ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Πλεκτό off the shoulder φόρεμα και μπαλαρίνες
 

Όσα θα ήθελες να ξέρεις για τον γάμο του Bill και της Melinda Gates

Η γνωριμία, τα παιδιά και η περιουσία

newsroom must

Σοκ έχει προκαλέσει από το πρωί η ανακοίνωση του διαζυγίου του Bill και της Melinda Gates. To ζευγάρι ανακοίνωσε τον χωρισμό του μετά από 27 χρόνια γάμου με ένα λιτό tweet αλλά πόσα ξέρουμε για τον γάμο τους;

Γνωρίστηκαν το 1987 όταν η Melinda ξεκίνησε δουλειά στην Microsoft ως product manager, και ήρθε πιο κοντά με τον Bill όταν κάθησαν μαζί σε ένα επαγγελματικό δείπνο στη Νέα Υόρκη. «Ενδιαφερόμασταν πολύ ο ένας για τον άλλον και υπήρχαν μόνο δύο επιλογές, ή θα χωρίζαμε ή θα παντρευόμασταν» είχε πει ο Gates σε ένα ντοκιμαντέρ στο Netflix. Όπως έχει πει η Melinda, o Bill ήταν μεθοδικός ακόμα και στα προσωπικά θέματα, γράφοντας μια λίστα σε πίνακα με ''τα καλά και τα κακά του γάμου''.

Παντρεύτηκαν το 1994 στην Χαβάη και σύμφωνα με δημοσιεύματα είχαν ενοικιάσει όλα τα τοπικά ελικόπτερα για να αποφύγουν ανεπιθύμητους καλεσμένους.

Μαζί δημιούργησαν το Bill & Melinda Gates Foundation το 2000, που επικεντρώνεται σε θέματα δημόσιας υγείας, εκπαίδευσης και κλιματικών αλλαγών. H καθαρή περιουσία του ιδρύματος ξεπερνά τα $43 δισεκατομμύρια, με το ζευγάρι να έχει δώσει πάνω από $36 δισεκατομμύρια από το 1994 μέχρι το 2018. 

Απέκτησαν μαζί 3 παιδιά, την Jennifer Kathrine, την Phoebe Adele και τον Rory John. Το 2017 το ζευγάρι είχε μιλήσει ανοιχτά για τα σχέδια τους να αφήσουν $10 εκατομμύρια σε κάθε παιδί σαν κληρονομιά, με πάνω από το 99% της περιουσίας τους να δίνεται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Για τα πρακτικά, να πούμε πως η καθαρή αξία του Bill Gates ανέρχεται στα 129,9 δισεκατομμύρια και είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στην Γη, μετά τον Jeff Bezos και τον Elon Musk. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Bill Gates (@thisisbillgates)

Μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου, η Jennifer Gates μίλησε με μια ανάρτησή της στα Insta Stories: 

''Μέχρι τώρα πολλοί θα έχετε ακούσει τα νέα για τον χωρισμό των γονιών μου. Είναι μια περίοδος με πολλές προκλήσεις για όλη την οικογένεια μας. Ακόμα επεξεργάζομαι το πώς να στηρίξω τόσο την οικογένεια μου όσο και τον εαυτό μου σε αυτή την περίοδο. Δεν θα σχολιάσω κάτι άλλο γύρω από τον χωρισμό, αλλά σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και την στήριξη''. 

Η Jennifer αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Stanford το 2018 με πτυχείο βιολογίας. Για ένα χρόνο αφοσιώθηκε στο πάθος της για την ιππασία πριν μπει σε Φαρμακευτική Σχολή. Τα δύο αδέρφια της έχουν μείνει μακριά από την δημοσιότητα, και λίγα είναι γνωστά για την ζωή τους. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jennifer Gates (@jenniferkgates)

Παρόλο που δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για το πώς θα μοιραστεί η περιουσία τους, πιστεύεται πως έχουν προγαμιαίο συμβόλαιο. Οι Gates είναι οι μεγαλύτεροι ιδιοκτήτες χωραφιών στην Αμερική και έχουν μετοχές στην αλυσίδα ξενοδοχείων Four Seasons, στο Canadian National Railway και το AutoNation - την μεγαλύτερη αλυσίδα αντιπροσωπίας αυτοκινήτων - μεταξύ άλλων. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
bill gates  |  melinda gates  |  microsoft  | 

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση