ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Πλεκτό off the shoulder φόρεμα και μπαλαρίνες
 

Πρίγκιπας William: Ξεκινά εκστρατεία κατά της αστεγίας

Το πρόγραμμα έχει ένα βαθύτερο νόημα για τον πρίγκιπα που συνδέεται με την μητέρα του Diana.

Μαρία Καραμάνου

Ο πρίγκιπας William ανακοίνωσε την έναρξη μιας μεγάλης πενταετούς εκστρατείας για την εξάλειψη της αστεγίας, τονίζοντας ότι αυτή δεν θα έπρεπε να υφίσταται σε μια "προοδευτική και σύγχρονη κοινωνία".

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα του Πρίγκιπα της Ουαλίας διαθέτει τρία εκατομμύρια λίρες για να χρηματοδοτήσει προγράμματα εκκίνησης που στοχεύουν στην εξάλειψη της έλλειψης κατοικίας και στην παροχή βοήθειας σε αυτούς που τη χρειάζονται, με στόχο να καταστεί η αστεγία μια σπάνια, προσωρινή και μη επαναλαμβανόμενη κατάσταση. Έξι τοποθεσίες σε διάφορες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου θα χρησιμοποιηθούν για το πιλοτικό στάδιο αυτής της πρωτοβουλίας.

"Όλοι πρέπει να έχουν ένα ασφαλές σπίτι και να τους φέρονται με αξιοπρέπεια", τόνισε ο πρίγκιπας William. 

Η πρωτοβουλία με την ονομασία "Homewards" αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα πιο σημαντικά έργα για τον Πρίγκιπα της Ουαλίας, αν και η δέσμευσή του σε αυτό το θέμα μπορεί να δημιουργήσει αμφιλεγόμενες πολιτικές αντιδράσεις. Πριν την εκκίνηση του προγράμματος, ο πρίγκιπας William συζήτησε με τον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος, Sir Keir Starmer, τον Γραμματέα Leveling Up, Michael Gove, καθώς και με τους πρώτους υπουργούς της Σκωτίας και της Ουαλίας.

Για τον πρίγκιπα William, αυτή είναι μια προσωπική υπόθεση με βαθιά συναισθήματα, που συνδέει με την επίδραση που είχε η μητέρα του, η πριγκίπισσα Diana, σε αυτόν. Όταν ήταν παιδί, η μητέρα του τον πήγαινε μαζί της σε φιλανθρωπικά ιδρύματα για άστεγους. Αυτήν τη στιγμή, υπάρχουν περισσότεροι από 300.000 άστεγοι σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που διαμένουν σε προσωρινά καταλύματα, ξενώνες, αυτοκίνητα και ευκαιριακά σε σπίτια φίλων.

Ο πρίγκιπας William πρόκειται να πραγματοποιήσει μια διήμερη περιοδεία σε διάφορες τοποθεσίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποκαλύπτοντας τις τοποθεσίες που σχετίζονται με την πρωτοβουλία. Αυτή η πρωτοβουλία λαμβάνει υποστήριξη από φιλανθρωπικές οργανώσεις όπως το Shelter, το Centrepoint, το Crisis και το The Passage. Η έμπνευση για αυτήν την εκστρατεία προέρχεται από το φινλανδικό πρότυπο που έχει επιτύχει σημαντική μείωση του αριθμού των αστέγων σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση