ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Θερμαντικό μπλουζάκι, wide-leg παντελόνι, μπόράκια και puffer σακάκι
 

Silia Kapsis: Όλα όσα γνωρίζουμε για την εκπρόσωπο της Κύπρου στην Eurovision

Μάθετε περισσότερα για αυτή πιο κάτω

Μαρία Σάββα

Η Silia Kapsis, μια 16χρονη τραγουδίστρια, πρόκειται να εκπροσωπήσει την Κύπρο στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision για το 2024, που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Malmö της Σουηδίας.

Γεννημένη στις 5 Δεκεμβρίου του 2006 στο Sidney της Αυστραλίας, η Silia έχει ρίζες τόσο από την Κύπρο όσο και από την Ελλάδα. Ο πατέρας της κατάγεται από την Κύπρο, ενώ η μητέρα της από τη Θεσσαλονίκη. Η Silia έχει ήδη «χτίσει» το όνομά της στη βιομηχανία του θεάματος και είναι γνωστή ως τραγουδίστρια, χορεύτρια, ηθοποιός και παρουσιάστρια.

Η Silia και η μητέρα της

Τα ταλέντα της έχουν κοσμήσει τηλεοπτικές παραγωγές στην Αυστραλία, συμπεριλαμβανομένης μιας μικρού μήκους ταινίας με τίτλο «Pearly Gates» και της τηλεοπτικής σειράς «Welcome to Our Lockdown». Έχει επίσης δουλέψει ως παρουσιάστρια ειδήσεων στο Nickelodeon Australia.

Η καριέρα της ξεκίνησε νωρίς, με το ντεμπούτο της, «Who Am I?» το οποίο κυκλοφόρησε το 2022, το οποίο έγραψε και συνέθεσε σε ηλικία 12 ετών. Στη συνέχεια, έβγαλε τα τραφούδια «No Boys Allowed» και «Disco Dancer» τον Μάρτιο και τον Μάιο του 2023.

Φέτος, η Κύπρος αντιμετώπισε ένα ενδιαφέρον ταξίδι στην επιλογή του εκπροσώπου της στη Eurovision για το 2024. Αρχικά, σχεδιάστηκε ένα talent show για τον προσδιορισμό του εκπροσώπου. Ενώ το talent show ανακοινώθηκε επίσημα, αντιμετώπισε επιπλοκές και κρίθηκε παράτυπο από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU) λόγω παρέμβασης από άλλη συμμετέχουσα χώρα και ένα κανάλι που δεν είναι συνδεδεμένο με την EBU.

Ως εκ τούτου, η Κύπρος επέλεξε απευθείας την Silia Kapsis για να εκπροσωπήσει το νησί στη Eurovision 2024.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση