ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: μακρύ παλτό, baby pink sweatshirt και tailored παντελόνι
 

Ποιοι διάσημοι διαδήλωσαν στο Women's March;

Σταύρη Φράγκου

Χτες Σάββατο, γέμισαν οι δρόμοι της Ουάσινγκτον με περισσότερο από 500 χιλιάδες ανθρώπους -σπάζοντας το ρεκόρ- για την πορεία διαμαρτυρίας των γυναικών, Women's March που πραγματοποιήθηκε για την προάσπιση των πολιτικών δικαιωμάτων αλλά και κατά του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που ορκίστηκε ως ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Εκτός από την πορεία της Ουάσινγκτον έλαβαν χώρα και πορείες στη Βοστόνη, το Ντένβερ, τη Νέα Υόρκη και το Σικάγο αλλά και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ όπου μέσα από αυτές, ο κόσμος έστελνε μηνύματα ισότητας, αξιοκρατίας και ειρήνης στον πλανήτη.

Οι γυναίκες διαδήλωσαν κατά του Ντόναλντ Τραμπ, γεμίζοντας τους δρόμους της Ουάσινγκτον ροζ σκούφακια και πινακίδες με συνθήματα κατά του νέου Αμερικανού προέδρου, έχοντας το Χόλιγουντ στο πλευρό τους.

Στις συγκεντρώσεις που έγιναν στους δρόμους, πραγματοποιήθηκαν και συναυλίες αλλά και εκδηλώσεις με το πλήθος να μην σταματά να φωνάζει συνθήματα και τον νέο πλανητάρχη. Στους δρόμους βρέθηκαν μεταξύ άλλων πολλοί stars όπως Madonna, Julia Roberts, Scarlett Johansson, Cher, Alicia Keys, Katy Perry, Emma Watson, Amy Schumer, Chelsea Handler, Charlize Theron, Kristen Stewart, Miley Cyrus, Jamie Lee Curtis, Demi Lovato, Jane Fonda Drew Barrymore, Amy Adams αλλά και ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, John Kerry.

Η Madonna με τη σειρά της "ένωσε" τη φωνή με τις χιλιάδες γυναίκες και μίλησε στη μεγάλη διαδήλωση. 
Με μαύρο σκουφάκι με αυτάκια γάτας, εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στο Women's March κατά του 45ου προέδρου των ΗΠΑ, προτρέποντας το συγκεντρωμένο πλήθος να συμμετάσχει στην «επανάσταση της αγάπης». 
«Είστε έτοιμοι να συνταράξετε τον κόσμο; Καλώς ήρθατε στην επανάσταση της αγάπης», και συνέχισε «Καλώς ήρθατε στην άρνησή μας ως γυναίκες να αποδεχθούμε αυτή τη νέα εποχή της τυραννίας. Όπου δεν διατρέχουν κίνδυνο μονάχα οι γυναίκες, αλλά όλοι οι περιθωριοποιημένοι άνθρωποι» πρόσθεσε. «Είναι η απαρχή μιας αλλαγής περισσότερο από ποτέ αναγκαίας», «το καλό δε νίκησε σε αυτές τις εκλογές, όμως το καλό θα υπερισχύσει στο τέλος». Στη συνέχεια τραγούδησε το "Express yourself" και "Human nature", αφιερώνοντας το στο Ντόναλντ Τραμπ.

Need to know
Τι είναι το Women's March;

Tο Women's March ξεκίνησε ως ένα απλό event στο Facebook και καλούσε τις γυναίκες -και όχι μόνο- να βγουν στους δρόμους την 21η Ιανουαρίου και να διαδηλώσουν κατά των όσων εκπροσωπεί η νέα κυβέρνηση. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν άμεση με αποτέλεσμα η εκδήλωση να γίνει viral,με τη συμμετοχή των διαδηλωτών να είχε ξεπεράσει τους 500 000.

Τα κίνητρα συμμετοχής για τους διαδηλωτές ήταν για τα δικαιώματα ομοφυλοφίλων και μεταναστών, οπλοκατοχή, δικαίωμα στην έκτρωση, φυλετική ισότητα, κλιματική αλλαγή. Αν και το Women's March διοργανώνεται από γυναίκες η πορεία ήταν ανοιχτή σε όλους.

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση