ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: polka dot φόρεμα με πέδιλα και ψάθινη τσάντα

Κίτρινη προειδοποίηση - Νέο χαμηλό βαρομετρικό επηρεάζει την Κύπρο

Σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ με ριπές οι οποίες ενδέχεται να φτάνουν τα 9 με 10 μποφόρ.

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο στη Μαύρη Θάλασσα κινείται βορειοανατολικά και επηρεάζει πρόσκαιρα την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται πυκνή σκόνη μέχρι το μεσημέρι.

Στο μεταξύ, η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για πολύ ισχυρούς έως σφοδρούς άνεμους έντασης 6-7 μποφόρ συνοδευόμενοι από ριπές έντασης μέχρι 9 - 10 μποφόρ.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Το απόγευμα, τα φαινόμενα περιορίζονται και εξασθενούν. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ με ριπές οι οποίες ενδέχεται να φτάνουν τα 9 με 10 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι πολύ κυματώδης και τοπικά στα προσήνεμα μέχρι τρικυμιώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Στα ψηλότερα ορεινά ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα παράλια μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι πολύ κυματώδης, ωστόσο στα νότια και στα ανατολικά θα καταστεί σταδιακά μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα δυτικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 11 στα υπόλοιπα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά ενδέχεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία μέχρι το Σάββατο θα σημειώσει σταδιακή άνοδο για να κυμανθεί πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

Photo By @theroyalfamily On Instagram

Πέθανε ο Βασιλιάς Κάρολος;

Ραδιοφωνικός σταθμός ενεργοποίησε το πρωτόκολλο θανάτου μονάρχη και έβγαλε στον αέρα μέχρι ...
Μαρία Καραμάνου
 |  NEWS
Ο Yonadav Buber στο Green Agenda 2026

Ο Yonadav Buber στο Green Agenda 2026

Το μεγαλύτερο συνέδριο βιώσιμης ανάπτυξης επιστρέφει στη Λευκωσία στις 4 Ιουνίου 2026
newsroom must
 |  NEWS