλία από σολίστες του Φεστιβάλ στη Λευκωσία και στο The Shoe Factory. 
 
Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Φάρος έχει καθιερωθεί ως το αποκορύφωμα της Σειράς Συναυλιών και Ρεσιτάλ του Ιδρύματος Τεχνών Φάρος, και έχει κερδίσει την ενθουσιώδη ανταπόκριση του τύπου και του φιλόμουσου κοινού ανά το παγκόσμιο.

Φέτος παρουσίασε 20 διεθνούς φήμης σολίστες, οι οποίοι ενώσαν τις δυνάμεις τους στη Λευκωσία και στη Μεσαιωνική Έπαυλη των Κουκλιών στην Παλαίπαφο.

Απόψε ορισμένοι από αυτούς τους εντυπωσιακούς σολίστες θα οδηγήσουν το Φεστιβάλ πίσω στον χώρο όπου ξεκίνησε – στο The Shoe Factory στη Λευκωσία, για ένα εορταστικό φινάλε σε ένα ποικίλο πρόγραμμα με έργα για έγχορδα, κιθάρα, πιάνο και φωνή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σαντοβάλ: Sin tu Amor
Fabio Zanon / κιθάρα, Ruzan Mantashyan / σοπράνο

Ομπραντόρς: El Vito (παραδοσιακό, διασκευή)
Fabio Zanon / κιθάρα, Ruzan Mantashyan / σοπράνο

Γκουασταβίνο: Jeromita Linares για κιθάρα & κουαρτέτο εγχόρδων
Fabio Zanon / κιθάρα, Daishin Kashimoto / βιολί, Levon Chilingirian / βιολί, Shira Majoni / βιόλα, Alexander Chaushian / τσέλο

Λιστ: Im Rhein, im schönen Strome; Vergiftet sind meine Lieder; Die Loreley
Ruzan Mantashyan / σοπράνο, Katharina Treutler / πιάνο

Κομιτάς / Σεργκέι Ασλαμαζιάν: Κομμάτια για Κουαρτέτο Εγχόρδων
Daishin Kashimoto / βιολί, Levon Chilingirian / βιολί, David Abrahamyan / βιόλα, Alexander Chaushian / τσέλο

Σούμπερτ: Salve Regina για σοπράνο & κουαρτέτο εγχόρδων, Έργο 153
Ruzan Mantashyan / σοπράνο, Levon Chilingirian / βιολί, Daishin Kashimoto / βιολί, David Abrahamyan / βιόλα, Alexander Chaushian / τσέλο

Info
Σάββατο 4 Ιουνίου 2016
The Shoe Factory, 20.30
Ερμού 304, παλιά Λευκωσία 
Πληροφορίες 22663871, www.pharosartsfoundation.org
Εισιτήρια €10
Προπώληση www.pharosartsfoundation.org και στο Τηλ. 96669003
(Δευτέρα - Παρασκευή 10.00-15.00)

 

ΑΝ ΠΑΣ ΣΙΝΕΜΑ

Teenage Mutant Ninja Turtles 2 (νέα ταινία)
Ο διαβόητος κακοποιός Σενσέι Σρέντερ δραπετεύει και σε συνεργασία με έναν ευφυή επιστήμονα και έναν παντοδύναμο εξωγήινο ετοιμάζεται να καταλάβει τη Νέα Υόρκη και μετά ολόκληρο τον πλανήτη.

Η δοκιμασμένη συνταγή της προηγούμενης ταινίας επανασερβίρεται σχεδόν απαράλλαχτη – ένας συνδυασμός προσχηματικής πλοκής, φαντασμαγορικής δράσης, απλοϊκού χιούμορ, καρτουνίστικων χαρακτήρων και μετρημένων δραματικών πινελιών (περί ανταγωνισμού, φιλίας και αξίας της «οικογένειας»), ο οποίος απευθύνεται αποκλειστικά στο προεφηβικό κοινό των πολυκινηματογράφων. Τώρα και τρισδιάστατος.

Σκηνοθέτης: Dave Green 
Πρωταγωνιστούν: Megan Fox, Will Arnett, Tyler Perry

K Cineplex 2 (The Mall of Cyprus) 17.15, 19.45, 22.15, σαββατοκύριακο επίσης 11.30, 14.00
K Cineplex 2 (Λευκωσία) 17.15, 19.45, 22.15, σαββατοκύριακο επίσης 15.00
K Cineplex 2 (Λεμεσός) 17.15, 19.45, 22.15, σαββατοκύριακο επίσης 15.00
K Cineplex 2 (Λάρνακα) 17.15, 19.45, 22.15, σαββατοκύριακο επίσης 15.00
K Cineplex 1 (Kings Avenue - Πάφος) 17.15, 19.45, 22.15, σαββατοκύριακο επίσης 11.30, 14.00
RIO 1 22.15
RIO 3 19.45, σαββατοκύριακο επίσης 15.20, 17.30


The Nice Guys
Στο Λος Άντζελες του 1977 δύο δευτεροκλασάτοι ντετέκτιβ ερευνούν την εξαφάνιση μιας κοπέλας, η οποία φαίνεται πως συνδέεται με το θάνατο μιας πορνοστάρ.

Πολύ αστείο, αλλά όχι ολότελα πετυχημένο νεο-νουάρ από το σεναριογράφο του «Φονικού Όπλου», ο οποίος παραλλάσσει ακόμα μια φορά τη συνταγή «δυο αταίριαστοι αντιήρωες διασκεδάζουν και πυροβολούν, σε ένα μεταμοντέρνο συνδυασμό κωμωδίας, αστυνομικής περιπέτειας και buddy movie».

Σκηνοθέτης: Shane Black 
Πρωταγωνιστούν: Russell Crowe, Ryan Gosling, Angourie Rice

K Cineplex 5 (The Mall of Cyprus) 19.45, 22.15
K Cineplex 5 (Λευκωσία) 19.45, 22.15
K Cineplex 5 (Λεμεσός) 19.45, 22.15
K Cineplex 5 (Λάρνακα) 19.45, 22.15
K Cineplex 4 (Kings Avenue - Πάφος) 19.45, 22.15
RIO 5 22.25
RIO 6 19.45


Alice Through the Looking Glass 
Η νεαρή κοπέλα ακολουθεί τον Αβεσσαλώμ που έχει μεταμορφωθεί από κάμπια σε μπλε πεταλούδα στο βασίλειο της Κατωχώρας. Εκεί θα βρεθεί με τους παλιούς της γνώριμους, οι οποίοι όμως ανησυχούν έντονα για την τύχη του Τρελοκαπελά. Στο μυαλό του εκκεντρικού φίλου της Αλίκης έχει μπει η απίθανη ιδέα ότι η οικογένειά του είναι ακόμη ζωντανή, έχοντας γλυτώσει από την επίθεση του Δράκου. Η μικρή ηρωίδα θα πρέπει να βρει τον Χρόνο, ένα περίεργο πλάσμα μισό άνθρωπος μισό ρολόι, ο οποίος θα την βοηθήσει να ταξιδέψει στο παρελθόν και να μάθει την αλήθεια...

Η ιστορία ξεκινά με το απλοϊκό φεμινιστικό πρόταγμα, ότι μια κοπέλα θα πρέπει να αποφασίζει μόνη της για το τι θέλει να κάνει στη ζωή της, συνεχίζοντας με μια ακόμη πιο μονοδιάστατη και προβλέψιμη ιστορία οικογενειακής επανασύνδεσης. Μετέωροι χαρακτήρες, ασύνδετες υποπλοκές που περιφέρονται άσκοπα στο χρόνο και ένας τραγικός Sacha Baron Cohen, μετατρέπουν τη νέα περιπέτεια της Αλίκης σε ένα αυστηρά παιδικό φιλμ που εξαντλεί γρήγορα τα εφετζίδικα καύσιμά του

Σκηνοθέτης: James Bobin 
Πρωταγωνιστούν: Mia Wasikowska, Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Sacha Baron Cohen

 (GR)
K Cineplex 3 (The Mall of Cyprus) 17.15, σαββατοκύριακο επίσης 11.30, 14.00
K Cineplex 3 (Λευκωσία) 17.15, σαββατοκύριακο επίσης 15.00
K Cineplex 3 (Λεμεσός) 17.15, σαββατοκύριακο επίσης 15.00
K Cineplex 3 (Λάρνακα) 17.15, σαββατοκύριακο επίσης 15.00
K Cineplex 2 (Kings Avenue - Πάφος) 17.15, σαββατοκύριακο επίσης 11.30, 14.00
RIO 2 μόνο σαββατοκύριακο 15.30, 17.30

(ENG)
K Cineplex 4 (The Mall of Cyprus) 17.15, 19.45, σαββατοκύριακο επίσης 11.30, 14.00
K Cineplex 6 (Λευκωσία) 17.15, 19.45, σαββατοκύριακο επίσης 15.00
K Cineplex 4 (Λεμεσός) 17.15, 19.45, σαββατοκύριακο επίσης 15.00
K Cineplex 6 (Λάρνακα) 17.15, 19.45, σαββατοκύριακο επίσης 15.00
K Cineplex 5 (Kings Avenue - Πάφος) 17.15, 19.45, σαββατοκύριακο επίσης 11.30, 14.00
RIO 2 19.45, 22.00
RIO 6 μόνο σαββατοκύριακο 17.30


ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

 «Πείνα!» στον Πολυχώρο Συνεργείο
Το βραβευμένο με το Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου του Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων  της Ελλάδας, έργο του Χαράλαμπου Γιάννου « Πείνα!» παρουσιάζεται από την ΕΘΑΛ

Μία οικογενειακή υπόθεση παίρνει διαστάσεις τεράστιες . Όταν οι δύο γονείς αποφασίζουν να βοηθήσουν το παιδί τους, το οποίο πάσχει μάλλον από ψυχική πάθηση κατά τη γνώμη τους, οδηγούνται σε πράξεις κωμικοτραγικές.  Μια λοξή πλευρά της οικογενειακής κρίσης που αυτή τη φορά δεν τελειώνει μ΄ ένα καλό κυριακάτικο γεύμα. Αυτή η παράσταση και το θέμα της δοσμένα μέσα από μια κωμική χροιά θα καθρεφτίσουν τη μικροαστική μας συνήθεια να τρώμε ο ένας τον άλλον από την ώρα που ξυπνάμε μέχρι την ώρα που θα κοιμηθούμε.  Το «τρώμε» και κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Σκηνοθεσία: Μαρίνα Βρόντη
Σκηνικά/Κοστούμια: Γιώργος Γιάννου
Σχεδιασμός φωτισμών: Βασίλης Πετεινάρης
Μακιγιάζ: Στέφανη Βρόντη
Βοηθός σκηνοθέτη: Έλλη Κατωδρύτου.
Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Τζωρτζίνα Τάτση, Παναγιώτα Παπαγεωργίου, Στέλιος Ανδρονίκου και Βασίλης Χαραλάμπους.

Info
Παρασκευή 3 - Κυριακή 5 Ιουνίου 2016
Πολυχώρος Συνεργείο, 20.30
Ελευθερίας 91Β, εντός Στοάς, Λεμεσός
Κρατήσεις 25877827
technohoros.ethal@cytanet.com.cy


«Ένα Αλπούμ Ιστορίες» στην ΕΘΑΛ
Η ομάδα του Μάριου Κακουλλή σε συνεργασία με την Fresh Target Theatre Ensemble δραματοποιεί και μεταφέρει στη σκηνή, το βιβλίο του Αντώνη Γεωργίου, « Ένα Αλπούμ ιστορίες» (Εκδόσεις Το Ροδακιό), το οποίο τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για τις εκδόσεις του 2014, και το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2016.

Ένα άλμπουμ από φωτογραφίες ανοίγει και από αυτό αναδύονται, ζωντανεύουν και μπλέκονται άνθρωποι, ηλικίες, εποχές και τόποι. Σαν ένα κουβάρι. Ένα κουβάρι ιστορίες. Όπως και η ζωή μας άλλωστε. Ιστορίες που γίνονται σαν μια ιστορία, “του καθενού μας ιστορία ή η ιστορία ούλλων μας”.

Ιστορίες που θυμίζουν ιστορίες της δικής μας οικογένειας ή άλλων φίλων ή που έχουμε ακούσει ή διαβάσει. Μια μικρογραφία του τόπου μας, ιστορίες που αφορούν όχι μόνο απλώς μια οικογένεια ή ένα χωριό αλλά την Κύπρο γενικότερα. Μαζί τους αποσπάσματα από εφημερίδες, συνταγές, ποιήματα και φωτογραφίες, πολλές φωτογραφίες και όλα μαζί συντελούν και συμπληρώνουν το «Ένα Αλπούμ ιστορίες».

Μια ομάδα από πέντε ηθοποιούς και μία μουσικός επί σκηνής αναλαμβάνουν μέσα από το παιχνίδι, το τραγούδι, τους αυτοσχεδιασμούς, τη ζωντανή πολυφωνική αφήγηση, να μας ταξιδέψουν, μέσα από εικόνες, αναμνήσεις και συναισθήματα.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία:  Μάριος Κακουλλής
Παραγωγή: Μάριος Κακουλλής / Fresh Target Theatre Ensemble
Διασκευή/Δραματοποίηση: Μαρίνα Βρόντη , Βαλεντίνος Κόκκινος
Μουσική διδασκαλία/ Μουσικός επί Σκηνής: Βίκυ Αναστασίου
Κίνηση: Παναγιώτης Τοφή
Σκηνικά: Έλενα Τερέπεη
Κοστούμια: Ρέα Ολυμπίου
Σχεδιασμός Φωτισμού: Σταύρος Τάρταρης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Έλενα Γεωργιάδου
Οργάνωση: Πάρις Ερωτοκρίτου
Οπτική επικοινωνία : Δημήτρης Σωτηρίου
Τεχνική Υποστήριξη (Ήχος/Φώτα): S.Y.STAGE

Παίζουν (αλφαβητικά): Ειρήνη Ανδρονίκου , Βαλεντίνος Κόκκινος, Μυρτώ Κουγιάλη, Πάνος Μακρής, Λένια Σορόκου

Info
Σάββατο 4 - Κυριακή 5 Ιουνίου 2016
(Τελευταίες παραστάσεις)
ΕΘΑΛ, 20.30
Λεωφ. Φραγκλίνου Ρούσβελτ 76, Λεμεσός
Κρατήσεις  99926807,  96455810
Εισιτήρια €12 / €10 (μειωμένο)
Χορηγός επικοινωνίας: Καθημερινή & Love Fm


«Οι ράγες πίσω μου» από το θέατρο Διόνυσος
Το έργο  «Οι ράγες πίσω μου» του Χάρη Ρώμα,  δίνει τις τελευταίες του παραστάσεις στο θέατρο Διόνυσος σε σκηνοθεσία Αλεξίας Παπαλαζάρου.

Σε ένα σταθμό τρένου, o Θαλής πηγαίνει να συναντήσει τη γυναίκα του που τον έχει παρατήσει. Περιμένοντάς την, έρχεται στη μνήμη του όλη του η ζωή. Έτσι ξετυλίγονται μπροστά του όλα τα σημαντικά πρόσωπα του παρελθόντος:  η θεία του, που τον έχει μεγαλώσει, ο πατέρας του, ο αδερφός του, η μνήμη της μητέρας του, ένα κοριτσάκι της γειτονιάς που τον ακολουθούσε πάντα, οι γυναίκες της ζωής του, μια δασκάλα που ερωτεύτηκε, μια πόρνη που συνάντησε κάποια στιγμή, η γυναίκα του και άλλα πρόσωπα που σημάδεψαν τη ζωή του.Έντονα επηρεασμένος από τα τραγούδια του Σαββόπουλου ερωτεύεται, ονειρεύεται, γελάει, πονάει και πορεύεται με αυτά.

Πρόκειται για ένα έργο με ήρωες και δράση πολύ κοντά στην κυπριακή πραγματικότητα. Γιατί οι καθημερινοί άνθρωποι τα πάθη και τα οράματά τους είναι παντού τα ίδια. Πάνω στη σκηνή ο θεατής θα αναγνωρίσει τον εαυτό του, τον φίλο του, την οικογένειά του. Μπορεί να μην έχουμε τρένο έχουμε όμως μια κοινή ιστορία. Ένα σύγχρονο ελληνικό έργο που ισορροπεί με μαεστρία  μεταξύ δράματος και κωμωδίας, όπου οι ράγες συμβολίζουν όλες τις στάσεις στην πορεία της ζωής ενός ανθρώπου. Ενός λαού. Και μαζί το όραμα, την επιθυμία και την πίστη για την επόμενη στάση.

Συντελεστές
Συγγραφέας: Χάρης Ρώμας
Σκηνοθεσία: Αλεξία Παπαλαζάρου
Σκηνικά - Κοστούμια: Μαρίζα Παρτζίλη
Φωτισμοί: Σταύρος Τάρταρης
Πρωταγωνιστούν: Χριστόδουλος Μαρτάς, Μιχάλης Σοφοκλέους, Θανάσης Ιωάννου, Πέννυ Φοινίρη

Info
Παρασκευή 3 - Κυριακή 5 Ιουνίου 2016
(τελευταίες παραστάσεις)
Θέατρο Διόνυσος
Διαγόρου 29, Λευκωσία
Κρατήσεις 22818999, 99621845
Εισιτήρια  €15 κανονικό/ €12 μειωμένο/  €10 μαθητικό
Παραστάσεις αρχίζουν Παρασκευή & Σάββατο στις 20.30 και Κυριακή στις 18.30
www.theatrodionysos.org


«Αίγια Κότσιηνη που πάεις...» στο Σατιρικό
Το νέο έργο του Ανδρέα Κουκίδη «Αίγια Κότσιηνη που πάεις...» παρουσιάζει το Σατιρικό θέατρο.

Σύγχρονη εποχή σε κάποιο χωριό της Κύπρου. Η “κοτζιάκαρη” Μαρία ζει μόνη στο σπίτι της και έχει την απαίτηση από τα παιδιά της, η κοπέλα που θα την φροντίζει να είναι της πίστης μας και να μιλά ελληνικά. Η Ελένη, η κόρη της, της φέρνει διάφορες κοπέλες, αλλά η δύστροπη γριά τις εξαποστέλλει. Αφού ταλαιπωρήθηκαν αρκετά τα παιδιά της  τελικά ανακάλυψαν μια Ουκρανή, Ορθόδοξης πίστης και που έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Χώρας της Αρχαία Ελληνικά. Την φέρνουν στην Κύπρο και εγκαθίσταται στο σπίτι της Μαρίας.

Η Ουκρανή είναι μια όμορφη, ψηλή ξανθομάλλα και αρχίζουν οι περιπέτειες τους όταν η γρια της μιλά βαρετά κυπριακά και η Ουκρανή Αρχαία Ελληνικά. Δημιουργούνται διάφορα ευτράπλα αφού δεν καταλαβαίνει η μια την άλλη. Το μόνο τους κοινό σημείο είναι το τραγούδι. Η γριά Μαρία είναι καλλίφωνη κι όλη την ώρα τραγουδά κυπριακά τραγούδια. Επίσης η Ουκρανή τραγουδά, τραγούδια της πατρίδας της αλλά και τραγούδια σε στίχους αρχαίων τραγωδιών και βυζαντινών μελωδιών ή θρησκευτικών ύμνων, που αρέσουν πολύ στην κοτσιάκαρη.

Εντωμεταξύ το περιβάλλον της Μαρίας από τον 80χρονο “σιηράτο” γαμπρό  της  τον Περικλή, τον 60χρονο  άντρα της Ελένης και τον γείτονά της τον “σιηράτο” τον Κωνσταντή, όλοι ερωτεύονται την Ουκρανή και θέλουν να την παντρευτούν…

Το έργο θέλει να τονίσει το θέμα της συνύπαρξης διαφορετικών ανθρώπων μέσα από κωμικές καταστάσεις.

Σκηνοθεσία  Μαριάννα Καυκαρίδου
Σκηνικά-κοστούμια Κώστας Καυκαρίδης
Μουσική Σάββας Σάββα
Φωτισμοί  Βικέντιος Χριστιανίδης
Κατασκευή σκηνικών: Μιχάλης Μανελίδης
Φροντιστής: Γιώργος Χριστιανόπουλος

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Όλγα Ποταμίτου (Μαρία, 85 χρόνων)
Λουκία Μιχαήλ Μουσουλιώτου (Ελένη , κόρη της)
Βασίλης Μιχαήλ (Νικόλας, άντρας της Ελένης)
Σπύρος Γεωργίου (Περικλής, 80χρονος, γαμπρός της Μαρίας)
Ανδρέας Ρόζου (Κωνσταντής, γείτονας-σιηράτος)
Μικαέλα Κάσινου (Τατιάνα, Ουκρανή)

Info
Πρεμιέρα Σάββατο 4 - Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 
Σατιρικό θέατρο, 20.30
Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15, Αγλαντζιά
Κρατήσεις 22312940, 22421609


«Και τώρα οι δύο μας» στο Παλλάς
Το έργο του Αλεξάντερ Γκέλμαν «Και τώρα οι δύο μας» ανεβάζει το Θέατρο Αντίλογος στη ρωσική γλώσσα. Στόχος η εμβάθυνση των σχέσεων φιλίας με τους Ρώσους που διαμένουν μόνιμα στην Κύπρο, δίνοντας τους την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια παράσταση στη γλώσσα τους.

Στο βωμό της  επαγγελματικής επιτυχίας έτσι όπως την παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Γκέλμαν, θυσιάζεται η ηθική και η τιμιότητα, η ανθρωπιά και η αλήθεια για χάρη της επαγγελματικής ανέλιξης. Η διαπλοκή της καριέρας σε αντιπαράθεση με την τιμιότητα, σε αντιπαράθεση με την ίδια  την οικογένεια. Αυτό το τεράστιο πάθος για δύναμη και εξουσία στον εργασιακό χώρο θα φέρει το ζευγάρι του έργου μας,  σε ακραίες συγκρούσεις, που για να επιβιώσουν δαγκώνουν ο ένας τον άλλο σαν λυσσασμένα σκυλιά.

Αυτή είναι μια σημερινή πραγματικότητα που πρέπει να μας προβληματίσει ως κοινωνία. Άνθρωποι πνευματικά και ψυχικά αδύναμοι με εμμονές για εξουσία δημιουργούν σταδιοδρομίες επί πτωμάτων, είτε αυτό ονομάζεται οικογένεια, είτε εργασιακός ή κοινωνικός χώρος. Τέτοιοι άνθρωποι καταστρέφουν ζωές για να μην κατηγορηθούν για επαγγελματική ανικανότητα.

Σκηνοθεσία: Νεοκλής Νεοκλέους 
Σκηνικό: Μαρία Νεοκλέους
Κοστούμια: Νεοκλή Νεοκλέους, Αντρέι Κρούπα και Γιούλια Χρυσοστόμου  
Φωτισμός / Ήχος: Καρολίνα Σπύρου 
Στην παράσταση λαμβάνουν μέρος οι ηθοποιοί: Αντρέι Κρούπα, Γιούλια Χρυσοστόμου   

Info
Κυριακή 5 Ιουνίου 2016
Θέατρο Παλλάς, 20.00  
Ρηγαίνης και Αρσινόης, Πύλη Πάφου, Παλαιά Λευκωσία
Κρατήσεις 99251331   
Εισιτήριο €12


ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Μάριος Στυλιανάκης στη Καστελιώτισσα
«Βίαιο Ταρακούνημα» είναι ο τίτλος της αντισυμβατικής έκθεσης ζωγραφικής και ποίησης του Μάριου Στυλιανάκη, που παρουσιάζεται στη Μεσαιωνική Αίθουσα Καστελιώτισσα, στη Λευκωσία. Τα έργα του  παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη Λευκωσία, στην παρουσία του ίδιου του καλλιτέχνη και αποτελούν ένα απολύτως αντιπροσωπευτικό δείγμα της ζωγραφικής και ποιητικής του διαδρομής.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, η δημοφιλής ηθοποιός Κάτια Δανδουλάκη θα απαγγείλει τα ποιήματα του δημιουργού, αναδεικνύοντας το απόσταγμα των συναισθημάτων του. Το νήμα που συνδέει τα έργα ζωγραφικής με τα ποιήματα του Μάριου Στυλιανάκη, δίνει τη δυνατότητα στο θεατή και αναγνώστη να διακρίνει τη ματιά και την προσέγγισή του, ενάντια στα στερεότυπα και τα σύγχρονα κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα.

Ποιος είναι
Ο Μάριος Στυλιανάκης γεννήθηκε στη Λευκωσία. Έχει κάνει σπουδές στο Clark University, στο City University of London στο Harvard και στο UCLA. Ζωγράφος και ποιητής, που εμπνέεται από τη δική του κριτική στάση και αυτοσυνειδησία, απέναντι σε όσα μας περιβάλλουν. Η καλλιτεχνική του δημιουργία εκφράζεται σε ένα πολυμορφικό έργο, μέσα από το οποίο προσδίδει έμφαση στη σύνδεση της ποίησης με τη ζωγραφική. Είναι συγγραφέας λογοτεχνικών έργων και ασχολείται επίσης με τη σκηνοθεσία και τη συγγραφή σεναρίων για τον κινηματογράφο. Τα έργα του έχουν διακριθεί σε Αμερική και Ευρώπη. Μοιράζει τη ζωή του μεταξύ Νέας Υόρκης, Λος Άντζελες και Λευκωσίας.

Η έκθεση τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κας Αίγλης Παντελάκη

Info
Εγκαίνια Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016, στις 19.00
Μεσαιωνική Αίθουσα Καστελιώτισσα
Αγίου Μάρωνα, Πύλη Πάφου, Λευκωσία
Διάρκεια έκθεσης μέχρι 7 Ιουνίου 2016


ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Φεστιβάλ Παιδιού στο Πάρκο Σπύρου Κυπριανού
Tο 36ο Φεστιβάλ Παιδιού διοργανώνουν στο Πάρκο Σπύρου Κυπριανού στην Αγλαντζιά. η ΕΠΕΠ (Επιτροπή Προστασίας & Ευημερίας του Παιδιού) Λευκωσίας-Κερύνειας σε συνεργασία με το Δήμο Αγλαντζιάς με την ευκαιρία της 1ης Ιουνίου-Παγκόσμιας Ημέρας για το Παιδί.

Στο  φεστιβάλ μικροί και μεγάλοι θα περάσουν ένα όμορφο απόγευμα με κουκλοθέατρο, ζωγραφική, αφήγηση παραμυθιού, παραδοσιακά παιχνίδια, παιδική χαρά, διαγωνισμό γνώσεων και γωνιά περιβάλλοντος!

Το φεστιβάλ διαθέτει και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια, και πολλές άλλες εκπλήξεις!

Info
Σάββατο 4 Ιουνίου 2016
Πάρκο Σπύρου Κυπριανού,  Αγλαντζιά
Aπό  17.00-20.00
Είσοδος ελεύθερη


50 χρόνια προσφοράς Δημοτικού Αγίου Βασιλείου
Το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Βασιλείου οργανώνει επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια προσφοράς του (1966-2016) στον χώρο εκδηλώσεων του σχολείου στον Στρόβολο.
 
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού θα υπάρχουν το Μουσικό σχήμα Μεσόγειος με τους Μιχάλη Χατζήμιχαηλ και Βασιλική Χατζηαδάμου (19.00), παραδοσιακά χορευτικά σχήματα, πυροτεχνήματα, έκθεση φωτογραφίας με στιγμιότυπα για κάθε χρονιά, αναμνηστικά δωράκια, ενώ θα τιμηθούν παλιοί δάσκαλοι και συνεργάτες του σχολείου.

Παράλληλα θα γίνεται επίδειξη παρασκευής χαλλουμιών και μακαρονιών με σκληνήτζιη, πυρογράφηση κολοτζιού, υφαντική, κατασκευή καλαθιών, αγγειοπλαστική, ξυλογλυπτική κ.ά.

Στον χώρο θα υπάρχουν πολλά παιχνίδια όπως φουσκωτά, τοίχος αναρρίχησης, κρίκοι, βαρκούλες σε νερό, λούνα παρκ με συγκουόμενα, τρενάκι , face painting κ.ά.

Οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν σουβλάκια, γύρο κοτόπουλου, Hot dogs, παγωτό, κ.ά.

Info
Κυριακή 5 Ιουνίου 2016
Δημοτικό Σχολείο Αγίου Βασιλείου, 16.00-22.00
Πατριάρχη Γρηγορίου, Στρόβολος

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
weekend  |  ατζέντα  |  ιδέες  | 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS