ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φαρδύ πουκαμισο, αθλητικό κολάν και sneakers
 

Πόσες είναι οι δόσεις εμβολίων που αναμένει η Κύπρος τον Ιούνιο;

Οι απαντήσεις του Υπουργού Υγείας στη δημοσιογραφική διάσκεψη.

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Εντατικά οι εμβολιασμοί στην Κύπρο ενώ ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου διαβεβαιώνει ότι υπάρχουν επαρκείς ποσότητες ώστε να γίνει εφικτός ο στόχος που έχει τεθεί για εμβολιασμό πέραν του 65% του πληθυσμού τουλάχιστον με την 1η δόση. 

Ερωτηθείς για τις ποσότητες που αναμένονται το επόμενο διάστημα, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι λαμβάνουμε περίπου 30,000 δόσεις της Pfizer την εβδομάδα, ενώ από την 1η Ιουνίου, σύμφωνα με την εταιρεία, αναμένεται να αυξηθεί στις 50,000 μέχρι το τέλος Ιουνίου. Όσον αφορά στην AstraZeneca, ο κ. Ιωάννου είπε ότι ο προγραμματισμός που δίνεται από την εταιρεία είναι μόνο για δύο εβδομάδες, γεγονός που δημιουργεί και στις χώρες προβλήματα στον προγραμματισμό, όπως και το γεγονός ότι σε κάποιες εκ των παραδόσεών τους δεν τήρησαν τις δεσμεύσεις τους. Θεωρητικά, εντός Ιουνίου θα πρέπει να παραδοθούν 100,000-150,000 δόσεις.

Σε σχέση με το Johnson&Johnson ήδη αυτή τη βδομάδα δεν έχουν παραληφθεί οι ποσότητες τους σε όλη της ΕΕ, αλλά οι δόσεις που θα παραλάβουμε τον Ιούνιο είναι 35,000. Τέλος, από τη Moderna θα παραληφθούν περίπου 30,000-40,000 δόσεις. «Εν κατακλείδι, οι ποσότητες είναι αρκετές για να φτάσουμε τον στόχο που έχουμε θέσει για χορήγηση τουλάχιστον μιας δόσης σε πέραν του 65% του πληθυσμού. Άρα, η δυνατότητα όσον αφορά στις δόσεις υπάρχει», είπε ο κ. Ιωάννου.

Μέχρι και την Δευτέρα (17/5) ποσοστό 45,2% είχε λάβει την 1η δόση του εμβολίου (334,258 άτομα), και 15,5% ολοκλήρωσε το εμβολιαστικό του σχήμα (114,476 άτομα).

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση