ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό oversized πουκάμισο, nude παντελόνα και μπαλαρίνες
 

Scarlett Johansson: Το φόρεμα που θα της κατέστρεφε την καριέρα

Μαρία Καραμάνου

Η Scarlett Johansson έχει αφήσει το στίγμα της στον κινηματογραφικό κόσμο με αξέχαστες ερμηνείες και στιγμές. Ένα από τα κορυφαία της έργα είναι το «Lost in Translation», όπου κατάφερε να δημιουργήσει μια συγκλονιστική χημεία με τον Bill Murray. Αν και εκτός της οθόνης δεν ήταν βέβαιη για τη φύση της σχέσης τους, η ταινία αποτέλεσε μια από τις φωτεινές στιγμές της καριέρας της.

Παράλληλα, η Johansson έχει βρεθεί αντιμέτωπη και με αμφιλεγόμενες στιγμές στα μέσα ενημέρωσης. Ένα συγκεκριμένο φόρεμα που φορούσε προκάλεσε χάος στα social media και τα μέσα ενημέρωσης. Η εταιρεία που δημιούργησε το φόρεμα και η ίδια η Johansson βρέθηκαν να αντιμετωπίζουν κριτική και προκλήσεις.

Η συμμετοχή της Scarlett Johansson στο Met Gala του 2018 προκάλεσε έντονες αντιδράσεις λόγω του φορέματός της, το οποίο ήταν δημιουργία του high-end brand Marchesa. Το Marchesa ήταν υπό τη διεύθυνση της πρώην συζύγου του Harvey Weinstein, Georgina Chapman, και αυτό προκάλεσε αμφισβήτηση και αντιδράσεις εξαιτίας των κατηγοριών και των αποκαλύψεων που είχαν έρθει στο φως γύρω από τον Weinstein.

Η επιλογή της Johansson να φορέσει ένα ρούχο από το Marchesa ερμηνεύτηκε αρνητικά, με πολλούς να την κατηγορούν ότι δίνει στήριξη στον Weinstein. Ωστόσο, η ηθοποιός και η ίδια η εταιρεία εξήγησαν την απόφασή τους.

Η Johansson ανέφερε ότι η επιλογή της δεν ήταν πολιτική, αλλά καλλιτεχνική. Εξέφρασε τον σεβασμό της προς την δουλειά των σχεδιαστών και τόνισε ότι δεν θα έπρεπε να καταδικάζονται αθώοι ανθρώποι για τις πράξεις ενός άλλου. Η Marchesa, από την πλευρά της, αναφέρθηκε στη συνεργασία της με την Johansson ως έναν καλλιτεχνικό συνεργάτη και τόνισε ότι δεν υποστηρίζουν ή δικαιολογούν τις πράξεις του Weinstein.

Η συνέχιση της συνεργασίας του Marchesa με άλλες διάσημες γυναίκες, όπως η Priyanka Chopra Jonas και η Cindy Crawford, αναδεικνύει τη σύνθετη σχέση μεταξύ του κόσμου του entertainment και της μόδας, καθώς και τις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν γύρω από το ηθικό και τον καλλιτεχνικό ρόλο της μόδας.

Η Scarlett Johansson αποκάλυψε ότι η επιλογή της να φορέσει ένα φόρεμα του Marchesa δεν οφείλεται σε πίεση αλλά στην προσωπική της επιλογή. Σύμφωνα με την ίδια, ήταν αυτή και η ομάδα της που προσέγγισαν το Marchesa για να δημιουργήσουν το συγκεκριμένο φόρεμα, χωρίς να υποκύψουν σε εξωτερικές πιέσεις.

Η Johansson, ωστόσο, ήταν υποχρεωμένη να εκδώσει μια δήλωση εξηγώντας τη συνεργασία της με το Marchesa λόγω των έντονων αντιδράσεων που προκλήθηκαν. Στη δήλωσή της, εξήγησε ότι η επιλογή αυτή ήταν ένας τρόπος στήριξης δύο δυνατών γυναικών στη βιομηχανία της μόδας και του σχεδιασμού ρούχων. Η Scarlett Johansson επέμεινε ότι η απόφασή της δεν ήταν πολιτική, αλλά καλλιτεχνική, εκφράζοντας σεβασμό προς τη δημιουργικότητα των σχεδιαστών και τη δυνατότητα να αποτυπώνουν την τέχνη τους ανεξάρτητα από τα προσωπικά τους ζητήματα.

Με αυτόν τον τρόπο, προσπάθησε να αποσαφηνίσει τις κινήσεις της, τονίζοντας τη σημασία της υποστήριξης γυναικών στη βιομηχανία, ανεξάρτητα από το παρέλθον ή τα σκάνδαλα που ενδεχομένως να συνδέονται με τους συνεργάτες τους.

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση