ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi φούστα, λινό πουκάμισο και mules
 

Τα ηχηρά μηνύματα που περνά ο Θανάσης Ευθυμιάδης στο Instagram

Με αφορμή τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο.

newsroom must

Το δικό του μήνυμα όσον αφορά τη γυναικεία υπόσταση και την πατριαρχία, ήθελε να περάσει ο ηθοποιός Θανάσης Ευθυμιάδης, με αφορμή την δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς, από το σύντροφό της στη Φολέγανδρο, την περασμένη εβδομάδα.

Χαρακτηριστικά, αναρτώντας μια φωτογραφία της γυναίκας του, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο ίδιος γράφει, «Γυναίκες… Ας τις κάνουμε να κλαίνε μόνο από τα γέλια! (Απόσπασμα από το βιβλίο ''Μια όμορφη μέρα''). Σκέφτομαι πολλές φορές: Θεέ μου, πώς τα έχουν καταφέρει οι πιστοί σου επί τόσες χιλιετίες να σε παρουσιάζουν σαν μισογύνη; Γιατί οι περισσότερες θρησκείες που γνωρίζω σε παρουσιάζουν ότι δίνεις περισσότερα δικαιώματα στον άντρα; Γιατί μόνο σε άντρες επιτρέπεται να είναι οι ιεροί εκπρόσωποί σου στη γη; Γιατί λέμε "ο Θεός", σαν να πρόκειται Μόνο για έναν άντρα; Μήπως ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσουμε ότι οι πατριαρχικές κοινωνίες τόσων χιλιάδων χρόνων (και όταν λέω πατριαρχικές, εννοώ τους άντρες αλλά και τις γυναίκες που συντηρούν αυτό το σύστημα) οδηγούν μόνο σε πολέμους μεταξύ μας;».

Ενώ συνέχισε, «Αυτές (οι κοινωνίες) μας σύστησαν έναν λανθασμένο τύπο τεχνολογικής προόδου που βασίζεται στην καταστροφή του περιβάλλοντος. Μήπως ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε δίπλα μας και να δούμε ότι η πατριαρχία οδηγεί στα εκατομμύρια περιστατικά ξυλοδαρμού και σεξουαλικής κακοποίησης, που συμβαίνουν καθημερινά παγκοσμίως εις βάρος των γυναικών; Είμαστε στο έτος 2021 και ακόμα άνδρες δέρνουν τις γυναίκες και τα παιδιά τους στον πολιτισμένο πλανήτη Γη… Φτάνει. Μέχρι εδώ. Ναι, ήρθε η ώρα.
Σαν πατέρας δύο κοριτσιών, χαίρομαι που πολλοί άντρες σπάνε επιτέλους τη σιωπή και αναγνωρίζουν το τραύμα που χρειάζεται να θεραπεύσουμε όλοι μαζί».

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση