ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: maxi leather φούστα, polo top και kitty heels
 

Ο κορωνοϊός ήταν η top αναζήτηση του 2020 και δεν είναι καθόλου παράξενο

newsroom must

Η Google κυκλοφόρησε την ετήσια αναφορά αναζητήσεων και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο COVID-19 ήταν η δημοφιλής λέξη  αναζήτησης. Ο κορωνοϊός και οι ερωτήσεις απαντήσεις γύρω από τον ιό ήταν πρώτα στη λίστα.

Οι άνθρωποι παγκοσμίως, στράφηκαν στον ''Δρ. Google'' για να υποβάλουν κάθε είδους ερωτήση σχετικά με τον COVID-19 και συνέχισαν να βασίζονται στη μηχανή αναζήτησης για να χειριστούν τις νέες εξελίξεις αλλά και τρόπους προστασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ακολουθούν οι 5 κορυφαίοι δημοφιλείς όροι αναζήτησης που σχετίζονται με τον κορωνοϊό και οι γρήγορες, σαφείς απαντήσεις που δώθηκαν.

1. Τι είναι ο κορωνοϊός;
Το μυθιστόρημα «κορωνοϊός», επίσης γνωστό ως COVID-19, εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2019 στη Wuhan της Κίνας και έφτασε σε κατάσταση πανδημίας έως τις 11 Μαρτίου. Παγκοσμίως έχουν καταγραφεί 1,8 εκ. θάνατοι (Μέχρι τισ 31/12 στις 10 το πρωί).

2. Πόσο διαρκεί αν νοσήσεις;
Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, αλλά οι ειδικοί έχουν μια γενική ιδέα για το πόσο διαρκεί η τυπική πορεία της ασθένειας. Τα περισσότερα άτομα μπορούν να αναμένουν να αναρρώσουν εντός δύο εβδομάδων μετά την έναρξη των συμπτωμάτων, αλλά οι πιο σοβαρές περιπτώσεις θα μπορούσαν να διαρκέσουν έως και έξι εβδομάδες - και σε μερικές περιπτώσεις μπορεί τα συμπτώματα να παραμείνουν για μήνες.

3. Ποια είναι τα συμπτώματα του κορωνοϊού;
Μοιάζουν πολύ με τη γρίπη, πυρετός, βήχας και δύσπνοια προέκυψαν ως τα τρία πιο κοινά συμπτώματα του COVID-19. Άλλα σημάδια όπως μυϊκός πόνος, κόπωση και απώλεια γεύσης και όσφρησης βρίσκονται στη λίστα ελέγχου των Κέντρων Ελέγχου Νόσων (CDC).

4. Πόσο καιρό ζει ο κορωνοϊός σε επιφάνειες;
Αν και ο κορωνοϊός μεταδίδεται συνήθως μέσω του αέρα μέσω αναπνευστικών σταγονιδίων (από ένα μολυσμένο άτομο που φτερνίζεται ή βήχει) αντί να αγγίζει αντικείμενα και υλικά, ο ιός μπορεί να παραμείνει βιώσιμος σε μια ποικιλία επιφανειών, σύμφωνα με το CDC ( Centers for Disease Control and Prevention) , αν και δεν είναι ακριβώς ξεκάθαρο για πόσο καιρό.

5. Πώς εξαπλώνεται;
Σύμφωνα με το CDC, ο COVID-19 εξαπλώνεται κυρίως από άτομο σε άτομο, συνήθως μέσω στενής επαφής (εντός 2 μέτρων). Το να βρίσκεσαι κοντά σε ένα μολυσμένο άτομο που βήχει, φτερνίζεται ή μιλάει μπορεί να σε εκθέσει στο αναπνευστικό σταγονίδιο του που μεταφέρει τον ιό - και μπορεί να εξαπλώσει τον ιό ακόμα και αν δεν έχουν ακόμη συμπτώματα. Εάν αυτά τα σωματίδια που περιέχουν ιό εισπνέονται ή προσγειώνονται στα μάτια, τη μύτη ή το στόμα σας, θα μπορούσες να μολυνθείς.

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση