ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: κάπρι παντελόνι, broderie πουκάμισο και kitten heels
 

Τρεις υποψήφιοι για Grammy αποσύρουν τις υποψηφιότητες

Zήτησαν να ακυρώσει τις υποψηφιότητές τους διαμαρτυρόμενοι για έλλειψη πολυμορφίας στη λίστα υποψηφιοτήτων.

newsroom must

Τρεις από τους πέντε καλλιτέχνες, που είναι υποψήφιοι για βραβείο Grammy στην κατηγορία Καλύτερο Παιδικό Μουσικό Άλμπουμ ζήτησαν από την Εθνική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης των ΗΠΑ να ακυρώσει τις υποψηφιότητές τους διαμαρτυρόμενοι για έλλειψη πολυμορφίας στη λίστα υποψηφιοτήτων.

Alastair Moock & Friends
Οι Alastair Moock & Friends, Okee Dokee Brothers και Dog on Fleas επισημαίνουν σε επιστολή που δημοσιεύτηκε στο Instagram ότι «είναι ευγνώμονες στην Ακαδημία Ηχογράφησης και στα μέλη της που ψήφισαν, για την τιμή που έλαβαν, αλλά δεν μπορούν με ήσυχη συνείδηση να επωφεληθούν από μια διαδικασία που - τόσο φέτος όσο και ιστορικά - παραβλέπει γυναίκες, έγχρωμους καλλιτέχνες, και κυρίως μαύρους ερμηνευτές».

Okee Dokee Brothers
Στην επιστολή αναφέρεται: «Τα τελευταία 10 χρόνια, μόνο περίπου το 6% των υποψήφιων ήταν ομάδες μαύρων ή έγχρωμων καλλιτεχνών, το 8% μαύρων με καταγωγή από την Αφρική ή την Καραϊβική και περίπου το 30% ήταν γυναίκες. Τα νούμερα αυτά θα ήταν απογοητευτικό σε οποιαδήποτε κατηγορία, αλλά - σε ένα είδος οι ερμηνευτές του οποίου έχουν τη μοναδική αποστολή να προβάλουν τη δικαιοσύνη, την καλοσύνη και τη συμπερίληψη · σε μια χώρα όπου περισσότερα από τα μισά παιδιά δεν είναι λευκά και μετά από έναν χρόνο εθνικού απολογισμού γύρω από τη φυλή και το φύλο - οι αριθμοί είναι απαράδεκτοι».

Σύμφωνα με το Απε-Μπε οι Okee Dokee Brothers κέρδισαν ένα Grammy το 2013 για το άλμπουμ τους «Can You Canoe;» ενώ οι Alastair Moock & Friends έχουν προταθεί δύο φορές στο παρελθόν.

Dog on Fleas
Οι άλλες δύο υποψήφιοι, Τζόνι Λιντς και Τζάστιν Ρόμπερτς δεν προσυπογράφουν την επιστολή. Η μουσικός Τζόνι Λιντς δήλωσε ότι μετά από πολύ περισυλλογή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ανάκληση της υποψηφιότητάς της θα ήταν αντιπαραγωγική για το μήνυμα του άλμπουμ της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση