ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό πουκάμισο, denim shorts και lace up πέδιλα
 

O Piers Morgan αποκάλεσε την Meghan Markle ''πριγκίπισσα Πινόκιο''

Ποια η απόφαση του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου για τα σχόλιά του

newsroom must

Η έρευνα της Ofcom, του αγγλικού ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου, για τα σχόλια που είχε κάνει ο Piers Morgan για την Meghan Markle αποφάσισε ότι δεν υπήρχε κάτι μεμπτό στα όσα είχε πει ο δημοσιογράφος στην τηλεοπτική εκπομπή που εμφανιζόταν.

Ο Piers Morgan μετά από τις αρνητικές κριτικές που δέχτηκε όταν αμφέβαλε για τις δηλώσεις της Meghan Markle περί αυτοκτονίας στη συνέντευξή της στην Oprah Winfrey αποχώρησε από το Good Morning Britain.

Τότε η δούκισσα του Sussex είχε κάνει επίσημη καταγγελία στο κανάλι ITV για τις δηλώσεις του, όμως το συμβούλιο αποφάσισε υπέρ του δημοσιογράφου λέγοντας πως "η συνέντευξη του δούκα και της δούκισσας του Sussex με την Oprah Winfrey περιείχε σοβαρές κατηγορίες και ήταν νόμιμο εκ μέρους της εκπομπής να συζητήσει και να ελέγξει αυτούς τους ισχυρισμούς συμπεριλαμβανομένης και της αληθοφάνειάς τους”.

Η ανακοίνωση αναφέρει "η Ofcom είναι ξεκάθαρη στο ότι με βάση την ελευθερία της έκφρασης, ο κύριος Morgan είχε διακίωμα να πει ότι δεν πιστεύει τους ισχυρισμούς του δούκα και της δούκισσας του Sussex και να εκφράσει τις απόψεις του”.

"Ο κώδικας επιτρέπει σε όλους” κατέληξε η Ofcom "να εκφράζουν τις απόψεις τους συμπεριλαμβανομένων και αυτών που μπορεί να είναι προσβλητικές ή επιβλαβείς, ενώ και οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς μπορούν να τις συμπεριλάβουν στο πρόγραμμά τους. Η απαγόρευση αυτών των απόψεων θα ήταν- κατά την άποψή μας- μια απαγόρεσυη στην ελευθερία της έκφρασης τόσο των ραδιοτηλεοπτικών φορέων όσο και του κοινού”

Μετά την απόφαση αυτή, ο Morgan δήλωσε στο Twitter του ότι είναι ευχαριστημένος και χαρακτήρισε την απόφαση μια "νίκη της ελευθερίας της έκφρασης”, ενώ αναφέρθηκε στην Meghan ως "πριγκίπισσα Πινόκιο”.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση