ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Co-ord φόρμες, sneakers και teddy παλτό
 

Time: Πρόσωπο της χρονιάς ο Volodymyr Zelensky

«Θέλω απλώς να πιάσω έναν κυπρίνο στον Δνείπερο ποταμό»

Μαρία Σάββα

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky και το «πνεύμα της Ουκρανίας» ανακηρύχθηκαν το «Πρόσωπο της Χρονιάς» από το αμερικανικό περιοδικό Time.

H διάκριση αυτή έρχεται 9 μήνες μετά την έναρξη της εμπόλεμης κατάστασης μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, σε μια στιγμή που φαίνεται να είναι απίστευτα κουρασμένος, με μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια του. Να θυμίσουμε ότι το ετήσιο βραβείο του περιοδικού δίνεται σε κάποιον που θεωρείται ότι είχε τη μεγαλύτερη παγκόσμια επιρροή κατά τους τελευταίους 12 μήνες.

Το περιοδικό έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι το «Πρόσωπο της Χρονιάς» είναι κάποιος «που επηρέασε περισσότερο την επικαιρότητα ή τη ζωή μας, προς το καλύτερο ή το χειρότερο».

«Είτε η μάχη για την Ουκρανία προκαλεί ελπίδα είτε φόβο, ο Zelensky χαλύβδωσε τον κόσμο με τρόπο που είχαμε δεκαετίες να δούμε», γράφει ο αρχισυντάκτης του Time, Έντουαρντ Φέλσενταλ, για τον οποίο η φετινή επιλογή «δεν ήταν ποτέ πιο ξεκάθαρη». 

Το περιοδικό στην συνέχεια εξηγεί «Επειδή απέδειξαν ότι το θάρρος μπορεί να είναι τόσο μεταδοτικό όσο ο φόβος, επειδή ώθησαν τους ανθρώπους και τα έθνη να ενωθούν για την υπεράσπιση της ελευθερίας, επειδή υπενθύμισαν στον κόσμο την ευθραυστότητα της δημοκρατίας και της ειρήνης, ο 44χρονος πρώην κωμικός και το ουκρανικό πνεύμα είναι το Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2022 του Time».

Να θυμίσουμε ότι ο αντίστοιχος τίτλος το περασμένο έτος δόθηκε Elon Musk, ενώ αποδίδεται κάθε χρονιά από το 1927.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Financial Times (@financialtimes)

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση