ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Maxi denim φούστα με halterneck top και slingback shoes
 

To ηχηρό μήνυμα της Beyoncé για τον ρατσισμό

To βίντεο που πρέπει να δεις

Φέτος που η πανδημία του κορωνοϊού ανάγκασε τα σχολεία και τα πανεπιστήμια να ακυρώσουν τις τελετές αποφοίτησης, πολλοί είναι οι επώνυμοι που κλήθηκαν να δώσουν ομιλία για να εμψυχώσουν τους απόφοιτους. Μία απ' αυτούς είναι και η Beyoncé, που φρόντισε να περάσει τα δικά της μηνύματα για τον ρατσισμό, καλούμενη παραδείγματα από τα γεγονότα των τελευταίων μηνών. 

Στην ψηφιακή τελετή αποφοίτησης, με τίτλο ''Dear Class 2020, στο YouTube με ομιλίες και εμφανίσεις από τους Barack Obama, Michelle Obama, Lady Gaga, BTS, Condoleezza Rice και Malala Yousafzai εκτός των άλλων, η Bey έδωσε τα συγχαρητήριά της στην τάξη του 2020 που παρά τα όσα γίνονται στον κόσμο κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. 

''Ευχαριστώ που με τη φωνή σας λέτε στον κόσμο πως οι ζωές των μαύρων έχουν αξία. Οι δολοφονίες των George Floyd, Ahmaud Arbery, Breonna Taylor και τόσων άλλων μας έχουν τσακίσει όλους. Άφησε ολόκληρη τη χώρα να αναζητά απαντήσεις. Είδαμε πως οι καρδιές μας, όταν λειτουργούν μαζί, μπορούν να ξεκινήσουν τον τροχό της αλλαγής. 

Ένας από τους μεγαλύτερους στόχους της τέχνης μου για πολλά χρόνια, ήταν να αναδείξω την ομορφιά των μαύρων ανθρώπων στον κόσμο. Την ιστορία μας, την αξία μας.

[...] Πολύ λίγες μαύρες γυναίκες είχαν θέση στο τραπέζι'' λέει χρησιμοποιώντας την φράση για να δείξει πως λίγες μαύρες γυναίκες είχαν θέσεις - κλειδιά, και συμπληρώνει πως ''γι' αυτό τον λόγο έπρεπε να κόψω το δέντρο αυτό, και να χτίσω το δικό μου τραπέζι. Μετά έπρεπε να καλέσω τους καλύτερους για μια θέση. Αυτό σήμαινε να προσλάβω γυναίκες, άντρες, περιθωριοποιημένους, υποτιμημένους, ανθρώπους που τους αγνοούσαν και περίμεναν να λάμψουν. Πολλοί δημιουργικοί άνθρωποι, παρόλο που είναι εξαιρετικά ταλαντούχοι και ικανοί, απορρίφτηκαν ξανά και ξανά από υψηλόβαθμους γιατί ήταν γυναίκες, γιατί ήταν άλλων φυλών, και είμαι περήφανη που μπορώ να τους παρέχω μια θέση στο τραπέζι μου.

Κάθε άνθρωπος είναι γεννημένος με ένα απίστευτο δώρο. Μην αφήσετε τον κόσμο να σας κάνει να νιώσετε πως πρέπει να είστε κάπως συγκεκριμένα για να είστε υπέροχοι. Και όχι δεν χρειάζεται να μιλάτε με συγκεκριμένο τρόπο για να είστε υπέροχοι. Πρέπει όμως να δείξετε το δώρο σας σε όλο τον πλανήτη με έναν τρόπο που εσείς θεωρείται αυθεντικό.

Σε όλους εσάς που νιώθετε διαφορετικοί, αν είστε μέλος στην ομάδα ανθρώπων της κατηγορίας ''Άλλοι'', μιας ομάδας που δεν έχει ευκαιρίες για να είναι στο επίκεντρο, χτίστε τη δική σας σκηνή και καν' τε τους να σας δουν. Η διαφορετικότητά σας είναι όμορφη, το ότι είστε μαύροι είναι όμορφο. Το πάθος σας, η κατανόησή σας, ο αγώνας σας για τους ανθρώπους που είναι διαφορετικοί είναι όμορφα. Ελπίζω πως θα συνεχίσετε να δείχνετε στον κόσμο πως δεν θα σταματήσετε να είστε ο εαυτός σας, είναι η ώρα σας αυτή. Κάν'τε τους να σας προσέξουν''.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία της εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση