ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: cycling shorts, πουκάμισο και mules
 

O Tom Hanks έβαλε χρήματα από την τσέπη του για την ταινία Forrest Gump

«Χρειάζομαι να μην είσαι ηθοποιός αλλά η αδελφή ψυχή μου»

Η παραγωγή μιας ταινίας δεν είναι ποτέ εύκολη. Μπορεί το αποτέλεσμα που βλέπουμε εμείς στην μεγάλη οθόνη να φαίνεται άρτιο όμως τα πράγματα σε καμία περίπτωση δεν είναι έτσι.

Συνήθως ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός μια ταινίας βασίζονται πάνω σε ένα συγκεκριμένο Budget που διαθέτουν οι εταιρείες παραγωγής. Δεν είναι όμως λίγες οι φορές που μια μικρή αλλαγή, μια καθυστέρηση ή ένα λάθος μπορούν να σε πετάξουν εκτός προϋπολογισμού.

Κάτι παρόμοιο συνέβη και στην Οσκαρική ταινία Forrest Gump όπου το όραμα του σκηνοθέτη δεν μπορούσε να καλυφθεί από την Paramount. Συγκεκριμένα ο σκηνοθέτης Robert Zemeckis ήθελε να δείξει τον Forrest να διασχίζει ολόκληρη την Αμερική τρέχοντας. Όπως καταλαβαίνεται κάτι τέτοιο κοστίζει πολύ ακριβά και ο ίδιος δεν μπορούσε να βρει χρηματοδότη.

Τα χρήματα λοιπόν για το όραμά του βγήκαν από τις τσέπες του ίδιου και του πρωταγωνιστή της ταινίας Tom Hanks. Μιλώντας στο «In Depth with Graham Bensinger» ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι οι δύο ένωσαν τις δυνάμεις τους καταφέρνοντας να φέρουν αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα στην μεγάλη οθόνη σε μια ταινία που πέρασε στην ιστορία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος «Μου είπε “Κοίτα, είσαι ο Forrest Gump, ο πρωταγωνιστής σε αυτό. Χρειάζομαι να μην είσαι ηθοποιός αλλά η αδελφή ψυχή μου. Θα διευρύνω το μερίδιό σου και θα συζητήσω μαζί σου κάθε διάσταση της μετά-παραγωγής αν θέλεις να είσαι συνεργάτης μου και όχι απλός εργαζόμενος”. Είπα “Σύμφωνοι, ας το κάνουμε αυτό” και εκείνος πρόσθεσε: “Αυτή η διαδρομή θα κοστίσει τόσα δολάρια” και δεν ήταν φθηνή. Είπα εντάξει “εγώ κι εσύ θα χωρίσουμε αυτό το ποσό και θα το επιστρέψουμε”.

Όταν το ανακοίνωσαν στην Paramount συμφώνησαν να μοιραστούν περισσότερα κέρδη από την ταινία μαζί τους και ο ίδιος πλήρωσε για την ασφάλεια που δεν μπορούσαν να καλύψουν.

Τελικά η ταινία κυκλοφόρησε με μεγάλη επιτυχία και συγκέντρωσε έσοδα 638 εκατ. δολαρίων. Το μερίδιο που αντιστοιχούσε στον ηθοποιό ήταν 65 εκατ. δολάρια. Όπως ίσως θα γνωρίζεται το 1995 η ταινία βραβεύτηκε με Oscar καλύτερης ταινίας ενώ ο Tom Hanks έλαβε το Oscar καλύτερου ηθοποιού εκείνη την χρονιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση