ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: shinny leggings, oversized φούτερ και λουστρίνι μποτάκια
 

O Borat αποκαλύπτει την επικίνδυνη ολίσθηση στην απολυταρχία

«O Πρόεδρος Trump είναι ένας εμφανής ρατσιστής, φασίστας που επιτρέπει στην κοινωνία να αλλάξει τον λόγο της»

Σε συνέντευξή του στους «The New York Times», ο Sacha Baron Cohen μίλησε για τη συνέχεια του Borat και τι έμαθε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Ο Cohen είπε ότι «στόχος είναι να κάνουμε τους ανθρώπους να γελούν, αλλά αποκαλύπτουμε και την επικίνδυνη ολίσθηση προς την απολυταρχία».

Ο Cohen υπογράμμισε τις διαφορές μεταξύ της Αμερικής του σήμερα και της εποχής που η πρώτη ταινία γυρίστηκε, το 2005. «Το 2005, χρειαζόταν ένας χαρακτήρας όπως του Borat, που ήταν μισογύνης, ρατσιστής, αντισημίτης για να κάνει τους ανθρώπους να αποκαλύψουν τις προκαταλήψεις που έχουν. Αλλά αυτό δεν είναι πλέον απαραίτητο. Τώρα οι προκαταλήψεις έγιναν ορατές. Οι ρατσιστές είναι υπερήφανοι που είναι ρατσιστές», είπε και πρόσθεσε ότι «ο Πρόεδρος Trump είναι ένας εμφανής ρατσιστής, φασίστας που επιτρέπει στην κοινωνία να αλλάξει τον λόγο της».

 Η συνέχεια της κινηματογραφικής σειράς του Borat έχει τον τίτλο «Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime For Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan» και θα προβληθεί από το Amazon Prime στις 23 Οκτωβρίου.

Η αντιφασιστική ατζέντα του έργου διαδραματίζεται σε διάφορες σκηνές, αλλά στη συνέντευξη ο Cohen μίλησε εκτενώς για τον ρόλο του Borat που ζει με δύο συνωμοσιολόγους. Όπως είπε «το πιο δύσκολο πράγμα που έπρεπε να κάνω, ήταν ότι ζούσα με τον χαρακτήρα για πέντε μέρες κλεισμένος μέσα στο σπίτι. Ξυπνούσα, έπαιρνα πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό, κοιμόμουν σας Borat μένοντας με τους δύο συνωμοσιολόγους. Δεν μπορούσα να μείνω ούτε μια στιγμή εκτός χαρακτήρα».

Στο πρώτο τρέιλερ, ρωτάει τους άντρες σχετικά με τον κορονοϊό, οι οποίοι με βεβαιότητα ισχυρίζονται πως οι Δημοκρατικοί είναι πιο επικίνδυνοι από την Covid-19. Όπως είπε ο Cohen η εμπειρία δείχνει ότι: «είναι απλοί άνθρωποι και καλοί, που τρέφονται όμως με τα ψέματα. Είναι εντελώς διαφορετικοί από τους πολιτικούς που υποκινούνται από τη δύναμή τους, καθώς συνειδητοποίησαν ότι μπορούν να διασπείρουν το φόβο διαδίδοντας ψέματα μέσα από την πιο αποτελεσματική μηχανή προπαγάνδας της ιστορίας», εννοώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τέλος ο Cohen δηλώνει απαισιόδοξος στην προοπτική ακόμη μίας θητείας του Trump και αναρωτιέται αν η Αμερική «θα γίνει δημοκρατία μόνο στο όνομα, παρόμοια με την τουρκική δημοκρατία ή τη ρωσική δημοκρατία;».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση