ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: knit φόρεμα, sneakers και σκουλαρίκια
 

Τα 10 πιο ακριβά διαζύγια όλων των εποχών

Της Ηλέκτρας Στασινοπούλου

Μετά το ακριβό, όπως όλα δείχνουν, διαζύγιο που θα πάρει ο Jeff Bezos, θυμηθήκαμε πως δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε θα είναι φυσικά ο τελευταίος διάσημος που θα κληθεί να καταβάλει ένα αστρονομικό ποσό στον διακανονισμό (ή στη δικαστική διαμάχη) για το διαζύγιό του.

To ρεκόρ μέχρι στιγμής πάντως στον επιχειρηματικό κόσμο κατέχει αναμφίβολα ο Ρώσος επιχειρηματίας -αλλά και ιδιοκτήτης του Σκορπιού- Dmitry Rybolovlev, καθώς εκτιμάται πως το διαζύγιό του από τη σύζυγό του, Elena, το 2014 κόστισε $4,5 δισεκ. Το πιο ακριβό διαζύγιο στον καλλιτεχνικό χώρο ήταν αυτό του Mel Gibson από τη Robyn Moore που κόστισε, όμως, μόλις $450 εκατ.

1.Mel Gibson και Robyn Moore (2006) – $425 εκατ.

Ένας άγνωστος ηθοποιός και μια βοηθός οδοντιάτρου παντρεύονται και φτάνουν να κατακτήσουν την κορυφή του box office! Η Robyn Moore παντρεύτηκε τον Mel Gibson το 1980 και χώρισαν μετά από 16 χρόνια. Απλώς τού πήρε τη μισή περιουσία. Η συμφωνία του διαζυγίου τους είναι η μεγαλύτερη που έγινε στο Χόλιγουντ.


2.Roman Abramovich και Irina Malandina (2006) – $300 εκατ.

Η Irina Malandina κατέθεσε την αίτηση του διαζυγίου της με τον Ρώσο μεγιστάνα, κατηγορώντας τον ότι διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση. Το διαζύγιό τους έγινε... σίριαλ και το αγαπημένο θέμα των ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο. Αν και αρχικά διεκδίκησε τη μισή περιουσία του, δηλαδή ποσό που ανερχόταν στα 6 δισ. δολάρια, τελικά αποζημιώθηκε για το τέλος του γάμου τους με $300 εκατ. μόνο.

3.Craig McCaw και Wendy Petrak (1997) - $460 εκατ.


Ο Craig McCaw δημιούργησε την περιουσία του έχοντας ιδρύσει την «Κινητή τηλεφωνία McCaw», την οποία πούλησε στην εταιρεία AT&T για $11.5 εκατ. στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Παντρεύτηκε τη Wendy Petrak το 1974 και χώρισαν το 1997.


4.Alec Wildenstein και Jocelyne Périsset (1997) - $2,5 δισ.

Ο Alec κληρονόμησε αμύθητη περιουσία από τη διάσημη οικογένειά του, της οποίας η επιχείρηση ήταν η πώληση έργων τέχνης. Όταν η σύζυγός του τον «συνέλαβε» με τη 19χρονη ερωμένη του, 42 χρόνια μικρότερή του, αποφάσισε να φύγει και εισέπραξε $2,5 δισ. μετά τη συμφωνία που έκαναν. Εκτός αυτού, κάθε χρόνο για τα επόμενα 13 χρόνια μετά το διαζύγιο, εισέπραττε $100 εκατ.

5.Rupert Murdoch και Wendy Deng (2013) - $1,8 δισ.


Καταρχήν, να συγχαρούμε τον Murdoch που είχε τα κότσια να κάνει και δεύτερη εμφάνιση σε μια τέτοιου είδους λίστα! Ο Murdoch παντρεύτηκε την Deng μόλις 17 ημέρες μετά το τέλος του δεύτερου γάμου του. Δεκατρία χρόνια μετά ήταν έτοιμος να ακολουθήσει τη διαδικασία που ήξερε. Εκείνος 82 και η Deng 44, πήραν διαζύγιο για ασυμφωνία χαρακτήρων και άλυτες διαφωνίες.

6.Steve Wynn και Elaine Pascal (2010) - $740 εκατ.

Ο Steve Wynn, γενικός διευθυντής της Wynn Resorts, παντρεύτηκε την Elaine Pascal το 1963. Πήραν διαζύγιο το 1986 και ξαναπαντρεύτηκαν το 1991, ενώ οδηγήθηκαν στο δεύτερο διαζύγιό τους το 2010. Όταν χώρισαν, η Elaine πήρε 11 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε $741 εκατ.!


7.Bernie Ecclestone και Slavica Ecclestone (2009) - $1,2 δισ.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Φόρμουλα 1 παντρεύτηκε το πρώην μοντέλο Slavica σε έναν γάμο που κράτησε 23 χρόνια. Απέκτησαν δυο παιδιά και τελικά η κατά 28 χρόνια μικρότερή του σύζυγος κατέθεσε αίτηση διαζυγίου.

8.Dmitry Rybolovlev και Elena Rybolovleva (2014) - $4,5 δισ.


Στα έγγραφα που παραδόθηκαν στα δύο μέρη, αναφέρεται ότι ο Rybolovlev, ένας από τους ιδιοκτήτες της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομάδας AS Monaco και ιδιοκτήτης του νησιού Σκορπιού, πρέπει να πληρώσει περισσότερα από 4 δισ. ελβετικά φράγκα στην επίσης 47χρονη Elena Rybolovleva. Με την απόφαση, επίσης, χορηγείται στη σύζυγό του η ιδιοκτησία της περιουσίας στο χιονοδρομικό κέντρο του Gstaad, αξίας 130,5 εκ. ελβετικών φράγκων και δύο άλλα κτήρια στην πλούσια περιοχή Cologny της Γενεύης όπου ζούσαν μαζί. Η δικηγόρος της Rybolovleva αποκάλεσε την απόφαση ως «το πιο ακριβό διαζύγιο στην ιστορία».

9.Charles Fipke και Marlene Fipke (2000) - $200 εκατ.

Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που ανακάλυψε διαμάντια στις βορειοδυτικές πολιτείες του Καναδά, και η πρώην σύζυγός του βρήκε χρυσάφι όταν χώρισαν! Η Marlene πήρε το 1/5 της εταιρείας που ανερχόταν στα $123 εκατ. και αρκετά ακόμα από άλλες πηγές εσόδων του πρώην συζύγου της και έτσι άγγιξε την αποζημίωση των $200 εκατ.

10.Arnold Schwarzenegger και Maria Shriver (2011) – $375 εκατ.

Μετά από 25 χρόνια γάμου η Maria Shriver (με ρίζες στην οικογένεια Κένεντι) συμπλήρωσε την αίτηση διαζυγίου κατά του πρώην κυβερνήτη της Καλιφόρνια, ο οποίος είχε σχέση με την οικονόμο του σπιτιού τους και είχαν αποκτήσει μαζί έναν γιο.

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση