ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Maxi denim φούστα με halterneck top και slingback shoes
 

Ποιο είναι το κτήμα Miraval που μέχρι πρότινος ανήκε στους Jolie-Pitt;

Φιλοξένησε πολλούς θρύλους της μουσικής βιομηχανίας

Ζωή Τουτουντζίδου

Η νέα δικαστική διαμάχη των Pitt-Jolie για το κτήμα Miraval, έκανε πολλούς να αναζητήσουν γιατί είναι τόσο σημαντικό για τον ηθοποιό.

Πρόκειται για ένα κτήμα που βρίσκεται στο χωριό Correns, ακριβώς βόρεια του Brignoles, ένα χωριό στο Var departement στη νότια Γαλλία, το οποίο αγόρασε το ζευγάρι το 2008 έναντι 28,4 εκατομμυρίων δολαρίων, με την αξία του σήμερα να υπολογίζεται στα 140 εκατομμυρία ευρώ.

Πέραν ωστόσο της οικονομικής αξίας του, αποτελεί και ένα ιστορικό δρώμενο της μουσικής βιομηχανίας. Χτισμένο κατά την προ-ρωμαϊκή εποχή έγινε γνωστό εξαιτίας του Γάλλου πιανίστα της τζαζ Jacques Loussier καθώς εγκατέστησε ένα στούντιο ηχογράφησης το 1977 στο κάστρο, που βρίσκεται εντός του κτήματος, με πολλούς θρύλους της παγκόσμιας μουσικής σκηνής να ηχογραφούν εκεί μεγάλές τους επιτυχίες. Μεταξύ αυτών ο Sting, οι Cranberries, και οι Pink Floyd όπου δημιούργησαν κομμάτια για το άλμπουμ The Wall, που κυκλοφόρησε το 1979.

Το Κάστρο περιλαμβάνει τριάντα πέντε δωμάτια. Περιβάλλεται από κήπους με τάφρο, σιντριβάνια, αρχαία υδραγωγεία, λιμνούλα και παρεκκλήσι. Ενώ, είναι κυρίως γνωστό για τον αμπελώνα του, τον ελαιώνα και τα δάση που βρίσκονται στην γύρω περιοχή.

Το κτήμα ανήκε στον μουσικό της τζαζ μέχρι και τις αρχές του 1990, όπου αλλάζοντας για χρόνια ιδιοκτήτες, το 2008 αγοράστηκε από το ζευγάρι, που το χρησιμοποιούσε για χρόνια, τόσο ως χώρο αναψυχής όσο για την παραγωγή κρασιού και λαδιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση