ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φλοράλ αέρινο φόρεμα με βολάν και flip flop
 

Ολίβια Κόλμαν: Mιλάει για την έμφυλη ανισότητα

«Αν ήμουν άντρας θα κέρδιζα πολύ περισσότερα», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Μαρία Καραμάνου

Η Ολίβια Κόλμαν έθεσε το ζήτημα του φύλου στο μισθολογικό χάσμα, καταγγέλλοντας την ανισότητα και δηλώνοντας ότι θα αμείβονταν πολύ υψηλότερα αν ήταν άντρας. Η βραβευμένη με Όσκαρ Βρετανίδα ηθοποιός, που έλαβε το βραβείο για τον ρόλο της ως βασίλισσα Άννα στην ταινία «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου το 2019, επεσήμανε την ανάγκη για αλλαγή στην αντίληψη ότι οι άνδρες ηθοποιοί προσελκύουν περισσότερο το κοινό.

Σε μια συνέντευξή της με τον Κριστιάν Αμανπούρ του CNN, μίλησε για την τελευταία της ταινία, «Wicked Little Letters», σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει δικαιολογία για την αμοιβή των γυναικών να είναι χαμηλότερη από εκείνη των ανδρών.

Μάλιστα η Ολίβια δήλωσε, «Οι έρευνες δείχνουν ότι οι γυναίκες είχαν πάντα μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες. Μην αρχίσω να μιλάω για την ανισότητα στις αμοιβές, αλλά οι άνδρες ηθοποιοί πληρώνονται περισσότερο επειδή συνήθιζαν να λένε ότι προσελκύουν το κοινό και στην πραγματικότητα, αυτό δεν ισχύει εδώ και δεκαετίες. Αλλά εξακολουθούν να θέλουν να χρησιμοποιούν αυτό ως λόγο, για να μην πληρώνονται οι γυναίκες περισσότερο. Γνωρίζω πολύ καλά ότι αν ήμουν ο Όλιβερ Κόλμαν, θα κέρδιζα πολύ περισσότερα χρήματα απ' ό,τι κερδίζω». 

Και συνέχισε λέγοντας, «Πρόκειται για μια μισθολογική διαφορά του 12.000%. Κάντε τα μαθηματικά». 

Η Κόλμαν ανέδειξε το διπλό πρότυπο που εξακολουθεί να υπάρχει σχετικά με το φύλο, επισημαίνοντας ότι οι γυναίκες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως και οι άνδρες, με τις ίδιες προσδοκίες και αντιμετωπίζοντας την αξία τους χωρίς διακρίσεις.

Η ταινία «Wicked Little Letters» αφηγείται το αληθινό γεγονός του σκανδάλου του Littlehampton του 1923, με την Κόλμαν να υποδύεται την σεμνή Edith Swan. Αυτή η ταινία αποτελεί την τελευταία κινηματογραφική περιπέτεια της ηθοποιού, η οποία επίσης έχει ξεχωρίσει για τους ρόλους της στις ταινίες «The Crown» και «The Favourite», όπου υποδύεται τη βασίλισσα Ελισάβετ Β'.

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση