ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: πλισέ φούστα, sweater και αθλητικό λευκό sneaker
 

«O Bill Gates και ο Jeff Bezos μιλάνε για κλιματική αλλαγή, αλλά εκείνοι παρτάρουν σε πολυτελή γιοτ»

''Υποκριτικές οι στάσεις των δύο μεγιστάνων στα social media όσον αφορά στις θέσεις τους για την κλιματική αλλαγή''

newsroom must

Η αλήθεια είναι πως ουκ ολίγες φορές έχουμε δει τον Bill Gates και τον Jeff Bezos να αποκαλύπτουν δράσεις τους μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα ως προς την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και να μιλούν για το πόσο σημαντικό είναι να μειωθεί το αποτύπωμα άνθρακα. Κόντρα όμως στα λεγόμενά τους, οι δύο τους και με αφορμή τα γενέθλια του ιδρυτή της Microsoft Μπιλ εθεάθησαν να κάνουν διακοπές σε σούπερ γιοτ στα ανοιχτά των ακτών της Τουρκίας... και με αυτό τον τρόπο να βρεθούν στο στόχαστρο αρνητικής κριτικής και να χαρακτηριστούν υποκριτές. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου, ο Bill Gates γιόρτασε τα 66α γενέθλιά του στην Τουρκία παρέα με 50 εκλεκτούς καλεσμένους σε ιδιωτικό πάρτι στην Μεσόγειο. Μεταξύ των παραβρισκόμενων, ήταν και ο ιδρυτής της Amazon. Όπως αποκαλύπτει ο ξένος Τύπος, ο Jeff Bezos έφτασε στο πολυτελές γιοτ του Bill Gates με ελικόπτερο από την τουρκική πόλη Γκοβόκα στο θέρετρο Φετίγιε και βάση υπολογισμών που έγιναν, το ελικόπτερό του εξέπεμψε 97 κιλά διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Οι πρόσφατες κινήσεις των δύο μεγιστάνων, αλλά και η λατρεία τους να μένουν σε πανάκριβα γιοτ που το καθένα εκπέμπει 7.020 τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως, ή 19 τόνους την ημέρα προκάλεσε αντιδράσεις και οι χρήστες του διαδικτύου τόνισαν πως οι δύο τους φάσκουν και αντιφάσκουν.

«Ο τρομερά σπάταλος όσον αφορά στην ενέργεια Bill Gates συνεισφέρει την μείωση του διοξειδίου του άνθρακα για τα 66α γενέθλιά του, πηγαίνοντας με ελικόπτερο στο γιοτ του. Να υποθέσω ότι οι κανόνες δεν ισχύουν γι’ αυτούς;» τόνισε κάποιος και έπειτα ένας άλλος πρόσθεσε: «Περισσότερα νέα από τους ανθρώπους που θα μας πρήζουν την επόμενη εβδομάδα για την κλιματική αλλαγή».

Ένας τρίτος χρήστης επισήμανε: «Αυτοί είναι οι άνθρωποι που μας βάζουν στη θέση μας και μας κάνουν κήρυγμα για την λεγόμενη ‘κλιματική κρίση’» ενώ ένας άλλος αναρωτήθηκε εάν ο Bezos και ο Gates δεν φοβούνται την κλιματική αλλαγή.

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση