ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

15 ιδέες για το weekend

newsroom must

ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Φεστιβάλ Παραμυθιού - Λεμεσός, Πάφος 
Το Κέντρο Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Παραμυθιού Κύπρου, με στόχο να διαδώσει την ξεχασμένη τέχνη του αφηγητή/παραμυθά, να χαρίσει ιστορίες σε μεγάλους και σε παιδιά, να αναδείξει το παραμύθι και τις ιστορίες σαν ένα αμύθητο θησαυρό της λαϊκής προφορικής παράδοσή μας και να δώσει την ευκαιρία σε καλλιτέχνες να δείξουν τη δική τους σύγχρονη προσέγγιση στο παραμύθι.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Γιώργος Ευγενικός
Υπεύθυνη διοργάνωσης: Κατερίνα Βοσκαρίδου Πάκκου
Επιστημονική Σύμβουλος: Δρ Μαρία Βραχιονίδου

Σάββατο
Λεμεσός  - Μουσείο "Το Πλουμιστό Ψωμί"

11:00 "Ο Καριμπού και η μάγισσα" (Π-Σ-Ε)
Ένα παιδί που γεννιέται μόνο του θα τολμήσει να τα βάλει με τη μάγισσα που χρόνια απειλεί το χωριό του. Ένα ταξίδι αναζήτησης και θάρρους με πυξίδα μια μεγάλη αλήθεια: "Κανείς δεν είναι τυχαία κακός". Η παράσταση έχει ζωντανή μουσική και πρωτότυπα τραγούδια.
Αφηγήτρια: Βιργινία Κόκκινου
Μουσική: Εμμανουήλ Παλιάκης

12:00 "Της αλεπούς η πονηριά και του κοκόρου η γνώση" (Π-Σ-Ε)
Παθήματα, μαθήματα και τρελά μπερδέματα της αλεπούς.
Αφηγήτρια: Κατερίνα Βοσκαρίδου Πάκκου
Μουσική και τραγούδι: Γιώργος Σύννος

18:00 "Θησέας: Ο ήρωάς μας!" (Σ-Ε)
Η ζωή και η πορεία του θαυμαστού ήρωα της μυθολογίας μας μέσα από τους άθλους και τα κατορθώματά του αλλά και από μικρές λεπτομέρειες της ζωής του.
Αφηγητής: Ηλίας Γιαννικόπουλος

19:00 "Με οδηγό τις ιστορίες…" (Σ-Ε)
Εκεί που τα παραμύθια και οι μύθοι ξεπερνάνε το φανταστικό και στρογγυλοκάθονται στην πραγματικότητα.
Αφηγήτρια: Σκεύη Τσιάκκα

20:30 "Παθκιές στα παραμύθκια" (Ε)
Ο αφηγητής αφήνει το χνάρι του στις ιστορίες. Τις φτιάχνει, τις χαλά με τις λέξεις του. Στην εποχή που η επιστροφή στις ρίζες έγινε σύνθημα, μόνο η ανανέωση των παραδόσεων είναι δημιουργική διέξοδος. Παθκιές, σήμερα, χθές και αντίστροφα.
Αφηγήτρια: Μαρίνα Κατσαρή


Πάφος - Τεχνόπολις 20

11:00 "Αλαντίν - Κωνσταντίν" (Σ-Ε)
("Ο Κωνσταντής" μια παραλλαγή της γνωστής ιστορίας του Αλαντίν) 
Ο Κωνσταντής ξεκινάει να γνωρίσει τον κόσμο, έρχεται αντιμέτωπος με δυσκολίες και εμπόδια και μαθαίνει ότι ακόμη και αν έχεις σύμμαχό σου τρεις μαγικές ευχές, τα πιο σημαντικά εφόδια στη ζωή είναι η γνώση, η πίστη στον εαυτό σου, η αλήθεια, η αγάπη και η φιλία.
Η παράσταση έχει ζωντανή μουσική και πρωτότυπα τραγούδια.
Αφήγηση: Γιώργος Ευγενικός
Μουσική: Εμμανουήλ Παλιάκης
Στίχοι τραγουδιών: Άσπα Παπαδοπούλου

12:00 Μικρασιατικά Παραμύθια (Σ-Ε)
Παραμύθια που ξυπνούν τις μνήμες.
Αφηγήτρια: Δωρίτα Βοσκαρίδου  
Σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Μικρασιατών Κύπρου

Info
Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016
Μουσείο "Το Πλουμιστό Ψωμί"
Γρηγόρη Αυξεντίου 9, Λεμεσός
Τεχνόπολις 20
Νικόλαου Νικολαΐδη 18, Πάφος
Κρατήσεις 25340347, 70002420 
info@technodromio.org
www.technodromio.org
Εισιτήρια €5 (Για μία παράσταση)/ €10 (Ημερήσιο) 
Οικογένειες με τρία μέλη και περισσότερα 20% έκπτωση  
 

ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΖΙΒΑΝΙΑ

Φεστιβάλ Ζιβανίας στο Πελένδρι 
Το Πελένδρι, διοργανώνει Φεστιβάλ Ζιβανίας για  6η συνεχή χρονιά και υπόσχεται ένα διήμερο διασκέδασης με άφθονη κατανάλωση του κυπριακού παραδοσιακού αποστάγματος της Πιτσιλιάς καθώς και παραδοσιακών εδεσμάτων.

Το Φεστιβάλ  ξεκινάει το Σάββατο  στις  15.00 με καζάνια να κάνουν απόσταξη σε διάφορες τοποθεσίες του χωριού κοντά στις ταβέρνες, ενώ παράλληλα θα απολαμβάνουμε φαγοπότι και χορό! 

Την Κυριακή στις 12.00  συνεχίζεται με την επιτόπια παρασκευή ζιβανίας και προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων στους παρευρισκόμενους και ετοιμαζόμαστε για χορό, μουσική, θέατρο, διαγωνισμούς, παζαράκι παραδοσιακών προϊόντων και άφθονη κατανάλωση ποτού και φαγητού! Για τα παιδιά θα υπάρχει παιδική γωνιά και πολλές εκπλήξεις!!

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Πελένδρι, το οποίο  χρονολογείται σαν οικισμός από τον Μεσαίωνα με πολλές εκδοχές για το όνομά του, να απολαύσουν το παραδοσιακό σπιτικό φαγητό στις πολλές ταβέρνες και τα εστιατόρια, να περπατήσουν στα πετρόκτιστα δρομάκια και να βιώσουν από πρώτο χέρι την φιλοξενία των κατοίκων.

Παράλληλα γίνονται ξεναγήσεις στις δύο εκκλησίες του χωριού, την εκκλησία του Τιμίου Σταυρού και την εκκλησία της Παναγίας Καθολικής, που αποτελούν αριστουργήματα πολιτιστικής κληρονομιάς για την Κύπρο.  
 
Για αυτό προλάβετε να κάνετε τις κρατήσεις σας στα καταλύματα του χωριού και στις ταβέρνες για τις 12 και 13 Νοεμβρίου και σας υποσχόμαστε ένα μοναδικό διήμερο.

Για λεωφορεία  
Από Λευκωσία: Αναχώρηση από το Κέντρο Χειροτεχνίας την Κυριακή στις 10:30 Επιστροφή στις 16.00.. Για προκρατήσεις Τηλ. 22674264 (Γραφείο Πληροφοριών ΚΟΤ Λευκωσίας. 
Από Λεμεσό: Αναχώρηση από Γραφείο Πληροφοριών ΚΟΤ στην Γερμασόγεια την Κυριακή  στις 11.00. 
Επιστροφή στις 16.00. Για προκρατήσεις Τηλ. 25323211 (Γραφείο Πληροφοριών ΚΟΤ Γερμασόγειας).

Info 
Σάββατο 12 - Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016
Πελένδρι
www.pelendri.org/


ΑΝ ΖΗΤΑΣ ΑΡΜΟΝΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ

The Mind, Body & Spirit Festival 2016
Ένα σαββατοκύριακο γεμάτο με εκπαιδευτικές και εναλλακτικές ομιλίες, τάξεις και εργαστήρια που θα σας εμπνεύσουν και θα σας ωθήσουν στην πορεία σας για υγεία, αρμονία και χαρά στη ζωή.

Στο φεστιβάλ έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τη διαφορετικότητα και τις γνώσεις από 100 εκθέτες, ομιλητές και θεραπευτές, με μερικούς από τους μεγαλύτερους επαγγελματίες στους αντίστοιχους τομείς τους,  στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Διεθνής επισκέπτες και καθηγητές  θα προσφέρουν ένα ποικίλο πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει συνηθισμένα και ασυνήθιστα είδη γιόγκα, όπως Dharma,  Anusara, Kundalini, Jivamukti, Yoga Nidra, AcroYoga και Yin Yoga με συνοδεία ντραμς. Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να συμμετέχετε σε ένα από τα μαθήματα tai chi και διαλογισμού.

Απολαύστε μικρής διαρκείας παραστάσεις, όπως  θεατρική, εναέρια γιόγκα, ακροβατική γιόγκα, βραζιλιάνικη Capoeira, και ανατολίτικο Sufi Whirling. Αφεθείτε στη μουσική από τον Manish, τον ξεχωριστό προσκεκλημένο του φεστιβάλ από το Νεπάλ, ο οποίος θα δημιουργήσει θεραπευτικούς ήχους με το ινδικό όργανο sarod. Αφήστε το σώμα σας να εκφραστεί με εκστατικό χορό, χορό Mandala, ‘Yoga INCO Dance’ και Salsa.  Επίσης παρακολουθείστε εργαστήρια για μασάζ, ρεφλεξολογία, εναλλακτικούς τρόπους φυσικού τοκετού, μακροβιοτική, ομοιοπαθητική, βότανα και αιθέρια έλαια.

Στον εκθεσιακό χώρο μπορείτε να απολαύετε μίνι θεραπείες μασάζ, εναλλακτικές θεραπείες,να έχετε την εμπειρία μίας διορατικής πρόβλεψης για τη ζωή σας με ένα από τους Psychic medium και να αγοράσετε διάφορα οργανικά, υγιεινά προϊόντα. Ειδικές τιμές κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Τα παιδιά μπορούν να συμμετάσχουν και να διασκεδάσουν με εξειδικευμένες ασχολίες.  Πάρτε μια ανάσα, χαλαρώστε και αφήστε τον εαυτό σας να διασκεδάσει!

Για το πλήρες πρόγραμμα εργαστηρίων και διαλέξεων http://www.mbscyprus.com/presentations-nic16/
 
Info 
Σάββατο 12 - Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016
Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, Λευκωσία
10.30-21.00 
Πληροφορίες 96382333
Είσοδος €8 την μέρα 
(Συμπεριλαμβάνει όλες τις διαλέξεις, μαθήματα και εργαστήρια)
www.mbscyprus.com


ΑΝ ΠΑΣ ΣΕ ΠΑΡΤΙ

Buffer Fringe Closing Party
Στο Bandabuliya (Παλιά Αγορά στην παλιά πόλη της Λευκωσίας). Τέσσερις εξαιρετικά ταλαντούχοι καλλιτέχνες θα μας συνοδεύουν όλη τη νύχτα: Ο Inal Bilsel (συνθέτης, με τη συλλογή του "Tales from the Future" ), ο Cotsios o Pikatillis (DJ), ο Mighty Scoop (DJ), και ο Pueblo Franco (DJ). Όταν λέμε όλη τη νύχτα, να το πάρετε κυριολεκτικά: από τις 22.00 (EET) μέχρι τις 04.00 (EET).

Επίσης, μία από τις παραστάσεις του φεστιβάλ θα λάβει μέρος την ίδια ώρα με το πάρτι. Ο Matthieu Tercieux έρχεται από τη Γαλλία για να σας μεταφέρει από την τρέχουσα θέση σας, προς την πόλη, τον κόσμο, τα αστέρια, χρησιμοποιώντας μια διαδραστική εγκατάσταση φωτισμού. Μια εντυπωσιακή ανθρώπινη χαρτογράφηση θα μετατρέψει τον χώρο σε ένα διαδραστικό περιβάλλον, όπου περιμένουμε τον κόσμο να χορέψει μέχρι τελικής πτώσης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πάρτι, βρείτε μας στο Facebook: Buffer Fringe Performing Arts, ή επικοινωνήστε μαζί μας στο Σπίτι της Συνεργασίας (Home for Cooperation).


ΑΝ ΘΕΣ LIVE

Ευρυδίκη στο Vinylio
Η αγαπημένη ερμηνεύτρια έρχεται και πάλι στο Vinylio wine etc για δύο μοναδικές βραδιές.  Με ανανεωμένο πρόγραμμα και παρέα με δύο εξαιρετικούς μουσικούς: τον Άγγελο Βαφειάδη (πλήκτρα/φωνή) και τον Κωστή Πυρένη (κιθάρα/φωνή).

Με όλα τα τραγούδια που έχει αγαπήσει η Ευρυδίκη, όλα αυτά που έχουμε αγαπήσει εμείς από αυτήν, αλλά και το νέο της τραγούδι με τίτλο “Πάγος” σε μουσική του Βοb Κατσιώνη και στίχους της Sunny Μπαλτζή!

Με καινούργιες και παλαιότερες επιτυχίες της, μοναδικές διασκευές από την ελληνική και ξένη ποπ ροκ σκηνή, αλλά και τραγούδια διαχρονικών και αξεπέραστων Ελλήνων και ξένων δημιουργών και ερμηνευτών, η Ευρυδίκη μας προσκαλεί στον δικό της μουσικό κόσμο και μας παρασύρει σε ένα ταξίδι γεμάτο όμορφες μελωδίες, αγαπημένα τραγούδια και δυνατές ερμηνείες.

Info
Παρασκευή 11 - Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016
Vinylio Wine Etc, 21.30
Αγκύρης 33, Λεμεσός 
Κρατήσεις  99300430


Ηλίας Βρεττός στο Lush Sundays
Στο Lush Sundays - αλά Ελληνικά... κάνει ποδαρικό ο Ηλίας Βρεττός για μια κεφάτη βραδιά.

Info
Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016
Lush Beach Bar, από τις 20.00
Παραλία Μακένζι, Λάρνακα 
Κρατήσεις 70008089


ΑΝ ΠΑΣ ΣΙΝΕΜΑ

The Light Between Oceans (νέα ταινία)
Η απόφαση του φαροφύλακα Τομ και της γυναίκας του Ίζαμπελ, που ζουν σε ένα απομονωμένο νησί, να υιοθετήσουν ένα βρέφος που βρήκαν σε μια βάρκα μαζί με το νεκρό σώμα ενός νεαρού άντρα θα έχει δραματικές επιπτώσεις τόσο στη δική τους ζωή όσο και σε πολλών άλλων.

Ο λιτός και αφηγηματικά ακριβής στο πρώτο μισό Ντέρεκ Σίανφρανς ("Blue Valentine") προτιμά να εικονογραφήσει τις συναισθηματικές εντάσεις παρά να τις περιγράψει με τον συνήθη χολιγουντιανό βερμπαλισμό. Μόνο που η σεναριακή διασκευή του πάνω στο μπεστ σέλερ του Μ.Λ. Στέντμαν βιάζεται να εγκαταλείψει το νησί και να κορυφώσει εκβιαστικά το δράμα. Έτσι το βαρύ και ανώφελο μελοδραματικό βάρος του τελευταίου μέρους "λυγίζει" τη μέχρι τότε αυστηρή, μίνιμαλ κινηματογραφική κατασκευή.

Σκηνοθέτης: Derek Cianfrance  
Πρωταγωνιστούν: Michael Fassbender, Alicia Vikander, Rachel Weisz

K Cineplex 2 (The Mall of Cyprus) 19.30, 22.15 
K Cineplex 2 (Λευκωσία) 19.30, 22.15   
K Cineplex 4 (Λεμεσός) 19.30, 22.15  
K Cineplex 2 (Λάρνακα) 19.30, 22.15  
K Cineplex 4 (Kings Avenue - Πάφος) 19.30, 22.15 
RIO 5 22.00,  σαββατοκύριακο επίσης  17.20  

 

A Monster Calls (νέα ταινία)
Ο 12χρονος Κόνορ δυσκολεύεται να διαχειριστεί τη βαριά ασθένεια της μητέρας του, ενώ στο σχολείο εκφοβίζεται και βασανίζεται συστηματικά από τους συμμαθητές του. Ένα βράδυ η εμφάνιση ενός τέρατος/γιγάντιου δέντρου στο παράθυρό του, που θέλει να του διηγηθεί τρεις ιστορίες, θα τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα.

Μοντέρνο γοτθικό παραμύθι πάνω στη διαχείριση της απώλειας από τον σκηνοθέτη του "Ορφανοτροφείου". Ατμοσφαιρικό και οπτικά ενδιαφέρον, προτιμά να αποφύγει τις απειλητικά σκοτεινές κακοτοπιές (οι επιρροές του Γκιγέρμο ντελ Τόρο) και να παραμείνει στη συγκινητική, οριακά μελοδραματική πλευρά (οι επιρροές του Στίβεν Σπίλμπεργκ).
 
Σκηνοθέτης: J.A. Bayona  
Πρωταγωνιστούν: Sigourney Weaver, Felicity Jones, Lewis MacDougall

K Cineplex 4 (The Mall of Cyprus) 19.30, 22.15 
K Cineplex 4 (Λευκωσία) 19.30, 22.15 
K Cineplex 2 (Λεμεσός) 19.30, 22.15 
K Cineplex 4 (Λάρνακα) 19.30, 22.15 
K Cineplex 2 (Kings Avenue - Πάφος) 19.30, 22.15 
RIO 2 19.45, 22.00 


The Accountant 
Ο Κρίστιαν Γουλφ είναι ένας λαμπρός μαθηματικός που πάσχει από Σύνδρομο Άσπεργκερ. Διατηρώντας ως βιτρίνα ένα λογιστικό γραφείο, "καθαρίζει" τα οικονομικά προβλήματα διαφόρων διεθνών εγκληματικών οργανώσεων. Κι ενώ η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος σφίγγει τον κλοιό γύρω του, εκείνος αναλαμβάνει μια νόμιμη, φαινομενικά αθώα δουλειά σε εταιρεία ρομποτικής.

Υπερβολικά φιλόδοξο και βαρυφορτωμένο θρίλερ, το οποίο μάταια προσπαθεί να αιφνιδιάσει με τις ανατροπές του και να πρωτοτυπήσει ως μελέτη χαρακτήρων. Καταφέρνει κουτσά στραβά να κρατηθεί στα ανεκτά όρια του χολιγουντιανού entertainment, αν και χωρίς τις χιουμοριστικές εκλάμψεις και το στιβαρό καστ θα κινδύνευε να αγγίξει τα όρια της παρωδίας.

Σκηνοθέτης: Gavin O'Connor  
Πρωταγωνιστούν: Ben Affleck, Anna Kendrick, J.K. Simmons

K Cineplex 3 (The Mall of Cyprus) 19.45, 22.15 
K Cineplex 3 (Λευκωσία) 19.45, 22.15  
K Cineplex 3 (Λεμεσός) 19.45, 22.15  
K Cineplex 3 (Λάρνακα) 19.45, 22.15 
K Cineplex 5 (Kings Avenue - Πάφος) 19.45, 22.15  
RIO 3 22.00  
RIO 4 19.45  


ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

"Το Γάλα" από την ΕΘΑΛ
"Το Γάλα" το κλασικό πια αριστούργημα του Βασίλη Κατσικονούρη παρουσιάζεται στον Τεχνοχώρο της ΕΘΑΛ. Μια οικογένεια ελληνοποντίων από το Καύκασο, φθάνει στην Ελλάδα, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Στη πορεία, ο θάνατος του πατέρα, αφήνει τη μάνα, την Ρήνα μονάχη με τα δυο της παιδιά, τον Αντώνη και το Λευτέρη…

Ο πρώτος θα παλέψει και θα προσαρμοστεί στη σκληρή πραγματικότητα, κυνηγώντας το όνειρο μιας καινούργιας ζωής και θα γνωρίσει τη μέλλουσα γυναίκα του, στο πρόσωπο της μοναχοκόρης του αφεντικού, ο μικρότερος, ο Λευτέρης, θα επιστρέφει στο παρελθόν, στη μητέρα γη, τη Τιφλίδα αναζητώντας τη ταυτότητά του γιατί δε θέλει να γίνει Γκριέκι!
Το έργο προκαλεί με την αμεσότητα των διαλόγων του και την δυναμική των χαρακτήρων του.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Μηνάς Τίγκιλης 
Σκηνικός χώρος βασισμένος σε μια ιδέα των: Έλενας Κοτασβίλι και Αλέξη Βαγιανού 
Σχεδιασμοί Φωτισμών: Βασίλης Πετεινάρης
Ενδυματολόγος: Ματίνα Λαμάρη
Βοηθός σκηνοθέτη: Gulya Khusainova 
Πρωταγωνιστούν: Ιωάννα Σιαφκάλλη, Μάριος Κωνσταντίνου, Στέλιος Ανδρονίκου και Ήβη Νικολαΐδη

Info
Σάββατο 12 - Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016 
Τεχνοχώρος ΕΘΑΛ 
Φραγκλίνου Ρούσβελτ 76, Λεμεσός
25877827
Παραστάσεις το Σάββατο στις 20.30 και Κυριακή στις 18.30
www.facebook.com/www.ethal.com.cy

"Wolfgang" από τη Νέα Σκηνή ΘΟΚ
Το έργο "Wolfgang" του Γιάννη Μαυριτσάκη παρουσιάζει για πρώτη φορά στη Κύπρο η Νέα Σκηνή ΘΟΚ, ένα έργο εμπνευσμένο από πραγματικό περιστατικό που έχει συμβεί στην Αυστρία. Ένας τριανταεξάχρονος άντρας απαγάγει ένα δεκάχρονο κοριτσάκι και το κρατάει φυλακισμένο σε ένα υπόγειο για περίπου οχτώ χρόνια. Όταν το κορίτσι δραπετεύει, ο άνδρας αυτοκτονεί. Αυτή δηλώνει: "Ήταν κομμάτι της ζωής μου• κατά κάποιον τρόπο πενθώ γι’ αυτόν".

Σε αυτήν ακριβώς τη δήλωση θεωρεί ο σκηνοθέτης του έργου Μάριος Μεττής: " ότι  βρίσκεται η ουσία του έργου. Δε θέλουμε να δικαιολογήσουμε τον δράστη, μόνο προσπαθούμε να τον καταλάβουμε. Κι αν δεχτούμε ότι κανείς μας δεν είναι εκ φύσεως κακός, τότε θα ψάξουμε να βρούμε τους λόγους που οδήγησαν έναν καλό, από τη φύση του, ανθρώπινο ον σε μία τέτοια αποτρόπαια πράξη. Ο δράστης βεβαίως θα τιμωρηθεί όπως η κοινωνία και η ηθική της το απαιτεί, αλλά είναι επίσης καθήκον μας να ψάξουμε να βρούμε πίσω από το απάνθρωπο, το ανθρώπινο."

Ο συγγραφέας αν και παρουσιάζει ένα πραγματικό συμβάν, δεν καταπιάνεται με το ψυχολογικό υπόβαθρο του θύματος, αλλά του θύτη. Προσπαθεί να εντοπίσει, το πώς ένας φυσιολογικός άνθρωπος όσον αφορά την εξωτερική εικόνα που πλασάρει στην κοινωνία, καταφέρνει να ζει μία δεύτερη κρυφή ζωή χωρίς να αντιληφθεί κανένας τίποτα. Ο κεντρικός ήρωας έχοντας στην πλάτη του τραύματα από την παιδική του ηλικία αναζητεί την ιδανικότερη σύντροφο, πλάθοντας ο ίδιος από την αρχή τα χαρακτηριστικά και τη συμπεριφορά της. Ο Γιάννης Μαυριτσάκης, επιλέγει αυτή την οδό για να φέρει στο φως τον ψυχικό απόηχο που έχει μία τέτοια πράξη τόσο στο πρόσωπο του θύτη όσο και του θύματος.

 Σκηνοθεσία: Μάριος Μεττής
Σκηνικά/Κοστούμια: Μαρίνα Χατζηλουκά
Μουσική: Χριστίνα Γεωργίου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Σταύρος Τάρταρης
Ακουστικός Σχεδιασμός: Στράτος Σταμάτης
Ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης): 
Χάρης Χαραλάμπους, Γιώργος Παπαπαύλου, Ντίνος Λύρας, Γιώργος Σαββίδης, Πατρίτσια Πεττεμερίδου, Λυδία Τζανουδάκη, Βασιλική Διαλυνά

* Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα κάτω των 15 ετών

Info
Πέμπτη 10 - Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016
Θέατρο ΘΟΚ, Νέα Σκηνή, 20.30
Γρηγόρη Αυξεντίου 9, Λευκωσία 
Εισιτήρια €12 / €6 
Προπώληση Ταμείο Θεάτρου, τηλ. 77772717  
Χορηγοί Επικοινωνίας H Kαθημερινή, Love FM, WiΖ, MegaOne


"Κουαρτέτο για δύο" στο Σατιρικό 
Μια κωμωδία του Ανατόλι Κριμ τεσσάρων ατόμων που τη χορεύουν δύο. Ο Ευγένιος και η Ασπασία.

Ο Ευγένιος μέγας συνθέτης τω πάλαι ποτέ, έχει στερέψει από φαντασία και έμπνευση για να γράψει και αυτός μια ενάτη συμφωνία σαν τον Μπετόβεν. Πιστεύει για όλη αυτή την κατάσταση ευθύνεται ο επί εικοσιπέντε χρόνια συμβίωσης και  τρόπος ζωής με τη γυναίκα του. Έτσι ερωτεύεται μια μικρή φοιτήτρια του για να μπορέσει να ξεφύγει από αυτό το τέλμα. Όχι μόνο την ερωτεύεται αλλά την φέρνει να μείνουν και οι τρεις μαζί στο σπίτι.

Αυτό που ακολουθεί είναι από κωμικό μέχρι τραγικό και από παράλογο μέχρι γελοίο.Η γυναίκα του η Ασπασία για να του ανταποδώσει τα ίδια προσκαλεί και αυτή στο σπίτι ένα νεαρό και έτσι τα δύο άτομα που κατοικούσαν στη μικρή τους μονοκατοικία γίνονται τέσσερα.

Ο χορός των αποκαλύψεων και της παράνοιας  στήνεται για τα καλά. Τα θύματα γίνονται θύτες και οι θύτες θύματα. Η έμπνευση όμως και η φαντασία  δεν φαίνεται να έρχονται. Τα μόνο που παρουσιάζονται είναι η ζήλεια, ο πόνος και η διαπίστωση ότι για να εμπνευστείς δεν υπάρχει μόνο ο έρωτας αλλά και η απέραντη αγάπη.

Ποιος θα νικήσει, ποιος θα κερδίσει απ όλο αυτό το Κουαρτέτο… θα φανεί στο χειροκρότημα σας.

Μετάφραση: ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΑΜΜΑΣ
Διασκευή -  Σκηνοθεσία: ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΕΟΛΟΓΗΣ
Σκηνικά κοστούμια:  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΥΚΑΡΙΔΗΣ
Μουσική επιμέλεια: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΡΟΔΙΤΗΣ
Βοηθός σκηνοθέτη. ΜΙΚΑΕΛΛΑ ΚΑΣΙΝΟΥ

Παίζουν:
ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΕΟΛΟΓΗΣ 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ 
ΛΟΥΚΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΙΩΤΗ
ΜΙΚΑΕΛΛΑ ΚΑΣΙΝΟΥ

Info 
Παρασκευή 11 - Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016
Σατιρικό θέατρο
Κεντρική σκηνή πολιτιτιστικού κέντρου Βλαδίμηρος Καυκαρίδης 
Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15, Αγλαντζιά
Πληροφορίες 22421609, 22312940
Παραστάσεις Παρ-Σαβ 20.30 και Κυρ 18.30
www.satiriko.com
 

ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

"Ο Μολυβένιος" στο θεάτρο Δέντρο 
Το μολυβένιο στρατιωτάκι, από το κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ζωντανεύει στην σκηνή του Θεάτρου Δέντρο, σε μια παράσταση γεμάτη μουσική, χορό και χρώματα.  Ένα πρωτότυπο μιούζικαλ σε μουσική/λιμπρέτο Χρυσή Ανδρέου και στίχους Σταύρου Σταύρου.

Η συγκινητική ιστορία, που πραγματεύεται τη δύναμη της αγάπης και της θυσίας, η οποία αναφέρεται σε σημαντικά θέματα της προβληματικής εποχής που βιώνουμε όλοι. Τα θέματα που αντιμετωπίζονται και βρίσκουν την λύση τους μέσα από το μιούζικαλ αυτό, είναι ο εκφοβισμός, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η αυτοθυσία και η αγάπη.

Περίληψη
Σε ένα παλιό Παιχνιδομάγαζο, κάποτε στο παρελθόν, ένας Τεχνίτης λιώνει ένα μεταλλικό κουτάλι και φτιάχνει δώδεκα στρατιωτάκια για να τα πουλήσει. Το υλικό, όμως, δεν φτάνει για να ολοκληρωθεί το τελευταίο στρατιωτάκι, έτσι αυτό έχει μόνο ένα πόδι. Ο Τεχνίτης στεναχωριέται που το στρατιωτάκι μένει ανολοκλήρωτο, γι’ αυτό αποφασίζει να του δώσει τεράστια καρδιά και να τον κρατήσει στο Παιχνιδομάγαζό του! Τον ονομάζει Μολυβένιο. Στο Παιχνιδομάγαζο αυτό ζει και μια ομάδα παλιών παιχνιδιών: η Μπαλαρίνα, η Κουκλίτσα, οι τρείς πορσελάνινες Κούκλες, το Αγοράκι, το Αρκουδάκι, ο Καουμπόης και το Ναυτάκι, οι οποίοι γίνονται φίλοι με τον Μολυβένιο και τον καλοσωρίζουν στην παρέα τους. Στο Παιχνιδομάγαζο όμως, βρισκέται και ένα 'κακό' παιχνίδι, ο Τζάκ, ο οποίος ενοχλεί τα παιχνίδια και δεν τους αφήνει να τραγουδούν. Μία μέρα, ο Τζάκ τρομάξε τόσο πολύ την Μπαλαρίνα, που αυτή κλείστηκε στο μουσικό κουτί της και δεν έβγαινε πια. Ο Μολυβένιος, μέσα από διάφορες περιπέτειες, προσπαθεί να βρει τον τρόπο να κάνει τον Τζάκ καλό, και να του μάθει πως να αγαπά! Θα τα καταφέρει άραγε ο Μολυβένιος να φέρει την ειρήνη στο Παιχνιδομάγαζο;

Συντελεστές 
Παίζουν (αλφαβητική σειρά):  Χρυσή Ανδρέου, Χριστίνα Κυριάκου, Χριστιάνα Λάρκου, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Γιάννης Μίνως
Συμμετέχουν:  Ευανθία Ανδρέου, Χρυσοβαλάντω Ελευθερίου, Ξένια Κωνσταντίνου, Ιωάννα Μαρουλλή, Ελευθερία Νικολάου, Χριστίνα Παπαπολυβίου, Πωλίνα Πέτρου, Έμιλη Τσιάνου.
Σκηνοθεσία/Μουσική/Λιμπρέτο: Χρυσή Ανδρέου
Στίχοι: Σταύρος Σταύρου
Χορογραφίες: Έλενα Κλάρκ
Ενδυματολόγος/Σκηνογράφος: Άντρια Ευαγόρου
Ενορχηστρώσεις: Γιάννος Μιχαήλ, Μάριος Χατζίκκος - MDL Studios
Σχεδιασμός Φωτισμού: Χρίστος Γωγάκης

Info 
Σάββατο 12 - Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016 
Θέατρο Δέντρο, 11:30
Ενότητος 44, 1041 Παλουριώτισσα στις 
Κρατήσεις 99384606, 99520835 
Διπλές παραστάσεις Σάββατο 15.30, 17.00
Κυριακή 10.30, 12.00
 

ΑΝ ΠΑΣ ΣΕ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Μάριος Βαρελάς στην Αποκάλυψη 
Μετά από τρία χρόνια απουσίας ο Μάριος Βαρελάς εκθέτει στην Λευκωσία μια νέα σειρά έργων τα οποία ετοιμάστηκαν το διάστημα αυτό, και έχουν το γενικό τίτλο “μορφές, σχήματα, υφές”.

Πολύ γνωστός ο καλλιτέχνης για τον ιδιαίτερο τρόπο που “ντύνει” τις ζωγραφισμένες φιγούρες του καθώς και ο τρόπος που τις τοποθετεί στο χώρο, καταφέρνοντας να προσδώσει μία οπτική Τρίτη διάσταση στις συνθέσεις του. Η τεχνική του στηρίζεται κύρια στη χρήση κολάζ, υφασμάτων, χαρτιών και άλλων υλικών όπως πενάκι, φύλλα χρυσού τα οποία εντέχνως ενσωματώνονται στα έργα και αποτελούν μέρος αυτών.

Σ’ αυτή την νέα σειρά έργων που ετοίμασε ο καλλιτέχνης αν και διατηρεί το προσωπικό του ιδίωμα έχοντας πάντα άξονα αναφοράς στον άνθρωπο και κυρίως την γυναικεία φιγούρα, εισάγει ένα νέο στοιχείο το οποίο ανατρέπει ουσιαστικά το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Το νέο αυτό στοιχείο είναι η γεωμετρία και όχι μόνο. Γεωμετρικά σχήματα και μοτίβα αλλά και σχήματα προσωπικής έμπνευσης επανακαθορίζουν το “πεδίο δράσης” του Βαρελλά.

Το νέο έργο του Μάριου Βαρελλά ανήκει σε ένα ρεύμα γεωμετρικού εξπρεσιονισμού καθότι τα σχήματα σε συνδυασμό με τις ρευστές φιγούρες παρουσιάζουν την εντύπωση της στιγμής με την χρήση της γεωμετρίας και του χρώματος.

Ο καλλιτέχνης παραμένει ένας αφηγητής ιστοριών που αντλεί τις πηγές του από την καθημερινότητα, από τη φύση, και από τους χώρους που οι άνθρωποι ξοδεύουν πολύ χρόνο. Δεν διστάζει να πειραματιστεί σε νέες τεχνοτροπίες και πάντοτε αρέσκεται να κινείται σε διάφορα μονοπάτια της τέχνης. Είναι πάντοτε ανοικτός παρακολουθώντας τις αλλαγές που συντελούνται γύρω μας.

Γεννήθηκε στη Λάρνακα. Επέστρεψε στην Κύπρο το 1996 μετά από την αποπεράτωση των σπουδών του στο Strogonov University Μόσχας αφού έτυχε του τίτλου Master. Έκτοτε ασχολείται επαγγελματικά με την τέχνη του και έχει συμμετάσχει σε πάμπολλες εκθέσεις ομαδικές στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Info 
Εγκαίνια Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016
Γκαλερί Αποκάλυψη 
Χυτρών 30, Μέγαρο Τοφάρκο, Λευκωσία 
223000150
Διάρκεια έκθεσης ως 26 Νοεμβρίου
www.facebook.com/Apocalypse-Gallery


ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

Οι Cyprus Strollers πάνε Κάβο Γκρέκο
Οι Cyprus Strollers πάνε παραλιακά, στην περιοχή του Κάβο Γκρέκο. Η πεζοπορία ξεκινά από τις μαγευτικές Θαλασσινές Σπηλιές, γίνεται εξ ολοκλήρου σε επίπεδο έδαφος, που όμως παρουσιάζει δυσκολίες, αφού περπατούμε σε βραχώδη μονοπάτια και καταλήγει στο εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων, δίπλα στο κύμα.

Η πορεία έχει μήκος 8 χλμ, θα διαρκέσει μέχρι 3 ώρες. Η εξόρμηση ολοκληρώνεται με πικνίκ.

Info 
Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016
Αναχώρηση από Λευκωσία 9.45 πμ. 
Βαθμός δυσκολίας 1 - 2 (εύκολο προς μέτριο)
Δωρεάν 
Λεπτομερείς οδηγίες στο http://cyprus-strollers.org, 97613720

Πήγή:cyprus.wiz-guide.com

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X