ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: κάπρι παντελόνι, broderie πουκάμισο και kitten heels
 

Zuckerberg: Η δημόσια απολογία του μετά τις κατηγορίες πως η Μeta συμβάλλει στην διαδικτυακή κακοποίηση παιδιών

Όλα όσα αποκαλύφθηκαν

Μαρία Σάββα

Σήμερα, οι ηγέτες των κορυφαίων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως η Meta, το Facebook, το TikTok, το Snapchat και το Discord, βρέθηκαν αντιμέτωποι με αιχμηρές κατηγορίες στην Αμερικανική Γερουσία. Κλήθηκαν να απολογηθούν για την επιδείνωση των προβλημάτων σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και κακοποίησης στο διαδίκτυο που προκαλούν τα κοινωνικά μέσα.

Ο γερουσιαστής Ντικ Ντάρμπιν, πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιοσύνης, παρουσίασε στατιστικά στοιχεία που αποδεικνύουν την αύξηση των περιστατικών "σεξουαλικού εκβιασμού" (sextortion) παιδιών. Οι εκπρόσωποι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αντέδρασαν στις εκθέσεις και απολογήθηκαν για τη συμβολή τους στο πρόβλημα.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, παρουσιάστηκαν βίντεο με παιδιά που κατήγγειλαν ότι έχουν στοχοποιηθεί στα κοινωνικά δίκτυα. Ο CEO της Meta, Mark Zuckerberg, αντιμετώπισε σκληρές κατηγορίες και απάντησε σε κριτικές από τους γονείς των θυμάτων.

«Κύριε Zuckerberg, εσείς και οι εταιρείες μπροστά μας, γνωρίζω ότι δεν το θέλατε να γίνει έτσι, αλλά έχετε αίμα στα χέρια σας», είπε ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, αναφερόμενος στον διευθύνοντα σύμβουλο της Meta Mark Zuckerberg. «Έχετε ένα προϊόν που σκοτώνει ανθρώπους».

Τότε ο Zuckerberg απευθύνθηκε άμεσα στους παρευρισκόμενους γονείς που δήλωσαν ότι τα παιδιά τους υπέστησαν παρενόχληση και εκμετάλλευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Λυπάμαι για όλα όσα περάσατε όλοι σας», είπε ο Mark Zuckerberg και πρόσθεσε: «Είναι τρομερό. Κανείς δεν θα έπρεπε να περάσει αυτά που υπέστησαν οι οικογένειές σας».

«Η ανησυχητική αύξηση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών οφείλεται σε ένα πράγμα: στις αλλαγές στην τεχνολογία» επισήμανε ο Ντάρμπιν κατά τη διάρκεια της ακρόασης, ενώ υπήρξαν βίντεο με παιδιά που καταγγέλλουν ότι στοχοποιήθηκαν στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Την ίδια ώρα, δεκάδες γονείς στέκονταν όρθιοι εν αναμονή της εισόδου των CEO, κρατώντας φωτογραφίες των παιδιών τους.

Ο Zuckerberg εξέφρασε λύπη για τα περάσματα που υπέστησαν οι οικογένειες και δήλωσε ότι η Meta επενδύει σημαντικά σε μηχανισμούς ασφαλείας για την προστασία των νέων. Οι εκπρόσωποι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης υπογράμμισαν τη συνεχή πρόκληση που αντιμετωπίζουν και την ανάγκη για συνεχείς βελτιώσεις στην ασφάλεια.

«Είμαστε αφοσιωμένοι στο να προστατεύουμε τους νέους ανθρώπους από την κακοποίηση στις υπηρεσίες μας, όμως πρόκειται για μια συνεχή πρόκληση», τόνισε κατά την κατάθεσή του ο Zuckerberg. Στη συνέχεια, τόνισε πως γι' αυτόν τον λόγο η Meta έχει επενδύσει «τόσο πολύ» σε μηχανισμούς ασφαλείας και θα συνεχίσει να το κάνει «για να διασφαλίσει ότι κανείς δεν θα χρειαστεί να περάσει τα πράγματα που υπέστησαν οι οικογένειές σας».

«Καθώς βελτιώνουμε τις άμυνες σε έναν τομέα, οι εγκληματίες αλλάζουν τις τακτικές τους και πρέπει να βρούμε νέες απαντήσεις». Ο Zuckerberg επανέλαβε πως η εταιρεία δεν σχεδιάζει να προχωρήσει στην υλοποίηση μιας προηγούμενης ιδέας να δημιουργήσει μια παιδική εκδοχή του Instagram.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Mark Zuckerberg  |  news  |  lifestyle  |  gossip  |  showbiz  |  celebs  |  νέα  |  επίκαιρότητα  |  meta

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση