ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: skinny jeans, φλοράλ μπλουζάκι και mules
 

Το δημόσιο ξέσπασμα της Ζέτας Δούκα για τον ποινικό κώδικα και τον βιασμό

Η σχετική ανάρτηση στο Instagram της.

newsroom must

Η Ζέτα Δούκα ήταν η πρώτη που τόλμησε να μιλήσει δημόσια για την κακοποίηση ατόμων στον χώρο του θεάματος, με πολλούς να παίρνουν θάρρος από την κίνηση της αυτή, τώρα με νέο video θέλει να ενημερώσει σχετικά με την βουλή και της αποφάσεις που πάρθηκαν για τον βιασμό, οι οποίες είναι αδιανόητες.

Με αφορμή λοιπόν, κάποια δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η επιτροπή πρότεινε αλλαγές στον ποινικό κώδικα σχετικά με το θέμα του βιασμού, η Ζέτα Δούκα δεν έκρυψε την έντονη ενόχλησή της και δημοσιεύοντας ένα βίντεο στο προφίλ της στο Instagram, είπε:

“Σύμφωνα με δημοσιεύματα που ήρθαν στο φως από χθες, εφόσον ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ευσταθούν, φαίνεται ότι η νομιμοπαρασκευαστική επιτροπή, που προτείνει τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα, που τις επόμενες ημέρες στη Βουλή προς ψήφιση, απαλείφει το στοιχείο της συναίνεσης από τον ορισμό του βιασμού, καθώς και μειώνει τις ποινές στον ομαδικό βιασμό.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Zeta Douka (@zetadouka)

Όπως καταλαβαίνεται και επαναλαμβάνω, αν αυτά τα δημοσιεύματα ευσταθούν, αυτές οι αλλαγές μας πάνε πίσω και όχι μπροστά, ιδιαίτερα στη μετά #metoo εποχή, που πολλοί άνθρωποι βρήκαν και έσπασαν το φαύλο κύκλο της σιωπής και ομολόγησαν την κακοποίησή τους.

Με τη Σοφία Μπεκατώρου έχουμε ξεκινήσει ένα petition, θα ήθελα όλοι να μπείτε και να ψηφίσετε και να το κοινοποιήσετε όπου μπορείτε. Η αλλαγή που περιμένουμε για μια καλύτερη κοινωνία είναι στα χέρια μας. Πάμε, λοιπόν, όλοι μαζί!”.

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση