ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

10+1 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την Jacinda Ardern

Ποια είναι η γυναίκα που σάρωσε στις εκλογές στη Ν. Ζηλανδία

newsroom must

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα όλοι μιλάνε για την Jacinda Ardern και την σαρωτική νίκη του Εργατικού Κόμματος στις βουλευτικές εκλογές της Νέας Ζηλανδίας και όχι άδικα. Πέρα από την ιστορική νίκη που κατάφερε το Σάββατο 17 Οκτωβρίου, η Jacinda μετρά πολλές διακρίσεις μεταξύ αυτών το ότι είναι η τρίτη γυναίκα πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, ο νεότερος ηγέτης της χώρας από το 1856 και ο νεότερος ηγέτης στην ιστορία του Εργατικού Κόμματος. Με αφορμή την νίκη και σαφώς την δημοτικότητά της, εμείς βρήκαμε τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρουμε γι' αυτήν.

1.Η Jacinda Ardern γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου το 1980 σε οικογένεια Μορμόνων και μεγάλωσε στη Murupara, μια φτωχή πόλη στην οποία αναφέρεται συχνά. Μεγαλώνοντας, μετακόμισε μαζί με την οικογένειά της σε ένα προάστιο του Auckland και αποφοιτώντας από το σχολείο, ακουλούθησε σπουδές στον τομέα της επικοινωνίας.

2.Η πολιτική ήρθε νωρίς στην ζωή της και πιο συγκεκριμένα σε ηλικία μόλις 17 ετών, όταν εντάχθηκε στο Εργατικό Κόμμα. Μέντοράς της ήταν η πρώην πρωθυπουργός Helen Clarck.

3.Το 2005 θεωρώντας πως η εκκλησία των Μορμόνων έχει αρκετές ομοφοβικές θέσεις, δήλωσε αγνωστικίστρια.

4.Το 2008, η Jacinda Ardern επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει το Εργατικό Κόμμα στις βουλευτικές εκλογές στην αυτοδιοικούμενη περιοχή Waikato. Αν και την περίοδο εκείνη το Κόμμα της δεν κατάφερε να κερδίσει της εκλογές, η Ardern πέτυχε μια θέση στο Κοινοβούλιο και σε ηλικία 28 ετών έγινε το νεότερο μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

5.Αν και το 2011 ήταν υποψήφια για τη θέση αναπληρωτή της Government Administration Select Committee για το κεντρικό Auckland απέναντι στη Nikki Kaye του Εθνικού Κόμματος της Νέας Ζηλανδίας, έχασε. Την περίοδο εκείνη πολλοί περίμεναν πως το όνομά της θα εξαφανιζόταν. Κάθε άλλο όμως παρά αυτό συνέβη. Το 2017 εξελέγη αντιπρόεδρος του κόμματος και δύο μήνες μετά, όταν ο πρόεδρος Andrew Little παραιτήθηκε, επιλέχθηκε να τον αντικαταστήσει, με αποτέλεσμα στα 37 της χρόνια να είναι η νέα αρχηγός της αντιπολίτευσης και η νεότερη ηγέτης στην ιστορία του Εργατικού Κόμματος.

6.Κατά την διάρκεια της προεδρίας της και παίρνοντας θέση σε σημαντικά κοινωνικά ζητήματα όπως η δωρεάν εκπαίδευση, η αποποινικοποίηση της άμβλωσης και ένα πρόγραμμα φροντίδας για τα φτωχά παιδιά κατάφερε να γίνει αγαπητή και να υψώσει την δημοτικότητα του Εργατικού Κόμματος.

7.Λόγω του ότι κατάφερε πολύ σύντομα να κάνει τους πάντες να μιλούν γι' αυτήν, τα ΜΜΕ και όχι μόνο ξεκίνησαν να την συγκρίνουν με πολιτικούς όπως ο Barack Obama και ο Justin Trudeau.

8.Στις 19 Οκτωβρίου 201, με την νίκη του Εργατικού Κόμματος, έγινε η τρίτη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία της Νέας Ζηλανδίας και η νεότερη από το 1856.

9.Αν και πολλοί ηγέτες δυσκολεύτηκαν και ακόμη δυσκολεύονται στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, η Jacinda Ardern με την ειλικρίνεια και του χιούμορ της κατάφερε να σταθεί στο πλάι του λαού και να κάνει πολλούς να θαυμάσουν τον τρόπο με τον οποία διαχειρίζεται την κρίση. Να θυμίσουμε πως ως ένδειξη αλληλεγγύη στους συμπολίτες της που έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία, μείωσε κατά 20% τον μισθό της.

10.Από το 2013 μέχρι και σήμερα, διατηρεί σχέση με τον γνωστό τηλεοπτικό παρουσιαστή της Νέας Ζηλανδίας Clarke Gayford, με τον οποίο πριν από περίπου δύο χρόνια απέκτησαν ένα κοριτσάκι.

11.Στον ελεύθερο της χρόνο λατρεύει να ακούει μουσική, ενώ παίζει μουσική σαν DJ.

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jacinda Ardern (@jacindaardern) on

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jacinda Ardern (@jacindaardern) on

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X