ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: πλισέ φούστα, sweater και αθλητικό λευκό sneaker
 

Ο Elon Musk απαντά στον ΟΗΕ και υπόσχεται να εξαλείψει την πείνα από τη γη με έναν όρο

Το 2% της περιουσίας του μπορεί να σώσει 42 εκατ. άτομα από τον θάνατο λέει ο ΟΗΕ και εκείνος απαντά εκείνος με έναν υπέροχο τρόπο

Δέσποινα Άσπρου

Πριν από μερικές μέρες ο διευθυντής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ, David Beasley, δήλωσε στο CNN ότι μια δωρεά της τάξης των έξι δισεκατομμυρίων δολαρίων από δισεκατομμυριούχους όπως ο Elon Musk και ο Jeff Bezos θα μπορούσε να βοηθήσει 42 εκατομμύρια ανθρώπους που «κυριολεκτικά πρόκειται να πεθάνουν, αν δεν τους βοηθήσουμε». Η εν λόγω δήλωση πυροδότησε πολλά σχόλια και ξαφνικά, οι δύο μεγιστάνες βρέθηκαν στο επίκεντρο αρνητικής κριτικής... αφού δεν διαθέτουν τα χρήματά τους ώστε να εξαληφθεί η πείνα από τον πλανήτη.

Αν και αρχικά κανένας από τους δύο δισεκατομμυριούχους δεν αναφέρθηκε στο γεγονός, ο Elon Musk θέλησε πρόσφατα να τοποθετηθεί. Μέσα από ένα του Tweet ο Eleon Musk τόνισε ότι θα πουλήσει μετοχές της Tesla και θα δωρίσει τα έσοδα, εάν τα Ηνωμένα Έθνη αποδείξουν τον ισχυρισμό τους ότι έξι δισεκατομμύρια θα μπορούσαν να λύσουν την παγκόσμια κρίση πείνας που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή.
Πιο συγκεκριμένα, ο Elon Musk έγραψε: «Εάν το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα μπορεί να περιγράψει απαντώντας σε αυτό το post στο Twitter ακριβώς πώς έξι δισεκατομμύρια δολάρια μπορούν να αντιμετωπίσουν την πείνα στον πλανήτη, θα πουλήσω μετοχές της Tesla αμέσως τώρα και θα το κάνω» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να είναι λογιστική open source, ώστε το κοινό να δει ακριβώς πώς θα ξοδευτούν τα χρήματα».

Να θυμίσουμε πως ο Elon Musk αυτή τη στιγμή είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία 311 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση