ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: shinny κολάν, ζιβάγκο και ankle boots
 

Οι 10+1 πιο «επιδραστικές» Πρώτες Κυρίες στην ιστορία των Η.Π.Α.

Δείτε ποιες είναι

newsroom must

Λένε πως "πίσω από κάθε πετυχημένο άντρα, κρύβεται μια δυναμική γυναίκα". Προσωπικά, δεν πιστεύω σε αυτή την φράση και αυτό εξαιτίας του ότι θεωρώ πως μια γυναίκα δεν χρειάζεται να κρύβεται πίσω από κανέναν, αλλά αντίθετα, έχει την ικανότητα να συμπορεύεται μαζί του. Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στα πολιτικά δρώμενα της Αμερικής και την νέα Πρώτη Κυρία, Jill Biden, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα throwback και να δούμε τις 11 Πρώτες Κυρίες των ΗΠΑ που άφησαν εποχή. 

1.Dolley Madison: Η πρώτη ίσως πιο δημοφιλής Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, ήταν η σύζυγος του 4ου προέδρου της Αμερικής, James Madison. Αυτό που έκανε την Madison να ξεχωρίσει κατά την περίοδο 4 Μαρτίου 1809 – 4 Μαρτίου 1817 και να γραφτεί στις σελίδες της ιστορίας ήταν κυρίως η απόφασή της εν μέσω πολέμου (1812) και ενόσω οι Βρετανοί ασκούσαν πιέσεις στην Ουάσινγκτον να μην εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο μέχρι να σιγουρευθεί ότι είχε μπορέσει να διασώσει όσα περισσότερα κειμήλια μπορούσε.

 2.Sarah Polk: Η σύζυγος του 11ου πρόεδρου των ΗΠΑ, James K. Polk, λόγω της μόρφωσης που είχε συχνά βοηθούσε τον σύζυγό της στην συγγραφή των περίφημων λόγων του - ενώ παράλληλα, είχε αναλάβει την αλληλογραφία του, καθώς και το κομμάτι της ψυχαγωγίας αξιωματούχων και πολιτικών προσώπων.  

3.Abigail Fillmore: Η βιβλιοθήκη του Λευκού Οίκου αποτελεί δημιουργία της συζύγου του Millard Fillmore, καθώς με δική της πρωτοβουλία διέθεσε 2000 δολάρια για την ίδρυσή της. Να σημειώσουμε πως ο λόγος που μέχρι τότε δεν υπήρχε βιβλιοθήκη είναι το ότι το Κονγκρέσο θεωρούσε πως η δημιουργία της θα προσέδιδε ανεξέλεγκτη ισχύ και κύρος στον πρόεδρο.

 


Photo by Instagram/ @nevecarolvickifan84

4.Edith Wilson: Η δεύτερη σύζυγος του Woodrow Wilson, Edith Bolling Galt, κλήθηκε να αναλάβει την προεδρία όταν ο σύζυγός της έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο. Συγκεκριμένα, αυτή ήταν ο άνθρωπος που αποφάσιζε με ποια θέματα θα ασχοληθεί ο σύζυγός της και παρόλο που επιλογές της τότε κατακρίθηκαν, δεν είναι λίγοι που πιστεύουν πως καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής της στον Λευκό Οίκο, πήρε καίριες αποφάσεις και ποτέ δεν έγινε γνωστό ποιες.

5.Eleanor Roosevelt: H σύζυγος του Franklin Roosevelt, ήταν η μάλλον πιο επιδραστική Πρώτη Κυρία της ιστορίας της εποχής της και αυτό εξαιτίας της χαρισματικής προσωπικότητάς της. Η Eleanor ήταν η πρώτη που τόλμησε να χρησιμοποιήσει τη θέση της για να προωθήσει σκοπούς που έκρινε ως σημαντικούς - μεταξύ αυτών ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πρόσβαση στην παιδία, ζητήματα φύλων κ.α. Μετά το θάνατο του συζύγου της, το 1945 ανέλαβε τη θέση του εκπροσώπου των Η.Π.Α. στον Ο.Η.Ε. και τρία χρόνια μετά, αφότου εξελέγη πρώτη πρόεδρος της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, πήρε μέρος στη σύνταξη της διακήρυξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

6.Jacqueline Kennedy: H Jacqueline Kennedy κατάφερε να γραφτεί στην ιστορία όχι μόνο εξαιτίας των stylish outfits που επέλεγε και τα οποία εξακολουθούν να εμπνέουν στυλιστικά μέχρι και σήμερα, αλλά και για το ότι σε αυτήν οφείλεται η ολική… επαναφορά και ανακαίνιση του Λευκού Οίκου κατά τη θητεία του άντρα της. Να σημειώσουμε πως μετά τον θάνατο του John F. Kennedy παντρεύτηκε για δεύτερη φορά τον Αριστοτέλη Ωνάση. 

7.Betty Ford: Η Elizabeth Anne Bloomer, ή όπως ήταν πιο γνωστή η Betty Ford, ήταν η πρώτη Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ που μίλησε με ειλικρίνεια για τα προβλήματά της. Συγκεκριμένα, είχε αποκαλύψει πως χρειάστηκε ψυχιατρική βοήθεια, για την εξάρτησή της από το αλκοόλ και τα χάπια προ και μετά Λευκού Οίκου, όπως και για τη μαστεκτομή στην οποία υποβλήθηκε για να επιβιώσει από τον καρκίνο.

8.Rosalynn Carter: H Rosalynn Carter ήταν η γυναίκα που βρισκόταν σχεδόν πάντα στα πιο κρίσιμα meetings της καριέρας του Jimmy Carter και λέγεται πως η προεδρία του, στηριζόταν στις συμβουλές της συζύγου του. Η Carter ασχολήθηκε έντονα με θέματα ψυχικής υγείας.

9.Hillary Clinton: H σύζυγος του Bill Clinton, Hillary, θεωρείται μια από τις ισχυρότερες γυναίκες που πέρασαν από τον Λευκό Οίκο. Ως Πρώτη Κυρία, πέρα από την καθοδήγηση που έκανε στον σύζυγό της, ασχολήθηκε έντονα με την υγειονομική περίθαλψη. Παράλληλα ασχολήθηκε με ζητήματα παιδίας, φύλου και ε τη νομοθεσία σε θέματα υιοθεσίας και ενδοοικογενειακής βίας. Στην συνέχεια, η ίδια διετέλεσε Υπουργός Εξωτερικών επί Barack Obama και το 2016 αποφάσισε να διεκδικήσει -ανεπιτυχώς- την προεδρία των ΗΠΑ.

10.Michelle Obama: Η σύζυγος του Barack Obama, Michelle, αντιπροσωπεύει το το νέο «μοντέλο» της Πρώτης Κυρίας και η ίδια επί προεδρίας Obama ασχολήθηκε έντονα με ζητήματα παιδιίας. Η ίδια επικεντρώθηκε στο πρόγραμμα “Let’s Move!” για τη μείωση της παιδικής παχυσαρκίας και στο “Reach Higher Initiative” που εστιάζει στις μεταπτυχιακές σπουδές. 

11.Melania Trump: Χωρίς καμία αμφιβολία, η σύζυγος του Donald Trump, Melania, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς Πρώτες Κυρίες των ΗΠΑ. Η ίδια, καθ' όλη την διάρκεια της παραμονής της στον Λευκό Οίκο φρόντιζε να μονοπωλεί τα φλας της δημοσιότητας με τις στυλιστικές επιλογές της και να στέλνει αρκετά μηνύματα μέσω των outfits της.

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

Φωτογραφία: Ora Media / Twitter

''Έφυγε'' από τη ζωή ο Larry King

H είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μέσα από την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας παραγωγής ...
newsroom must
 |  NEWS