ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Blue jeans με άσπρο πουκάμισο, blazer και sneakers
 

Πριγκίπισσα Latifa: ''Είμαι όμηρος του πατέρα μου, με κρατά φυλακισμένη''

Η πριγκίπισσα του Dubai δηλώνει οτι απειλείται η ζωή της σε βίντεο που έχει στην κατοχή του το BBC.

newsroom must

Η πριγκίπισσα Latifa, η κόρη του εμίρη του Dubai η οποία το 2018 προσπάθησε να φύγει από το εμιράτο το 2018, υποστηρίζει ότι κρατείται "όμηρος" σε μία βίλα η οποία έχει μετατραπεί σε φυλακή. Σε βίντεο που έχει βγάλει η ίδια κρυφά και έχει στην κατοχή του το BBC εκφράζει φόβους για τη ζωή της.

"Βρίσκομαι σε μια έπαυλη. Είμαι όμηρος και αυτή η έπαυλη μετατράπηκε σε φυλακή" λέει η πριγκίπισσα στο βίντεο που τραβήχτηκε με κινητό τηλέφωνο μέσα σε μια τουαλέτα επειδή "αυτό είναι το μοναδικό δωμάτιο με πόρτα την οποία μπορώ να κλειδώσω".

"Όλα τα παράθυρα είναι σφραγισμένα υπάρχουν πέντε αστυνομικοί έξω και δύο γυναίκες αστυνομικοί μέσα", πρόσθεσε η κόρη του Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

"Ανησυχώ κάθε μέρα για την ασφάλειά μου και για τη ζωή μου. Η αστυνομία μου είπε ότι θα είμαι στη φυλακή για όλη μου τη ζωή και δεν θα ξαναδώ ποτέ τον ήλιο. Η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο απελπιστική καθημερινά".

Η φυγή το 2018
Το 2018 η Latifa Al Maktoum ανακοίνωσε, μέσω ενός βίντεο που ανάρτησε στο YouTube, ότι ήθελε να φύγει από τη χώρα της. Κλαίγοντας, υποστήριζε ότι την "βασανίζουν" και ότι ο πατέρας της την κρατά φυλακισμένη επί τρία χρόνια, μετά από μια πρώτη απόπειρα να το σκάσει όταν ήταν ακόμη έφηβη, το 2002.

Το βίντεο αυτό δημοσιοποιήθηκε μετά την αποτυχημένη απόπειρά της να φύγει με ένα ιστιοπλοϊκό, το οποίο σταμάτησε για η λιμενική υπηρεσία της Ινδίας. Η Latifa Al Maktoum από τότε δεν μίλησε ποτέ δημοσίως.

Σύμφωνα με το BBC, στο νέο βίντεο εξηγεί ότι την νάρκωσαν όταν βρισκόταν στο ιστιοφόρο και όταν ξύπνησε είχε επιστρέψει στο Dubai, όπου κρατείται. Η κυβέρνηση του Dubai είχε σπάσει τη σιωπή της για αυτήν την υπόθεση στις 17 Απριλίου 2018, όταν επιβεβαίωσε ότι η πριγκίπισσα επέστρεψε στην οικογένειά της και "είναι καλά".

Η απαγωγή
Τον Μάρτιο του 2020 η βρετανική δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι ο εμίρης διέταξε την απαγωγή των δύο θυγατέρων του, της Latifa και της Samsa. Το 2000 η Samsa στην ηλικία των 18 επιχείρησε να το σκάσει ενώ έκανε διακοπές στην Αγγλία και σύμφωνα με την αφήγηση της Latifa, η έφηβη αδελφή της εντοπίστηκε μετά από δύο μήνες, την νάρκωσαν και την οδήγησαν πίσω στο Dubai.

Τα βρετανικά δικαστήρια ασχολήθηκαν με την υπόθεση στο πλαίσιο της διαμάχης του εμίρη του Ντουμπάι με την έκτη σύζυγό του, την πριγκίπισσα Ηaya, για την επιμέλεια των παιδιών τους. Η Χάγια προκάλεσε αίσθηση αλλά και αντιδράσεις όταν το 2019, όταν αποφάσισε να μετακομίσει στο Λονδίνο παίρνοντας μαζί της τα δύο ανήλικα παιδιά της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση