ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό πουκάμισο, denim shorts και lace up πέδιλα
 

Οι αντιδράσεις για την απέλαση του Novak Djokovic

''Όποιον δεν μπορείτε να νικήσετε στο γήπεδο τότε προσπαθείτε να τον εμποδίσετε να συμμετάσχει με διάφορους τρόπους''

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απέλαση του Novak Djokovic από την Αυστραλία πραγματοποιήθηκε, νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης 6 Ιανουαρίου στο Βελιγράδι.

Την συγκέντρωση οργάνωσε η οικογένεια του Σέρβου αντισφαιριστή. Στην Σερβία αποδίδεται πολιτική διάσταση στην υπόθεση απέλασης του Novak Djokovic από την Αυστραλία. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι βρίσκεται σε συνεχή τηλεφωνική επαφή με τον Novak Djokovic και εκτίμησε ότι η πολιτική ηγεσία της Αυστραλίας χρησιμοποιεί το γεγονός για πολιτικούς σκοπούς. Ο Βούτσιτς ανέφερε ότι η σερβική Κυβέρνηση ζήτησε από την κυβέρνηση της Αυστραλίας να δοθεί η δυνατότητα στον Τζόκοβιτς να μείνει στο σπίτι που νοικιάζει στην Μελβούρνη ώστε να μπορεί να προπονείται μέχρι την Δευτέρα που θα εκδοθεί η απόφαση της έφεσης που άσκησε για την απέλασή του.

"Ζητήσαμε να μην διαμένει ο Novak Djokovic στο κακόφημο ξενοδοχείο παράνομων μεταναστών αλλά να του επιτραπεί να μείνει στο σπίτι που νοικιάζει" δήλωσε ο Βούτσιτς. Ο Πρόεδρος της Σερβίας άφησε αιχμές για συντονισμένη προσπάθεια αποκλεισμού του Novak Djokovic από το τουρνουά του τένις στην Αυστραλία."Όποιον δεν μπορείτε να νικήσετε στο γήπεδο τότε προσπαθείτε να τον εμποδίσετε να συμμετάσχει με διάφορους τρόπους" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βούτσιτς.

Κάποιοι πολιτικοί του κυβερνώντος κόμματος στη Σερβία κάλεσαν τον κόσμο σε διαδήλωση έξω από την πρεσβεία της Αυστραλίας στο Βελιγράδι. Κάτι που δεν συνέβη μέχρι στιγμής. Στην κοινή γνώμη στην Σερβία εκδηλώνεται έντονη δυσαρέσκεια για την άρνηση των συνοριακών αρχών της Αυστραλίας να επιτρέψουν την είσοδο του Νόβακ Τζόκοβιτς στη χώρα.

Στα ΜΜΕ γίνεται λόγος για προσπάθεια αποκλεισμού του από το τουρνουά τένις με "δόλια" μέσα. Η οικογένεια του Djokovic, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, έδωσε συνέντευξη Τύπου στο Βελιγράδι και χαρακτήρισε "αιχμαλωσία" την κράτηση του Djokovic στο ξενοδοχείο παράνομων μεταναστών στη Μελβούρνη.

Ο πατέρας του Djokovic υποστήριξε ότι οι συνοριακές αρχές συμπεριφέρονται στο γιο του σαν "κοινό εγκληματία" ενώ χαρακτήρισε "σοβινιστική" την Κυβέρνηση της Αυστραλίας. Ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες να επιφυλάξουν υποδοχή ήρωα στον Novak Djokovic όταν θα επιστρέψει στο Βελιγράδι.

Ο Novak Djokovic ο οποίος αρνείται να κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό έλαβε υγειονομική εξαίρεση για την είσοδό του στην Αυστραλία και τη  συμμετοχή του στο τουρνουά "Australian Open" . Όπως εικάζεται στα σερβικά ΜΜΕ ο Novak Djokovic κατέθεσε πιστοποιητικό ότι νόσησε το περασμένο Ιούνιο και έτσι του δόθηκε άδεια εισόδου.

Με δεδομένο ωστόσο ότι έχουν παρέλθει έξι μήνες από τότε που νόσησε ο Novak Djokovic οι συνοριακές αρχές στην Αυστραλία αποφάσισαν την απέλασή του και σήμερα βρίσκεται σε ξενοδοχείο όπου φιλοξενούνται παράνομοι μετανάστες. Οι δικηγόροι του Novak Djokovic άσκησαν έφεση και η απόφαση της δικαιοσύνης αναμένεται να εκδοθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση