ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

15+1 ιδέες για το weekend

ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ

«Η Ώρα της Γης»  
Απόψε στις 20.30 εκατοντάδες εκατομμύρια πολίτες σε περισσότερες από 162 χώρες σε όλο τον κόσμο θα ενωθούν για τον εορτασμό του πλανήτη κλείνοντας τα φώτα για μια ώρα – την «Ώρα της Γης».

Αυτή τη μια ώρα, σβήνουμε συμβολικά όλοι τα φώτα για να μεταφέρουμε σε ολόκληρη την ανθρωπότητα το μήνυμα της δράσης  για την προστασία του πλανήτη.

Στην Κύπρο η εμβληματική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία του Εξοχότατου Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Ο Δήμος Λευκωσίας, επίσης, υποστηρίζει και φέτος την παγκόσμια εκστρατεία «Η Ώρα της Γης» σβήνοντας τα φώτα του Δημαρχείου στις 20.30 για μία ώρα. Ταυτόχρονα ο Δήμος Λευκωσίας καλεί τους δημότες της πόλης όπως σβήσουν τα φώτα του δικού τους σπιτιού για μια ώρα. 
 
Η αλόγιστη χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος και η κατανάλωση των πηγών ενέργειας έχουν ως αποτέλεσμα το φαινόμενο του θερμοκηπίου, τις έντονες αλλαγές των καιρικών συνθηκών και τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Info 
Σάββατο 19 Μαρτίου 2016, 20.30


ΓΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΑΛΑ

Αλυσίδα χαμογελαστών ανθρώπων στον Πρωταρά
Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Σπάνιων Γενετικών Παθήσεων-Μοναδικά Χαμόγελα προσκαλούν το κοινό να σχηματίσει, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, την μεγαλύτερη αλυσίδα χαμογελαστών ανθρώπων που έχει ποτέ αποπειραθεί μια ομάδα ανθρώπων, στον παραλιακό πεζόδρομο του Δήμου Παραλιμνίου στον Πρωταρά.

Κεντρικό σημείο και αφετηρία της εκδήλωσης είναι ο παιδότοπος που βρίσκεται στον πεζόδρομο κοντά στο Fig Tree Bay, στον Πρωταρά.

Την Αλυσίδα θα κάνουν ακόμα πιο δυνατή ο Όμιλος Κλασικών Mini που θα τερματίσουν στο σημείο της εκδήλωσης, καθώς και ο Κυπριακός Σύνδεσμος Ιδιοκτητών και Φίλων Φουσκωτών Σκαφών, ο οποίος θα αφιερώσει τη δική του αλυσίδα στα «Μοναδικά Χαμόγελα» και θα τερματίσουν κατά μήκος της θαλάσσιας περιοχής!

Στην εκδήλωση θα υπάρχει επίσης ένας πανύψηλος ξυλοπόδαρος, Face painting και πολλές άλλες εκπλήξεις!

Info
Κυριακή 20 Μαρτίου 2016
Fig Tree Bay, στις 11.00 
Πρωταράς, επαρχία Αμμοχώστου


ΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΧΟΡΟ

16η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού Κύπρου
Ο κρατικός θεσμός της Πλατφόρμας Σύγχρονου Χορού συμπληρώνει 16 χρόνια ζωής και συνεχίζει φέτος με 14 νέες προτάσεις καθιερωμένων αλλά και νεώτερων χορογράφων.

Στην τριήμερη γιορτή του σύγχρονου χορού, ένας μεγάλος αριθμός χορογράφων, χορευτών, σκηνογράφων, μουσικών και άλλων καλλιτεχνών παρουσιάζουν το καλύτερο δυνατό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Οι δημιουργοί μέσα από το έργο τους, μακριά από αυστηρές φόρμες, αναδεικνύουν την χορευτική εκφραστικότητα με ποικίλους τρόπους και σύγχρονες μορφές και δείχνουν την εξέλιξη και το επίπεδο του σύγχρονου χορού στον τόπο μας.

Αυτή την εξέλιξη θα παρακολουθήσουν και φέτος  εκπρόσωποι διεθνών Φεστιβάλ και καταξιωμένες προσωπικότητες από την διεθνή χορευτική κοινότητα, συμβάλλοντας σε μια μεγαλύτερη ζύμωση στα θέματα του χορού.

Οι Παράλληλες εκδηλώσεις που θα οργανώσει και αυτή την χρονιά η Στέγη Σύγχρονου Χορού, στο πλαίσιο της ενότητας «Dance Throughout the Year», συμπληρώνουν τη διοργάνωση της Πλατφόρμας. Ξεχωριστή παρουσία στις φετινές παράλληλες εκδηλώσεις είναι η συμμετοχή της Blast Collective. Μιας ομάδας η οποία ξεκίνησε με την επιθυμία να προτείνει μια διαφορετική προσέγγιση για το πώς βλέπουμε την ιστορική εξέλιξη του σύγχρονου χορού στην Κύπρο. Τα μέλη της προέρχονται από διαφορετικούς χώρους, αλλά τους ενώνει η κοινή διάθεση για μια νέα οπτική στις παραστατικές τέχνες και γενικότερα στη δημιουργία.

Διοργάνωση: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού – Θέατρο Ριάλτο

Πρόγραμμα πλατφόρμας

Παρασκευή 18/3
Έλενα Αντωνίου| Inmost 20’
Julia Brendle και Μάριος Κωνσταντίνου | Τreatment 10’
Φούλη Στυλιανίδου | ΚΟΙΤΑΜΕ 20’
.pelma.lia haraki | Truth Well Faked 20’
Oμάδα Χορού ΑΕΛΙΟΝ Φωτεινή Περδικάκη | Surprise 20’
 
Σάββατο 19/3
Σουζάνα Φιαλά| Collecting References 11’
Eν δράσει Εύη Δημητρίου| The more you dance the more you get 20’
Ασώματες Δυνάμεις |Μάχη Δημητριάδου- Lindahl | Liquid Body/a study on empathy 20’
Φώτης Νικολάου | Those gentle hearts are like shot birds falling 20’

Κυριακή 20/3
Ζωή Γιωργαλλή σε συνεργασία με τον Matt Gordon | Counter Tensions 10’
Xάμιλτον Μοντέιρο | Labeling U 10’
Aλέξανδρος Μιχαήλ | Complex Foreverafter 12’
Xοροθέατρο Ομάδα Πέντε Χλόη Μελίδου | Η λύση των κύκλων 20’
Aμφίδρομο Χοροθέατρο Έλενα Χριστοδουλίδου | Frontears 17’


Πρόγραμμα Παράλληλων Εκδηλώσεων
 
Σάββατο 19/3 
11:00 Feedback me  (120’)
Συζήτηση με τον Bush Hartshorn 
(Θέμα: Ο ρόλος της ανατροφοδότησης στην καλλιτεχνική ανάπτυξη) 
18:00 Ανάμνηση (20’)
Αλεξία Νικολάου - ∆ημήτρης Σπύρου 
18:45 keep Hands Clear  (15’) Παναγιώτης Τοφή 
19:15 In Another's Shoes  (25’) Aριάνα Μαρκουλίδου

Κυριακή 20/3 
09:00 Skin (30’) .pelma.lia haraki 
(Σειρά παραστάσεων για 1 θεατή κάθε φορά, μέχρι τις 17:00. Απαραίτητη η κράτηση) 
17:30 Are You Affected of Not  (120’) 
22:30 Πάρτι Λήξης


Info 
Παρασκευή 18 - Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 
Θέατρο Ριάλτο, 20.30
Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός
Κρατήσεις 77777745  
E-ticket www.rialto.com.cy 
Eίσοδος €5/ €10 (για όλες τις παραστάσεις) 
Ελεύθερη είσοδος για χορευτές & χορογράφους (Απαραίτητη η κράτηση θέσεων)
www.cyprusdanceplatform.com


ΦΟΥΤΣΑΛ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ

Τουρνουά Φούτσαλ για τους Πρόσφυγες
Το Justice Project  διεξαγάγει τουρνουά φούτσαλ, στα γήπεδα φούτσαλ της Πανεπιστημιούπολης. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Όλα τα κέρδη θα δοθούν στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Κύπρο.

 Το κόστος συμμετοχής είναι € 5 ανά παίκτη και κάθε ομάδα πρέπει να έχει τουλάχιστον 5 μέλη.

Η νικήτρια ομάδα θα λάβει βραβείο αξίας €100.

Info 
Σάββατο 19 Μαρτίου 2016
Γήπεδα φούτσαλ της Πανεπιστημιούπολης από τις 10.00  
Αγλαντζιά, Λευκωσία
Πληροφορίες  97809393, contact@thejusticeproject.com.cy


ΑΝ ΘΕΣ LIVE

Φίλιππος Πλιάτσικας & Γιάννης Μηλιώκας στη Διαχρονική
Μία ξεχωριστή μουσική εκδοχή, πολύ γνωστών αλλά και κρυμμένων κομματ ιών, από την εποχή των Πυξ Λαξ και της προσωπικής πορείας του Φίλιππου Πλιάτσικα, μαζί με τραγούδια από την ιδιαίτερη μουσική διαδρομή του Γιάννη Μηλιώκα, φιλοδοξούν να δημιουργήσουν ακουστικές και ηλεκτρικές ενότητες που θα χρωματίσουν τη βραδιά.

Στο πρόγραμμα υπάρχουν όλα τα αγαπημένα τραγούδια τους   “Μοναξιά μου Όλα», «Ροζ», «Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα», «Για το Καλό Μου», «Ποιος εχει λόγο στην αγάπη», «Ποιμενικό Ροκ» το νέο κοινό τους τραγούδι «Για την Αγάπη» και πολλά ακόμα, μαζί με πολλές και αναπάντεχες μουσικές εκπλήξεις.

Η ευαισθησία και η φαντασία του Φίλιππου, συναντά το χιούμορ και τον μουσικό σαρκασμό του Γιάννη, σε έναν μουσικό συνδυασμό που ελπίζει να δώσει το ρεύμα που χρειάζονται οι νύχτες μας για να γίνονται όλο και πιο ζωντανές!

Info 
Παρασκευή 18 - Σάββατο 19 Μαρτίου 2016
Διαχρονική Μουσική Σκηνή  
Γιάννη Κωρομία 2, Καϊμακλί, Λευκωσία 
Εισιτήριο €12
Κρατήσεις 99783455


Ρίτα Αντωνοπούλου στον Κύκλο
Μια από τις σπουδαιότερες ερμηνεύτριες της γενιάς της, αποφασίζει να μας μιλήσει σε πρώτο πρόσωπο, στη σκηνή Κύκλος, για μια μοναδική εμφάνιση.

Η μουσική παράσταση με τίτλο «Το ένα φέρνει τ’ άλλο» έχει βάση της τραγούδια που αγαπά η ίδια. Τραγούδια από την πορεία της στο  χώρο της μουσικής, που τη σημάδεψαν ή που σημάδεψε, που ήθελε πάντα να πει από το ελληνικό αλλά και το διεθνές ρεπερτόριο, τραγούδια που ο κόσμος έχει μέσα του, που το ένα θα φέρνει το άλλο συνδεόμενα με ένα πολύχρωμο νήμα λόγου και συναισθημάτων είτε προσωπικών είτε αποφθεγμάτων και ποιημάτων.

Μια μουσική ιστορία που στόχο έχει στο τέλος της παράστασης να φύγουμε όλοι νιώθοντας ότι τα είπαμε όλα, ότι μιλήσαμε ουσιαστικά, ότι ταξιδέψαμε. Ότι φτάσαμε λίγο πιο κοντά στον προορισμό μας, ο καθένας στον δικό του.

Μαζί της τρεις καταξιωμένοι Έλληνες μουσικοί: Ο Σταύρος Καβαλιεράτος στο κοντραμπάσο, ο Παναγιώτης Τσεβάς στο ακορντεόν και ο σπουδαίος σολίστ και συνθέτης Μανόλης Ανδρουλιδάκης στις κιθάρες, στην ενορχήστρωση και το συντονισμό όλης της παράστασης.  
 
Info 
Κυριακή 20 Μαρτίου 2016
Μουσική Σκηνή Κύκλος, στις 21.00 
Ανδρέα Δρουσιώτη 17, Λεμεσός 
Κρατήσεις 25331830


ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗ ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Περσική Κλασική Μουσική στο The Shoe Factory
Μια βραδιά Περσικής Κλασικής Μουσικής, με το Rohaab Ensemble σε παραδοσιακά όργανα: Ταμπούρ, Νέϋ, Νταφ, Κρουστά, Ταρ, Σιτάρ, Ούτι και Περσική Λύρα, παρουσιάζει και φέτος το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Ιράν στην Κύπρο.

Η κλασική μουσική της Περσίας αντανακλά τη βαθιά θλίψη που ένιωθαν οι άνθρωποι αυτοί εξαιτίας των βίαιων εισβολών, και συμβολίζει τη σύνθετη ομορφιά της φύσης και τη σύντηξη του ανθρώπου με μια ανώτερη υπαρξιακή δύναμη. Η περσική κλασική μουσική εξελίχθηκε σαν μια ευμετάβλητη έκφραση των κοινωνικών και πολιτιστικών αξιών που τόσο περήφανα ενσάρκωναν οι Πέρσες, όπως αποδεικνύεται και μέσα από το σύστημα της μουσικής θεωρίας, τον ρόλο που διαδραμάτισε η μουσική στην περσική κουλτούρα και τη δημιουργική διαδικασίας της μουσικής εκτέλεσης.

Η μουσική του τετραμελούς Rohaab Ensemble έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τη μουσική των Αλαουιτών και των Αλεβήδων της Ανατολίας και των βουνών Ζαγκρός του Ιράν. Χρησιμοποιώντας ως όχημα τη μεγάλη και πλούσια μουσική παράδοση της Περσίας, το Rohaab Ensemble έχει περαιτέρω προσαρμόσει αυτή τη μουσική σε πιο σύγχρονες μουσικές παραδόσεις, ούτως ώστε να αναπτύξει πιο δομημένες αυτοσχεδιαστικές φόρμες, οι οποίες, ωστόσο, δεν αποκλίνουν ποτέ από τα αυθεντικά και θεμελιώδη χαρακτηριστικά της Περσικής Κλασικής Μουσικής.

ROHAAB ENSEMBLE 
Seyed Bijan Madani / Ταμπούρ, Νέϋ, Φωνή
Miyad -nik Farjam / Νταφ & Κρουστά
Mohammad Reza Amou Javadi / Περσική Λύρα
Hedayat Kalari / Ταρ, Σιτάρ, Ούτι

Info 
Κυριακή 20 Μαρτίου 2016
The Shoe Factory, 20.30 
Ερμου 304, παλιά Λευκωσία 
Εισιτήρια €15/ €10 Μέλη και Υποστηρικτές του Ιδρύματος Τεχνών Φάρος & Συνταξιούχοι, Μαθητές
Κρατήσεις www.pharosartsfoundation.org, 96669003 (Δευ-Παρ 10.00-15.00)


ΑΝ ΠΑΣ ΣΙΝΕΜΑ

Kung Fu Panda 3 (νέα ταινία)
Ενώ ο Πο συναντά τον αληθινό, χαμένο για χρόνια πατέρα του, ο ανίκητος Κάι επιστρέφει από την υπερκόσμια φυλακή του και σαρώνει την Κίνα εξολοθρεύοντας όλους τους πολεμιστές του κουνγκ φου. Ο Σίφου, οι Υπέροχοι Πέντε και ο Πο έχουν μείνει τελευταίοι.

Παραλλάσσοντας την ιστορία των «Εφτά Σαμουράι», η ταινία διανθίζει ακόμα μια μονομαχία καλού-κακού με ανατολίτικες διδαχές περί αυτογνωσίας, επιστρατεύει τεχνικές κινέζικου θεάτρου σκιών και manga, πλημμυρίζει το κάδρο με χρώματα και χαριτωμένους δεύτερους χαρακτήρες. Σημάδια κούρασης υπάρχουν, αλλά το απολαυστικό franchise συνεχίζει να διατηρεί τη χάρη, το συνδυασμό χιούμορ-περιπέτειας και την εντυπωσιακή εικονογραφία της πετυχημένης συνταγής του.

Σκηνοθέτες: Alessandro Carloni,  Jennifer Yuh Nelson  
Φωνές Eng: Jack Black, Bryan Cranston, Dustin Hoffman 
Φωνές Gr:Αννα Κουτσαφτίκη, Γιώργος Παπαδόπουλος, Εμμανουήλ Γιούργος, Ηρώ Λούπη, Κώστας Δαρλάσης

(GR)
K Cineplex 1 (The Mall of Cyprus) 17.30, 19.45, σαββατοκύριακο επίσης 11.00, 13.15, 15.30
K Cineplex 1 (Λευκωσία) 17.30, 19.45, σαββατοκύριακο επίσης 15.30
K Cineplex 1 (Λεμεσός) 17.30, 19.45, σαββατοκύριακο επίσης 15.30
K Cineplex 1 (Λάρνακα) 17.30, 19.45, σαββατοκύριακο επίσης 15.30
K Cineplex 6 (Kings Avenue - Πάφος) 17.30, 19.45, σαββατοκύριακο επίσης 11.00, 13.15, 15.30
RIO 1 μόνο σαββατοκύριακο 15.30, 17.30

(ENG)
K Cineplex 2 (The Mall of Cyprus) 17.30, 19.45, σαββατοκύριακο επίσης 11.00, 13.15, 15.30 
K Cineplex 2 (Λευκωσία) 17.30, 19.45, σαββατοκύριακο επίσης 15.30 
K Cineplex 2 (Λεμεσός) 17.30, 19.45, σαββατοκύριακο επίσης 15.30 
K Cineplex 2 (Λάρνακα) 17.30, 19.45, σαββατοκύριακο επίσης 15.30 
K Cineplex 2 (Kings Avenue - Πάφος) 17.30, 19.45, σαββατοκύριακο επίσης 11.00, 13.15, 15.30 
RIO 2 19.45, 22.00, σαββατοκύριακο επίσης 15.30, 17.30


ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

«Σα’ Ναν Εχτές» από το Σατιρικό 
Η Κεντρική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου παρουσιάζει το καινούριο έργο του Μιχάλη Πασιαρδή «Σα’ Ναν Εχτές» σε σκηνοθεσία Κώστα Δημητρίου και Στέλιου Καυκαρίδη. Πρόκειται για ένα σπονδυλωτό κείμενο με έξι ιστοριούλες της Κύπρου, από τα παλιά χρόνια μέχρι σήμερα. Είναι ένας ύμνος για την αγάπη του Πασιαρδή και των ηρώων του για την γη και τις παραδόσεις τους, μια ποιητική ανάμνηση  με αυθεντικούς ήρωες του χθες και του σήμερα, δοσμένα με μια ποιητική νοσταλγία και αγάπη, με πολύ χιούμορ και συγκίνηση, σε μια γλώσσα κυπριακή –αυθεντική-, που μόνο ο Πασιαρδής μπορεί να γράψει.

Αποτελείται από 6 ιστορίες του χωρκού με τον ποιητάρη-τραγουδιστή Μιχάλη Χατζημιχαήλ να τα ενώνει με ζωντανή μουσική επί σκηνής.

Η πρώτη ιστορία είναι το «Εν Να Μεν...» Χωριανοί πίνοντας τον καφέ τους συζητούν για έναν συγχωριανό τους, ο οποίος μέρα νύκτα είναι μεθυσμένος και δημιουργεί προβλήματα στο σπίτι με τη γυναίκα και τα παιδιά του.

Η δεύτερη «Σα' Ναν Εχτες» δύο γέροι με τις γριές τους νοσταλγούν τα νιάτα τους μοιρολογώντας πως έχουν καταντήσει έτσι...

Η τρίτη είναι ΤΟ «Λόγιασμα της Βαγγελας», μια ιστορία δύο οικογενειών που λόγιασαν τα παιδιά τους και πριν το χάρτωμα χάλασε η δουλειά.

Η τέταρτη είναι το  «Εθ Θα Σου Ξανασυντηχώ ρε Γιάννη», ένα στιγμιότυπο σε ένα καφενέ που ο ο καφετζής τσακώνεται με τον τον θαμώνα γιατί εγέλασέν του με τις ευλογίες του μουχτάρη για δκυο χωραφούθκια...

Η πέμπτη είναι το «Γιοφύρι του Τζιηλαδονιού», ένα έθιμο όπου ψάλλει ο παπάς του χωριού πάνω στο γεφύρι για να μαζευτούν οι χωριανοί, «να βκάλει τζιαι κάτι τις που το γιοφύρι», αλλά προτιμούν τους καφενέδες, διότι ο παπάς εγέρασε και δεν πιάνουν οι ευχές του...

Η έκτη είναι το «Ένα Μαντήλι Χώμα». Η Ελένη, μόλις άνοιξαν τα οδοφράγματα πάει στο χωριό της κι επιστρέφει με ένα μαντήλι χώμα.

Η σκηνοθεσία του έργου ανήκει στους Κώστα Δημητρίου και Στέλιο Καυκαρίδη 
Τα σκηνικά του Μίκη Λοίζου
Τα κοστούμια του Κώστα Καυκαρίδη
Η μουσική του Μιχάλη Χατζημιχαήλ
Οι φωτισμοί του Βικέντιου Χριστιανίδη
Κατασκευή σκηνικού Μιχάλη Μανελίδη

Παίζουν οι ηθοποιοί: Στέλιος Καυκαρίδης, Κώστας Δημητρίου, Νεόφυτος Νεοφύτου, Μαριάννα Καυκαρίδου, Σπύρος Γεωργίου, Λουκία Μιχαήλ, Βασίλης Μιχαήλ, Ανδρέας Ρόζου, Βασιλική Ανδρέου και ζωντανά στη σκηνή ο ποιητάρης-τραγουδιστής Μιχάλης Χατζήμιχαήλ.

Στην πρεμιέρα το Σατιρικό Θέατρο θα τιμήσει τον συγγραφέα και ποιητή Μιχάλη Πασιαρδή, με διαλέξεις, εκθέσεις φωτογραφίας και αφίσας με θεατρικά έργα που παρουσίασε ο Πασιαρδής στον ΘΟΚ και σε άλλα θεατρικά σχήματα, ένα 15λεπτο φιλμάκι για τον τιμώμενο, ενώ ο μουσικοσυνθέτης Σάββας Σάββας με φοιτητές της Δραματικής Σχολής θα τραγουδίσουν στο φουαγιέ του θεάτρου γνωστά μελοποιημένα τραγούδια του ποιητή. Όλα αυτά θα γίνουν στο φουαγιέ του θεάτρου 20.00-20.30. Στην συνέχεια ο φιλόλογος και φίλος του Μιχάλη Πασιαρδή Νίκος Ορφανίδης θα μιλήσει για λίγα λεπτά για το έργο του τιμώμενου.

Info 
Πρεμιέρα Σάββατο 19 - Κυριακή 20  Μαρτίου 2016  
Σατιρικό θέατρο - Πολιτιστικό Κέντρο Βλαδίμηρος Καυκαρίδης 
Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15, Αγλαντζιά
Τηλ. 22312940
Οι παραστάσεις το Σάββατο αρχίζουν στις 20.30 και την Κυριακή στις 18.30
www.satiriko.com


Τζεμαλιγιέ» από την Ομάδα Σόλο για Τρεις
Το κυπριακό έργο της Κωνσταντίας Σωτηρίου «Τζεμαλιγιέ», σε σκηνοθεσία της Μαρίας Μανναρίδου-Καρσερά, ανεβάζει η θεατρική Ομάδα «Σόλο για Τρεις» στο θέατρο Δέντρο.

Η Κωνσταντία Σωτηρίου ξεδιπλώνει την ιστορία της Τουρκοκύπριας πόρνης Τζεμαλιγιέ και μάς μεταφέρει στους ταραχώδεις καιρούς που έζησε η Κύπρος τον Δεκέμβριο του 1963. Μέσα από τη μοιραία ιστορία μιας ερωτευμένης πόρνης, πλαισιωμένης από εννιά ακόμη γυναίκες, ελληνοκύπριες, που και αυτές με τον δικό τους τρόπο βίωσαν τα άγρια γεγονότα των ημερών εκείνων, ζούμε τις ιστορικές στιγμές που έζησε η Λευκωσία και η Κύπρος και που οδήγησαν στις δικοινοτικές ταραχές και τη χάραξη της πράσινης γραμμής.

Το έργο κινείται στο χώρο της μνήμης όπου οι αφηγήσεις των Ε/κ γυναικών κινούνται γύρω από τον κεντρικό άξονα του μονολόγου της Τζεμαλιγιέ, παρεμβαίνοντας για να μας δώσουν μια άλλη οπτική των πραγμάτων, άλλοτε συγκλίνουσα με το αφήγημα της Τζεμαλιγιέ και άλλοτε αποκλίνουσα. Γυναίκες που στέκονται η μία απέναντι στην άλλη, που συνομιλούν αλλά στην ουσία κουβεντιάζουν με τον εαυτό τους, σιωπηλοί παρατηρητές του κακού αλλά άμεσα πρωταγωνίστριες των συνεπειών που άφησε πίσω της η καταστροφή, καλούνται να μαζέψουν τα συντρίμμια, να πλύνουν τα ρούχα των νεκρών και να συνεχίσουν τη ζωή.

Στο επίκεντρο η άμεση πρωταγωνίστρια της καταστροφής, η αδικαίωτη Τζεμαλιγιέ, που μαζί με τον Τουρκοκύπριο εραστή της Ζεκί, υπήρξαν οι πρώτοι νεκροί και ο θάνατος τους η αφορμή να ξεκινήσει το κακό. Η Μουσουλμάνα γίνεται Τουρκάλα, η πόρνη αναγκάζεται να γίνει πολεμιστής, η γυναίκα γίνεται για άλλη μια φορά θυσία στην αγάπη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Κωνσταντία Σωτηρίου
Σκηνοθεσία: Μαρία Μανναρίδου-Καρσερά
Σκηνικά-Κοστούμια: Στέλλα Πάρπα
Σχεδιασμός φωτισμού: Καρολίνα Σπύρου
Επιμέλεια μουσικής: Γεωργία Μεσιήτη 
Video Artist: Νατάσα Χαραλάμπους
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νικόλ Καρσερά 
Σχεδιασμός αφίσας & προγράμματος: Νάσια Δημητρίου
Παίζουν οι ηθοποιοί: Έλενα Δημητρίου, Ζωή Κυπριανού, Ηλιάνα Κάκκουρα, Χριστίνα Χριστόφια, Έλενα Χριστοφή

Info
Πρώτη παράσταση Σάββατο 19 - Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 
Θέατρο Δέντρο 
Λεωφ.  Ενότητας 44, Παλλουριώτισσα, Λευκωσία. 
(κοντά στον αστυνομικό σταθμό Ομορφίτας)
Εισιτήρια 13/ 10 (φοιτητές, άνεργοι, συνταξιούχοι με την επίδειξη φοιτητικής κάρτας, κάρτας ανεργίας και ταυτότητας)
Κρατήσεις 99544934
Οι παραστάσεις αρχίζουν το Σάββατο στις 20.30 και την Κυριακή στις 18.30

Χορηγοί Επικοινωνίας ΡΙΚ, Καθημερινή


ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Πανηγύρι Βιοποικιλότητας για παιδιά στο πάρκο Ακρόπολης
Πανηγύρι βιοποικιλότητας, με εκπαιδευτικό, ψυχαγωγικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, συνδιοργανώνουν η οργάνωση Εθελοντές Γιατροί-Κύπρος, σε συνεργασία με την Κοινοτική Αστυνομία και το νηπιαγωγείο Πουπου Η Αλεπού, με σύνθημα «Παίζω, Δημιουργώ, Μαθαίνω, Προσφέρω»,

Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να ψυχαγωγηθούν με δραστηριότητες όπως face painting, φουσκωτό, βαρκούλες, καραγκιοζοπαίχτη, τηλεκατευθυνόμενα, παιχνίδια ενόργανης, ανακυκλώσιμες κατασκευές, επιτραπέζια και επιδαπέδια παιχνίδια, ζωγραφική, ποδόσφαιρο και χειροτεχνίες. Θα υπάρχει, επίσης, φαγητό και ποτό.

Βοήθησε και ενίσχυσε το έργο της οργάνωσης, όλα τα έσοδα θα δοθούν για την ενίσχυση των Εθελοντών Γιατρών Κύπρου.

Info 
Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 
Πάρκο Ακρόπολης, Από τις 11.00   
Πεντέλης, Στρόβολος, Λευκωσία
μέχρι τις 17.00

 
«Το Βασιλόπουλο με τα γαϊδουρένια αυτιά» στη Λευκωσία 
Ένα παιδικό-κωμικό έργο από την παιδική σκηνή θέατρο Βεστιάριο που θα λατρέψουν τα παιδιά και οι μεγάλοι. Καλώς ήρθατε στην Βασιλούπολη = στην χώρα του βασιλιά μας. Εκεί που δεν χωράνε τα ψέματα παρά μόνο η αλήθεια!! 5 ηθοποιοί ενσαρκώνουν 28 ήρωες επί σκηνής - 28 παραμυθένια κοστούμια που θα σας μαγέψουν.

Παραμυθένια σκηνικά και μαγική μουσική που θα σας παρασύρουν στον φανταστικό κόσμο των βασιλιάδων.  Ένα παιδικό έργο με θέμα την διαφορετικότητα-ένα παιδικό έργο κατά του μπούλινγκ και του εκφοβισμού!! Και μην ξεχνάτε: όλοι είμαστε ίδιοι... όλοι είμαστε ίσοι... απλά με μια μικρή διαφορετικότητα ο καθένας μας!

Info 
Σάββατο 19 - Κυριακή 20 Μαρτίου 2016
Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, 16.00 
Πύλη Αμμοχώστου, Λεωφ. Αθηνάς, παλιά Λευκωσία 
Κρατήσεις 96568757 - 96403029  
Παραστάσεις Σάββατο στις 16.00, Κυριακή στις 11.00 και 16.00


«Εγώ, ο Πρίγκιπας» στη Λάρνακα
Σε αυτήν τη διαφορετική “ποπ όπερα” για παιδιά, το κάθε παιδί, ανάλογα με την ηλικία του, αντιλαμβάνεται και διαφορετικά το κάθε κομμάτι της ιστορίας. Έχει την ευκαιρία να υπάρχει μέσα και πίσω απ’ τα παραμύθια, όπως τα ξέρει, να ακούσει πολλούς και διαφορετικούς ρυθμούς, χορούς και τραγούδια και να αναγνωρίσει τα σύμβολα του όπως τα έχει μάθει τόσα χρόνια. Με αυτόν τον τρόπο, αρχίζει να εκτιμά τον θρίαμβο της απλότητας και να απολαύσει το μεγαλύτερο παραμύθι της ζωής. Τη ζωή την ίδια!

Στο φαντασμαγορικό κόσμο των παραμυθιών, η ζωή κυλάει όμορφα με χρώματα, τραγούδια και χορούς. Όμως, ο πρίγκιπας των παραμυθιών αντιμετωπίζει κάποια θέματα. Δεν έχει όνομα, ούτε δική του ιστορία και μόλις εμφανίζεται, τελειώνει το παραμύθι. Προσπαθεί να μοιραστεί τα προβλήματα του, με την Χιονάτη, την Σταχτοπούτα και την Ωραία Κοιμωμένη, αλλά εκείνες αρνούνται να τον βοηθήσουν. Απογοητευμένος, φεύγει απ’ τον κόσμο των παραμυθιών και μη έχοντας που αλλού να πάει, καταλήγει στη δική μας πραγματικότητα.

Γνωρίζει την Ιωάννα, που είναι ένα απλό, καθημερινό κορίτσι και στο πρόσωπο της βρίσκει την αληθινή αγάπη. Όμως κι εδώ η ζωή του γίνεται δύσκολη, γιατί, επειδή είναι διαφορετικός, ο κόσμος μας δε μπορεί να τον δεχτεί. Τα πρόσωπα απ’ την παλιά του ζωή, με ψέματα τον πείθουν να γυρίσει πίσω, για να τον εκμεταλλευτούν, ενώ η Ιωάννα αποφασίζει κι εκείνη να διεκδικήσει τον πρίγκιπα της. Οι περιπέτειες του, συνεχίζονται μέχρι τη στιγμή που πρέπει ν’ αποφασίσει σε ποιόν απ’ τους δύο κόσμους θα ζήσει και με ποια ηρωίδα. Επιλέγει την Ιωάννα, αφού για κείνον, «ένα απλό κορίτσι αξίζει όσο χίλιες πριγκίπισσες» και φεύγουν μαζί για να ζήσουν στο δικό τους μαγικό κόσμο, όπου δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στους ανθρώπους.

Σκηνοθεσία: Βασίλης Μυριανθόπουλος
Σκηνικά: Χάρης Καυκαρίδης
Κοστούμια: Μαρίνα Χατζηλουκά
Μουσική-Ενορχήστρωση: Γιώργος Wastor, Αχιλλέας Wastor
Μουσική Διδασκαλία: Χριστίνα Αργύρη
Χορογραφία: Αντιγόνη Τασουρή
Σχεδιασμός Φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς
Ακουστικός Σχεδιασμός: Γιώργος Χριστοφή

Ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης):  
Δημήτρης Παπαδάκης (Πρίγκιπας), Κωνσταντίνος Γαβριήλ (Βασιλιάς),
Παναγιώτης Κυριάκου (Αυλικός), Ζαχαρίας Ιορδανίδης (Τάσος),
Νικόλας Χαρτόσιας (Νίκος), Χριστίνα Κυριάκου (Χιονάτη),
Μαρία Χριστοφόρου (Ωραία Κοιμωμένη), Ηλιάνα Κάκκουρα (Μητριά),
Μυρσίνη Χριστοδούλου (Ιωάννα), Χρυσή Ανδρέου (Σταχτοπούτα)

Βοηθός Σκηνοθέτη: Βασίλης Χαραλάμπους
Βοηθός Ενδυματολόγου: Ελένη Ιωάννου
Βοηθός Χορογράφου: Τζων Ολαρίου
Ειδικές Κατασκευές: Θέλμα Κασουλίδου
Ζωγραφική Εκτέλεση Σκηνικού: Στέφανος Νεάρχου

Info 
Σάββατο 19 Μαρτίου 2016
Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 15.00
Δημοτικός Κήπος, Λεωνίδα Κιούπη, Λάρνακα
Εισιτήριο €6 (παιδιά & γονείς) 
Προπώληση Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου, τηλ. 24665795 (Δευτ-Παρ 10.00-13.00, 16.00-18.00 και Σάββατο 10.00-13.00)
www.thoc.org.cy 


«Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» στη Λεμεσό
Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου παρουσιάζει μια οικογενειακή συναυλία με το Οργανικό Σύνολο “Allegro Vivace”, βασισμένη στο έργο Η Αλίκη των Θαυμάτων. Μικροί και μεγάλοι θα περιπλανηθούν μουσικά στον φανταστικό κόσμο της Αλίκης και θα ζήσουν μαζί της συναρπαστικές περιπέτειες.

«Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων», γράφτηκε στα μέσα του 19ου αι. από τον Άγγλο Lewis Carol και η ιστορία περιγράφει με λεπτή φαντασία και παιδικό αυθορμητισμό τις περιπέτειες ενός κοριτσιού, της Αλίκης, η οποία μετά την πτώση της σε μία λαγότρυπα, περιπλανιέται σε ένα φανταστικό κόσμο όπου ζει πολλές ενδιαφέρουσες αλλά και πολύ παράξενες ιστορίες.

Στην παράσταση με την ορχήστρα Allegro Vivace, η αφήγηση του παραμυθιού συνοδεύεται με μελωδίες από διάφορες ταινίες του Disney καθώς και ελεύθερες προσαρμογές αποσπασμάτων από έργα μεγάλων συνθετών της κλασικής μουσικής (Haydn, Beethoven, Schubert, Tchaikovsky, Prokofiev, κ.α.) ερεθίζοντας με τον πιο συναρπαστικό και καλαίσθητο τρόπο, τη δημιουργική φαντασία μικρών και μεγάλων.

Απευθύνεται σε «παιδιά» από 6 έως 96 ετών!!

Ιδέα παραγωγής και επιμέλεια μουσικής: Άλκης Μπαλτάς
Προσαρμογή κειμένου: Στέλλα Αθηναίου
Αφηγητής: Πέτρος Γιωρκάτζης
Μαέστροι: Άλκης Μπαλτάς και Γιάννης Χατζηλοΐζου

Η συναυλία  τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Σωτήρας κ. Γεώργιου Τάκκα
 
Info 
Κυριακή 20 Μαρτίου 2016
Τεχνοχώρος ΕΘΑΛ, στις 11.00
Φραγκλίνου Ρούσβελτ 76, Ακίνητα Δήμου – Κτίριο ΣΑΛΑ, Λεμεσός
Τηλ. 25877827
Εισιτήρια €5, €3 (παιδιά κάτω των 12)
Εισιτήρια διατίθενται από το το χώρο της συναυλίας Δευ-Παρ 09.00-14.00 (από 1η Μαρτίου) και τη μέρα της συναυλίας, 09.00-11.00 
www.cyso.org.cy


ΑΝ ΘΕΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Ανδρέας Μακάριου στη γκαλερί Αποκάλυψη
Ο Ανδρέας Μακάριου  παρουσιάζει στη γκαλερί Αποκάλυψη τη νέα εικαστική του πρόταση «MetaMORFOZEN». Η πρόταση αποτελεί ένα νέο κύκλο έργων στον οποίο κυριαρχεί το στοιχείο  της Μεταμόρφωσης.

Πρόκειται για μια σειρά από ποιητικές εικόνες. Στα έργα αυτά εμπεριέχονται  στοιχεία του μαγικού ρεαλισμού, του σουρεαλισμού αλλά και των Κατασκευαστικών Κινημάτων  του 20ου αιώνα καθώς και εικόνες από τα παραμύθια και τη μυθολογία... Στοιχεία που διαχρονικά ανακυκλώνονται στη ζωγραφική του Μακαρίου με νέους συμβολισμούς και νοήματα.
 
Info 
Εγκαίνια Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016 
Γκαλερί Αποκάλυψη
Χυτρών 30, Μέγαρο Τοφάρκο, Λευκωσία
Τηλ. 22300150
Ανοικτή για το κοινό μέχρι 5 Απριλίου 2016


ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

Οι Cyprus Strollers περπατούν στα βουνά του Μαχαιρά
Σειρά παίρνουν τα βουνά του Μαχαιρά και οι Cyprus Strollers επισκέπτονται τη νότια πλευρά (βορειοδυτικά των Λευκάρων), για να πεζοπορήσουν δύο μικρές διαδρομές, σε συνδυασμό με πικνίκ στον εκδρομικό χώρο στα Κιόνια. Οι πορείες γίνονται μέσα σε πυκνό πευκοδάσος και έχουν συνολική διάρκεια 3 ώρες.

Εφόσον ο καιρός το επιτρέψει, θα ακολουθήσει πικ-νικ στον εκδρομικό χώρο Κιόνια.

Οι Cyprus Strollers διοργανώνουν μία εξόρμηση την εβδομάδα μέχρι και τον Μάιο. Οι πεζοπορίες γίνονται Σάββατο ή Κυριακή, εκ περιτροπής. Οι πεζοπορίες ξεκινούν το πρωί και ολοκληρώνονται με γεύμα (προαιρετικό) σε ταβέρνα ή συνδυάζονται με πικνίκ, όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Info 
Κυριακή 20 Μαρτίου 2016
Ώρα αναχώρησης από Λευκωσία 09.45
Βαθμός δυσκολίας 2 (μέτρια δυσκολία).  
Δωρεάν 
Λεπτομερείς οδηγίες στο http://cyprus-strollers.org, τηλ. 97613720.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ατζέντα  |  wiz  |  wiz-guide  | 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση